ΑΕΚ: Εκτός με θλάση ο Λάτσι, στους 21 του Χιμένεθ ο Γαλανόπουλος για Ολυμπιακό

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Εκτός με θλάση ο Λάτσι, στους 21 του Χιμένεθ ο Γαλανόπουλος για Ολυμπιακό

bet365

Ζημιά με τον Λάτσι στην ΑΕΚ. Θλάση δευτέρου βαθμού η διάγνωση για τον Σλοβένο στόπερ που χάνει φυσικά, όπως αναμενόταν, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αποστολή με 21 παίκτες ανακοίνωσε ο Χιμένεθ, μέσα σε αυτούς και ο Γαλανόπουλος που επιστρέφει.

Η τελική ευθεία της σεζόν είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την ΑΕΚ καθώς οι κιτρινόμαυροι έχουν βάλει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή τους έξοδο από το πρωτάθλημα. Η εξασφάλιση θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν είναι απαραίτητη για την Ένωση, η οποία επιβάλλεται να παρουσιάσει βελτιωμένη εικόνα ενόψει της επανέναρξης των πλέι οφ, αρχής γενομένης στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Εκτός από βαθμολογικούς λόγους άλλωστε η νίκη σε ένα ντέρμπι είναι κάτι που έχει ανάγκη η ΑΕΚ για να γυρίσει ο... διακόπτης και από ψυχολογικής άποψης. Άλλωστε ένα τέτοιο μεγάλο αποτέλεσμα αγνοείται για τους κιτρινόμαυρους τη φετινή σεζόν.

Το διάστημα της διακοπής ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είχε τη δυνατότητα να δουλέψει όπως θα ήθελε καθώς οι απουσίες λόγω των διεθνών και των τραυματιών ήταν πολλές. Μάλιστα, παρότι ήλπιζε πως οι τραυματισμοί θα μειώνονταν με την επανέναρξη, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Μένει να φανεί αν από εδώ και πέρα βγει η δουλειά των προπονήσεων του προηγούμενου διαστήματος, όπως ο ίδιος ο Χιμένεθ είχε τονίσει, και αν η διακοπή των δύο εβδομάδων που προηγήθηκε «καθάρισε» το μυαλό στις τάξεις της ομάδας προκειμένου όλοι να παρουσιαστούν καλύτερα σε πνευματικό επίπεδο για τα μεγάλα ματς που ακολουθούν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Όπως αναφέραμε οι τραυματισμοί των Μπακάκη και Λάτσι που προέκυψαν τις τελευταίες μέρες, αύξησαν ξανά τη λίστα στο ιατρικό δελτίο. Ο πρώτος θα μείνει εκτός για δύο με τρεις εβδομάδες, ενώ ο δεύτερος έπειτα από τα αποτελέσματα της μαγνητικής διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού στον δεξιό λαγονοψοΐτη, κάτι που σημαίνει ότι και αυτός μένει νοκ-άουτ για τις επόμενες εβδομάδες!

Φυσικά για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό δεν υπολογίζονται ο ανέτοιμος Τσιγκρίνσκι και οι γνωστοί απόντες Σάκχοφ και Σιμόες, με τον Ουκρανό μέσο μάλιστα να εντοπίζεται θετικός για δεύτερη φορά στον κορονοϊό και η επιστροφή του να καθυστερεί. Αντίθετα, στα θετικά για τον Χιμένεθ τουλάχιστον είναι η επιστροφή του Γαλανόπουλου στην αποστολή, αν και όπως τόνισε ο Σεβιγιάνος κόουτς στις χθεσινές του δηλώσεις στη NOVA δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος για να βγάλει 90λεπτο.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποτελείται από 21 ποδοσφαιριστές: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Χνιντ, Νταντσένκο, Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Σαρδέλης, Μαχαίρας, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα, Κοσίδης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα