Αστέρας Τρίπολης-Ράσταβατς: Το διετές πλάνο μιας ήδη επιτυχημένης συνεργασίας

Αστέρας Τρίπολης-Ράσταβατς: Το διετές πλάνο μιας ήδη επιτυχημένης συνεργασίας

bet365

Αστέρας και Ράσταβατς θα πορευτούν μαζί την επόμενη διετία. Πώς έφτασαν οι δύο πλευρές σ' αυτήν τη συμφωνία; Τί να περιμένουμε από δω και πέρα; Το gazzetta.gr αναλύει.

Τέλη Ιουνίου ο Μίλαν Ράσταβατς θα έβλεπε το συμβόλαιό του με τον Αστέρα Τρίπολης να εκπνέει.

Στις 8/4 του 2021, οι Αρκάδες ανακοίνωσαν την ανανέωση της συνεργασίας με το Σέρβο τεχνικό - που μέχρι στιγμής - έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στο «Κολοκοτρώνης» και έχει στρώσει το δρόμο για ακόμα σπουδαιότερα πράγματα.

Πάνω, σ' αυτόν το δρόμο λοιπόν, τ' αφεντικά της ομάδας Γιάννης Καϋμκνάκης και Δημήτρης Μπάκος θέλουν να «χτίσουν» το αύριο της ομάδας. Ενα αύριο που θέλουν να τους βρει στην Ευρώπη. Φυσικά, μεγάλος στόχος παραμένει η κατάκτηση ενός Κυπέλλου.

Πώς φτάσαμε, όμως, στην ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας και μάλιστα για δύο χρόνια;

Ο Ράσταβατς, ανέλαβε τον Αστέρα τον Δεκέμβριο του 2019, μιας κι η επιλογή του Χιμένεθ δεν δικαίωσε τους ανθρώπους της ομάδας.

Πρώτο του ματς στον κιτρινομπλέ πάγκο ήταν με την ΑΕΛ, σ' ένα ματς όπου ήρθε 1-1.

Υπό τις οδηγίες του η ομάδα γνωρίζει τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την ΑΕΚ.

Στα play out, ωστόσο, ο Αστέρας είναι ένα... όνειρο.

Η ομάδα, κατά τη διάρκεια του lockdown, προπονήθηκε σκληρά και με τη βοήθεια του γυμναστή Παύλο Γκότση, άπαντες έκαναν καθημερινά πρόγραμμα μέσω υπολογιστή, ενώ ο κάθε ένας παίκτης είχε κι ατομικό πρόγραμμα.

Τον Ιούνιο του 2020, τα play out ξεκινούν κι ο Αστέρας νικάει στη Λάρισα 1-2. Τελικά, βγάζει αήττητος το πρόγραμμα με απολογισμό 3 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Αποκάλυψη ο Λουίς Φερνάντεθ που σκόραρε σε 6 ματς 5 γκολ και είχε και 1 ασίστ. Πέτυχε το τρικ με τον Ρετζίς να μετατοπίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης, ενώ τον δικαίωσε κι ο Αλί Μπαμπά.

Το ιδανικό ξεκίνημα και το κομβικό ματς

Ράσταβατς και Αστέρας συνέχισαν πιο δυνατοί λοιπόν τη φετινή σεζόν. Εκτός από τον Μπάσιτς, ο Ράσταβατς, ενισχύθηκε με έναν ακόμα βοηθό. Τον Γκόραν Σάουλα.

Η φετινή σεζόν, ωστόσο, μπορεί να ξεκίνησε ιδιαίτερα με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, ο Αστέρας στα πρώτα 11 ματς είχε τρεις νίκες και οι ισοπαλίες με τον Βόλο και τη Λαμία, τον είχαν βάλει σε δύσκολη θέση.

Οι διοικούντες την ομάδα τον εμπιστεύονται, τον κρατούν κλείνοντας τ' αυτιά τους στις διάφορες φήμες και μετά τις ήττες με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ... γυρίζει ο διακόπτης.

Ερχεται η κομβική νίκη με τον Ατρόμητο (2-0) στο Κολοκοτρώνης, ενώ η ομάδα παίρνει δύο ισοπαλίες απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό.

Το ρεκόρ των ρεκόρ

Στο ματς με τον Ολυμπιακό, ο Αστέρας χάνει 0-4 (η πιο βαριά ήττα του), αλλά χάνει και τον Παπαδόπουλο που τραυματίζεται. Ο Τσιφτσής θα μπει στα γάντια του και θα αποδείξει ότι αξίζει να παραμείνει κάτω απ' αυτά μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Μέσα στα επόμενα ματς που ακολούθησαν, ο Αστέρας πήρε 6 σερί νίκες ενώ για 10 ματς έμεινε αήττητος. Ενα σερί που τελικά έσπασε στην Τρίπολη από τον ΠΑΣ.

Στο «αύριο» μαζί για την Ευρώπη και το Κύπελλο

Ο Αστέρας, λοιπόν, βλέπει ότι ο στόχος να μπει η ομάδα στα play off επετεύχθη. Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν ότι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο πολύ δύσκολα θα έρθει στην Τρίπολη φέτος. Τα κριτήρια βέβαια πια είναι και πιο δύσκολα λόγω της βύθισης του ελληνικού ποδοσφαίρου στο ranking της UEFA.

Ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν όμως είναι ήδη σε εξέλιξη. Ο Ράσταβατς μένει μαζί με τους συνεργάτες του. Το όνομα του Σέρβου κατά καιρούς γράφτηκε στα ρεπορτάζ των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και ενδεχομένως να ξαναγραφτεί. Όσοι τον ζουν καθημερινά κάνουν λόγο για έναν μετρημένο άνθρωπο, που εργάζεται σκληρά και προσπαθεί να εξελίσσεται και να είναι δίκαιος απέναντι στους παίκτες του.

Από εκεί και πέρα, θα γίνει συζήτηση για την ανανέωση κάποιων συμβολαίων που αυτό το καλοκαίρι φτάνουν στο τέλος τους όπως είναι αυτά των Σουάρεθ, Λουίς Φερνάντεθ και Ριέρα.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Νίκος Γαλανακόπουλος είναι στην Ισπανία για να εντοπίσει μεταγραφικούς στόχους από την αγορά που τον έχει δικαιώσει κι έτσι ο Αστέρας θα κάνει και φέτος κάποιες συγκεκριμένες και στοχευμένες κινήσεις για να πρωταγωνιστήσει και του χρόνου, ευελπιστώντας σε μια καλύτερη πορεία στο Κύπελλο και φυσικά το πλασάρισμα της ομάδας στα play off όπου και θα μπορέσει να διεκδικήσει την επιστροφή του στην Ευρώπη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα