Πάρτι στην Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός με τρομερό Βιγιαφάνιες!

Πάρτι στην Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός με τρομερό Βιγιαφάνιες!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πάρτι στην Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός με τρομερό Βιγιαφάνιες!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το εμφατικό 3-0 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, την μεγαλειώδη εμφάνιση του Λούκας Βιγιαφάνιες, τον συγκλονιστικό Μολό, την ανασταλτική βελτίωση και την απίθανη αποτελεσματικότητα των παικτών του «τριφυλλιού»!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το-σχεδόν-τέλειο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, βρήκε στιγμές μεγάλης ατομικής ποιότητας σε κομβικά σημεία του ντέρμπι, απειλήθηκε σε ελάχιστες περιπτώσεις, έδειξε με την πνευματική του εικόνα πάνω στο χορτάρι να νιώθει μεγάλη την ευθύνη της επιστροφής του συλλόγου στην Ευρώπη. Με ένα ρεσιτάλ τρομερής αποτελεσματικότητας... ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ με 3-0, μείωσε στο -1 από τον «δικέφαλο του βορρά» και με απώλεια βαθμών της ΑΕΚ απόψε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα πατήσει για πρώτη φορά φέτος στην τέταρτη θέση! Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, σε ακόμη μία επίσκεψη του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, «μίλησε» ο νόμος της Λεωφόρου! Σε δεκαέξι παιχνίδια από το 2000 και μετά, ο Παναθηναϊκός μετρά πλέον έντεκα νίκες! Κατάφερε η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι να κάνει το «2Χ2» μέσα σε τρεις εβδομάδες κόντρα στο σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία και να πιστοποιήσει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι την προσπάθεια που κάνει να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω, με νοοτροπία ομάδας που αρμόζει στον σύλλογο και όχι με αντιποδόσφαιρο.

Tα αποτελέσματα προς το παρόν δικαιώνουν αυτή την αλλαγή πορείας, όπως κι όλους εκείνους που «φώναζαν», εντός και εκτός ομάδας, πως αυτό το ρόστερ μπορεί να παράξει ποδόσφαιρο και όχι να παίζει για το «1-0» για ημίχρονα ολόκληρα, με γιόμες και με στημένες μπάλες από την σέντρα του γηπέδου προς την αντίπαλη περιοχή.

Ο παιχταράς με το 19 στην πλάτη

Δεν του έχει πάει καλά η σεζόν του Λούκας Βιγιαφάνιες. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο ίδιος ο Αργεντινός περίμεναν η επιδραστικότητα του «Βίγια» να είναι πολύ μεγαλύτερη. Το πρόβλημα στον προσαγωγό και στην συνέχεια η περιπέτεια με τον Covid19 τον πήγαν πίσω. Χρειαζόταν χρόνο, παιχνίδια, εμπιστοσύνη. Όχι να κάθεται στον πάγκο και να παίζει δεκάλεπτα. Δεν είχε την πολυτέλεια αυτή το «τριφύλλι». Τον τελευταίο μήνα ο 30χρονος μέσος είναι καλά. Πολύ καλά. Το σημερινό του παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν από το κορυφαίο επίπεδο! Ηγετική παρουσία από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, γεμάτο με ενέργειες που έκαναν την διαφορά!

  • Από δική του διαγώνια 40άρα μπαλιά ακριβείας, βρίσκει τον Χατζηγιοβάνη στον χώρο, ο οποίος με την τέλεια σέντρα «σερβίρει» το γκολ στον Φεντερίκο Μακέντα.
  • Με το σκορ στο 1-0 ο ΠΑΟΚ απειλεί με τον Κρέσπο στο 66'. Ο Σβιντέρσκι στο ύψος της μικρής περιοχής θα πάρει το «ριμπάουντ» αλλά ο Βιγιαφάνιες είναι εκεί, να βάλει το σώμα του μπροστά, να κοντράρει την μπάλα και να γλιτώσει την ομάδα του από σίγουρο γκολ!
  • Στο 79' αγνοεί (κακώς) τις φωνές από τον πάγκο που φώναζαν να εκτελέσει απευθείας ο Αϊτόρ, εξηγεί στον Ισπανό εξτρέμ πως το «έχει» και με πανέξυπνο χτύπημα, εκμεταλλεύεται την τραγική διαχείριση της φάσης από τον Πασχαλάκη, «γράφει» το 2-0 και... σφραγίζει τη νίκη!
  • Και το κερασάκι στην τούρτα; Στην φάση του 3-0 έχει το καθαρό μυαλό, την ποιότητα, με τον ΠΑΟΚ έξω από την περιοχή, να σηκώσει κεφάλι, να πασάρει στον Μολό και να ξεκινήσει την αντεπίθεση που έβγαλε τον Αϊτόρ σε κατάσταση 1vs1 με τον Ροντρίγκο.

Καταπληκτικός ο Μολό

Άξιος συμπαραστάτης του Αργεντινού πάνω στο χορτάρι της Λεωφόρου, ο Γιοάν Μολό. Ο Γάλλος ήταν απροσπέλαστος αμυντικά! Κέρδισε τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις προσωπικές μονομαχίες, βοήθησε με τις καλές επιλογές που είχε με την μπάλα στο να κρατάει την κυκλοφορία σε χαμηλά μέτρα ο Παναθηναϊκός και προσέθεσε ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση ως δεξιός μπακ.

Φυσικά, έχει και την ασίστ στο 3-0. Όπως και ο Βιγιαφάνιες, έτσι κι αυτός, είχε την οξυδέρκεια να πετάξει την μπάλα στον χώρο για τον Αϊτόρ και να φτιάξει την φάση του τρίτου γκολ.

Βελτίωση στην ανασταλτική συμπεριφορά

Ξέχωρα από την αλλαγή πλεύσης στον τρόπο παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός έχει ξεκάθαρη βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι. Ακόμη και στο μεγάλο σερί του Γενάρη, το «τριφύλλι» μπορεί να μην δεχόταν γκολ, αλλά «έτρωγε» αρκετές φάσεις. Σήμερα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, οι παίκτες του Μπόλονι επέτρεψαν μόνο μία ευκαιρία στον αντίπαλο σε ροή παιχνιδιού, μετά το ατομικό λάθος του Σένκεφελντ στο αμυντικό τρίτο. Το τελείωμα του Μουργκ ήταν εύκολη υπόθεση για τον Διούδη.

Η μεγάλη φάση του «δικεφάλου» προήλθε από την μόνιμη «πληγή» των στημένων φάσεων που κάποια στιγμή θα πρέπει να βρεθεί το αντίδοτο.

Η διαφορά του Διούδη με τον Πασχαλάκη

Κλείνοντας, κάτι αξιοσημείωτο: Ο Παναθηναϊκός είχε τρεις τελικές στον στόχο. Τρία γκολ. Φέρει ευθύνη ο Πασχαλάκης; Προφανώς. Ο ΠΑΟΚ είχε δύο τελικές στον στόχο και μάλιστα από πολύ καλές θέσεις. Κανένα γκολ. Δύο επεμβάσεις ο Διούδης, ειδικά αυτή στην προσπάθεια του Κρέσπο στο 66' ήταν κομβικής σημασίας. Οι τερματοφύλακες των μεγάλων ομάδων κρίνονται, δικαίως ή αδίκως, από δύο-τρεις φάσεις του αντιπάλου σε κάθε παιχνίδι. Ο πορτιέρε του «τριφυλλιού» για ακόμη μία φορά ήταν «εκεί», έσωσε την εστία του και συνεχίζει να γράφει την μία σπουδαία εμφάνιση πίσω από την άλλη!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.