Το «τριγωνάκι» του Μαρτίνς απόψε για την επίθεση του Ολυμπιακού

Το «τριγωνάκι» του Μαρτίνς απόψε για την επίθεση του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta το βασικό πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του αποψινού ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Αμέσως μετά το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού, εκείνο με τον Άρη στο πρωτάθλημα, είχα κάνει μία επισήμανση για το πόσο άρεσε στον Πέδρο Μαρτίνς η συνεργασία του Ελ Αραμπί με τον Μπρούμα, παίζοντας ο ένας πιο κοντά στον άλλο.

Νομίζω λοιπόν ότι κάτι τέτοιο θα επιχειρήσει και απόψε στο ΟΑΚΑ ο προπονητής του Ολυμπιακού, δηλαδή να παίξει ένα 3-4-3, με τους τρεις μπροστινούς παίκτες του σε ένα τριγωνάκι (όχι τρίγωνο!), με κορυφή τον Αραμπί και στα πλάγια τον Μπρούμα και τον Μασούρα. Για την ακρίβεια πρόκειται για ένα 3-4-2-1, στο οποίο ο Μπρούμα κι ο Μασούρας όταν αμύνεται ο Ολυμπιακός πρέπει να βοηθάνε τα ακραία μπακ, αλλά όταν επιτίθεται πρέπει να είναι περισσότερο κυνηγοί παρά εξτρέμ, στο πλάι του Αραμπί. Με το α΄ ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη (με έντεκα εναντίον έντεκα παικτών δηλαδή, καθότι από το 40’ θυσιάστηκε ο Μπρούμα και μπήκε ο Ανδρούτσος λόγω της αποβολής του Λαλά) να μας «λέει» ότι ο Μπρούμα είναι πολύ κοντά στον Αραμπί, ενίοτε και σαν δίδυμο, ο δε Μασούρας επίσης αρκετά κοντά τους, να κάνει συνεργασίες μαζί τους, αλλά και να χώνεται στην αντίπαλη περιοχή για το γκολ.

Για να είμαι ειλικρινής εγώ θεωρώ ότι με αυτό το ρόστερ, και χωρίς να το έχει δουλέψει παρά σε τρεις όλες κι όλες προπονήσεις, ο Ολυμπιακός δεν είναι για να παίζει 3-4-3 η, 3-5-2 η, όπως αλλιώς μπορούμε να το πούμε. Αλλά είναι προφανές ότι τα καλά αποτελέσματα, οι νίκες 1-0, με την Άρσεναλ στο Λονδίνο (παρά την αποβολή του Μπα στα 13 τελευταία λεπτά) και με τον Άρη στο Καραϊσκάκη (με παίκτη λιγότερο για 50 λεπτά), έχουν κάνει τον Μαρτίνς να βλέπει για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την ομάδα με ενδιαφέρον την αλλαγή σχηματισμού. Και ίσως να θέλει να το δοκιμάσει ενόψει και της νέας σεζόν, με την άνεση που του δίνει η βαθμολογική διαφορά στο πρωτάθλημα.

Εάν επιβεβαιωθούν οπότε οι πληροφορίες από το Ρέντη περιμένουμε ένα σχήμα με Σα, Σεμέδο, Σωκράτη, Μπα, Ανδρούτσο, Εμβιλά, Καμαρά, Χολέμπας, Μπρούμα, Ελ Αραμπί, Μασούρα. Άρα, μένουν στον πάγκο και ο Φορτούνης (όπως είχε μείνει και στο παιχνίδι με τον Άρη), αλλά και ο Βαλμπουενά, για να μπουν στη διάρκεια του παιχνιδιού, όπως κι ο Χασάν κι ο Βρουσάι, αλλά κι ο Μπουχαλάκης, σε ένα πάγκο θεωρητικά πάρα πολύ δυνατό για τη μεσαία γραμμή και την επίθεση.

