Παναθηναϊκός: Ο Μπόλονι είχε δυο μήνες εκτός ενδεκάδας τον Μακέντα που οδηγεί το Τριφύλλι στην Ευρώπη

Παναθηναϊκός: Ο Μπόλονι είχε δυο μήνες εκτός ενδεκάδας τον Μακέντα που οδηγεί το Τριφύλλι στην Ευρώπη

Γιάννης Σερέτης
Παναθηναϊκός: Ο Μπόλονι είχε δυο μήνες εκτός ενδεκάδας τον Μακέντα που οδηγεί το Τριφύλλι στην Ευρώπη

bet365

Ο Φεντερίκο Μακέντα είχε μείνει δύο μήνες εκτός ενδεκάδας, αλλά έχει πετύχει τέσσερα γκολ στα τελευταία τρία ματς και «οδηγεί» την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, η οποία μπορεί και να καταλήξει στην «ευρωπαϊκή» επιστροφή του Τριφυλλιού.

Μπαρτσελόνα - Βαγιαδολίδ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού πρόπερσι. Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού πέρυσι. Λίγο έλειψε να πωληθεί το καλοκαίρι, αλλά τελικά (παρά την απόκτηση του Καρλίτος) έμεινε στο Κορωπί και μάλιστα με νέο συμβόλαιο μέχρι το 2023, με απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου.

Οταν πήγε ο Λάζλο Μπόλονι στο Κορωπί, τον βρήκε μεταξύ... φθοράς και αφθαρσίας. Οπως και όλη την ομάδα. Κάτι μεταξύ... αριστερού εξτρέμ και σέντερ φορ, στο μπερδεμένο 4-3-3 του Ντάνι Πογιάτος που πάσχιζε να χωρέσει στην ενδεκάδα και τον Φεντερίκο Μακέντα και τον Καρλίτος. Του έδειξε εμπιστοσύνη αρχικά ο Ρουμάνος κόουτς. Τον προτίμησε ως «βασικό» από τον Ισπανό επιθετικό. Εννέα ματς βασικός, δύο γκολ (στις νίκες επί Παναιτωλικού και ΑΕΚ), βασικός και στο 0-1 επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη και μετά... μαύρο φίδι που τον έφαγε τον «Κίκο»!

Απουσίασε στο αμέσως επόμενο ματς (2-0 επί της ΑΕΛ) λόγω καρτών και εν συνεχεία έμεινε εκτός ενδεκάδας για εννέα σερί ματς! Γιατί; Δεν ρωτήθηκε ποτέ σχετικά ο Μπόλονι που προτιμούσε πότε τον Φώτη Ιωαννίδη, πότε τον Αργύρη Καμπετσή στο αρχικό σχήμα. Από τις 6 Ιανουαρίου και την εκτός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα, ο Μακέντα επέστρεψε ως «βασικός» σε ματς πρωταθλήματος μετά από σχεδόν δυόμισι μήνες, στις 14 Μαρτίου! Και έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ.

Γκολ με τον Δικέφαλο (μετά το γκολ επί του ΠΑΣ Γιάννινα στην ήττα με 2-1 στο Κύπελλο), δύο γκολ στην Τρίπολη με τον Αστέρα (ο Παναθηναϊκός ισοφαρίστηκε όταν ο ίδιος είχε αντικατασταθεί δικαίως διότι θα μπορούσε να είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα), απίθανο γκολ πάλι εναντίον του ΠΑΟΚ στο χθεσινό επιβλητικό 3-0 του Τριφυλλιού! Macheda is back για τα καλά! Τέσσερα γκολ σε τρία ματς, τα δύο εξ' αυτών στο «12ποντο» του Παναθηναϊκού επί του Δικέφαλου και ο Ιταλός που βγήκε από τη μαύρη τρύπα έχει πάρει από το χεράκι την ομάδα του και την οδηγεί ξανά στα ευρωπαϊκά σαλόνια! Βγήκε από τη «ναφθαλίνη» μετά και την τρίτη σερί ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν έγινε ο... σεισμός που κλόνισε τον Μπόλονι. Με τις συζητήσεις Αλαφούζου - παικτών και Αλαφούζου - Ντρεοσί και την τελική απόφαση του μεγαλομετόχου να δώσει (λόγω και Ντρεοσί) δεύτερη και τελευταία ευκαιρία στον Ρουμάνο κόουτς.