Προφανώς, ο Μαρτίνς έχει λάβει υπόψιν του και τα παιχνίδια των διεθνών στη διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς π.χ. ο Όλεγκ που έπαιξε τρία 90λεπτα με τη Μολδαβία δεν είναι καν στην αποστολή, ο Μπουχαλάκης έπαιξε σχεδόν δύο ολόκληρα 90λεπτα στην Εθνική μας κι ο Φορτούνης επίσης στην Εθνική μας έπαιξε ένα 90λεπτο, ένα ημίχρονο κι ένα ημίωρο-όλα αυτά μέσα σε μόλις έξι ημέρες για τον κάθε διεθνή. Όπως έχει παίξει ρόλο κι ότι οι Βαλμπουενά, Χασάν, Βρουσάι, Σεμέδο προέρχονται από αποχή λόγω τραυματισμών κι έτσι προτιμάται μόνο ο ένας, και δη αμυντικός, ο Σεμέδο (με την πιο γρήγορη επαναφορά σε τραυματισμούς απ΄ όλους), στο επίπεδο της αρχικής ενδεκάδας.

Το καλό είναι ότι δεν έπαιξαν πολύ οι Αφρικάνοι, προφανώς σε μία προσπάθεια των τοπικών ομοσπονδιών να βοηθήσουν στη μικρότερη επιβάρυνση των παικτών μετά τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει το φθινόπωρο για τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στις μετακινήσεις των Αφρικάνων διεθνών στις Εθνικές τους-θυμάστε και τι είχε γίνει με Αραμπί, Χασάν, Καμαρά και Μπα…Κάπως έτσι ο Καμαρά έπαιξε 70 λεπτά, ο Μπα 65 κι ο Αραμπί ένα δεκάλεπτο κι ένα πεντάλεπτο.

Κάποια από τα ερωτηματικά του σημερινού σχήματος του Ολυμπιακού;..

Πρώτον πώς θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε ρόλο μπακ χαφ, δηλαδή παίρνοντας όλη την αριστερή γραμμή ο 37χρονος Χολέμπας και δη απέναντι στον πιο επικίνδυνο παίκτη της ΑΕΚ, τον Λιβάι Γκαρσία…

Δεύτερον πώς θα βγάλουν χημεία οι Σεμέδο, Σωκράτης και Μπα παίζοντας για πρώτη φορά μαζί στην τριπλέτα της άμυνας…

Και τρίτον πώς θα ανταποκριθεί δημιουργικά η ομάδα απόντων όχι μόνο των Φορτούνη, Βαλμπουενά, αλλά και του Μπουχαλάκη. Διότι με τον Άρη δίπλα στον Εμβιλά δεν έπαιζε ο Καμαρά, αλλά ο Μπούχα, που αφενός μεν περνούσε καλές μπαλιές μπροστά, αφετέρου δε πατούσε κι ο ίδιος περιοχή κι απειλούσε.

Εάν κρίνω από το παιχνίδι με τον Άρη, έστω κι αν τότε ήταν στα άκρα της άμυνας ο Λαλά κι ο Όλεγκ, νομίζω ότι θα θα είναι πιο επιθετικός από τους δύο μπακ ο Ανδρούτσος και πιο επιθετικός ίσως από τους δύο χαφ ο Καμαρά, με τον Εμβιλά να μένει πιο πίσω. Γενικά είναι ένα σχήμα που δείχνει αρκετά «σφιχτό» και «δεμένο», ίσως όχι τόσο επιθετικογενές, αλλά που μόνο μέσα στο παιχνίδι κι ανάλογα με την αντίδραση της ΑΕΚ θα δούμε αν όντως είναι τέτοιο όπως εκ πρώτης φαίνεται.

Όπως με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε και τη διαιτησία του Γιοβάνοβιτς, που κάθε χρόνο έρχεται από το Βελιγράδι για να παίξει ένα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα, με νίκες-διπλά του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ…Πρόκειται, πάντως, για διαιτητή που η ΟΥΕΦΑ προωθεί συνεχώς, προφανέστατα γιατί τον πιστεύει-στη διάρκεια της φετινής σεζόν έχει 11 ορισμούς σε διεθνή παιχνίδια, πέντε Εθνικών ομάδων και εφτά Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ!

Άσχετο:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.