Όχι, ο ΠΑΟΚ δεν είναι ο «μεγάλος» εναντίον του οποίου ο Φεντερίκο Μακέντα έχει τις καλύτερες επιδόσεις στην εν Ελλάδι θητεία του. Η ΑΕΚ είναι εκείνη εναντίον της οποίας έχει τα καλύτερα ποσοστά ο Ιταλός φορ, ο οποίος έχει πετύχει τρία γκολ σε επτά ματς εναντίον της Ενωσης. Ο Δικέφαλος του Βορρά, όμως, είναι η ομάδα εναντίον της οποίας σταθερά πέρυσι και εφέτος έχει πολύ θετικές παρουσίες. Πέρυσι σκόραρε και στα δύο ματς της regular season (2-2 στην Τούμπα, 2-0 στο ΟΑΚΑ). Εφέτος έδωσε ασίστ στην ήττα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη (στον Αϊτόρ που είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1) και σκόραρε δις επί του Δικέφαλου μέσα σε 21 ημέρες.

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα εναντίον της οποίας ο Μακέντα έχει παίξει τα περισσότερα ματς στην καριέρα του (συνολικά 11, με απολογισμό 3 νίκες – 3 ισοπαλίες – 5 ήττες), το χθεσινό όμως ήταν το πρώτο του στα play offs εναντίον του Δικέφαλου.

Πέρυσι είχε ολοκληρώσει τη σεζόν με 15 γκολ/37 ματς και πρόπερσι, όταν είχε αποκτηθεί ως ελεύθερος από την ιταλική Νοβάρα (που είχε υποβιβαστεί εκείνη τη σεζόν από τη Serie B στη Serie C) είχε 11 γκολ/28 παιχνίδια. Εφέτος μετράει (με πολύ λιγότερο χρόνο συμμετοχής) 8 γκολ/23 ματς, όντας και πάλι ο κορυφαίος σκόρερ του Τριφυλλιού.

Το προηγούμενο καλοκαίρι ο Μακέντα είχε φτάσει ένα βήμα πριν από την έξοδό του από τον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά δεν πωλήθηκε διότι ούτε οι Πράσινοι ούτε ο ίδιος ήταν ικανοποιημένοι από τις προσφορές που είχαν κατατεθεί. Η πιο δελεαστική ήταν από τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος είχε φτάσει να προσφέρει στον Ιταλό 800.000 ευρώ ετησίως και τεράστια έξτρα bonuses (για κατάκτηση πρωταθλήματος, ανάλογα με τα γκολ που θα πετύχαινε, συμμετοχή σε ομίλους του Champions League κοκ). Η μεταγραφή «χάλασε» διότι η πρόταση των Σέρβων ήταν πολύ μικρή για τις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν «έπεφτε» κάτω από τις 700.000 ευρώ, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας έφτανε μέχρι τις 400.000 ευρώ, θεωρώντας ότι αν έπειθε τον ίδιο τον παίκτη θα «έδενε» και τη μετακίνησή του στο Βελιγράδι.

Ο Μακέντα τελικά έμεινε, υπέγραψε με απόφαση Αλαφούζου νέο συμβόλαιο μέχρι το 2023 διπλασιάζοντας τις ετήσιες πάγιες αποδοχές του (500.000 ευρώ), είχε ουκ ολίγες τριβές με τον Μπόλονι, έμεινε ακόμα και εκτός 20άδας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (για πρώτη και… τελευταία έως τώρα φορά στον Παναθηναϊκό), αλλά φαίνεται ότι ξαναβρίσκει τον προσανατολισμό του και τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα