Super League Interwetten: Τι ισχύει για Κεντρική Διαχείριση, επιστροφή κόσμου στα γήπεδα και αναδιάρθρωση

Δημήτρης Τομαράς
Super League Interwetten: Τι ισχύει για Κεντρική Διαχείριση, επιστροφή κόσμου στα γήπεδα και αναδιάρθρωση

bet365

Ο ισχυρός άνδρας της Λίγκας, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, έκανε έναν μίνι απολογισμό της φετινής χρονιάς στη Super League Interwetten. Τι ειπώθηκε για τηλεοπτικά, ζημίες λόγω covid και το θέμα του κόσμου.
Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη με τους ρεπόρτερ που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Λίγκας. Έκανε έναν μίνι απολογισμό για τη φετινή χρονιά και αναφέρθηκε σε αρκετά ζητήματα. Ενδεικτικά έχει το ενδιαφέρον του να σταθούμε στα εξής:
- Το πόσο στάθηκε στη συμβολή των παικτών σε μία δύσκολη σεζόν αλλά και την ανάγκη να λυθούν δικαστικά και τηλεοπτικά θέματα. Επίσης στην επιτυχία του πρωτοκόλλου των αγώνων και ότι αποτέλεσε οδηγό για τις άλλες Λίγκες. Ευχαρίστησε τον χρυσό χορηγό της Super League, την Interwetten.
- Ο πρόεδρος της Λίγκας σχολίασε πως «η φετινή χρονιά ήταν χρονιά επιβίωσης. Η επόμενη θα είναι μία χρονιά ανάκαμψης». Στάθηκε το πόσο θα βοηθήσει η απόδοση του Στοιχήματος (η απόδοση ποσοστού στις ομάδες) και ευχαρίστησε την Κυβέρνηση.
- Το πόσο... πλήγωσε το πρωτάθλημα η κατάσταση των γηπέδων. Λόγω της κακής κατάστασης των ομάδων εν μέσω πανδημίας και με τα οικονομικά δεδομένα η Λίγκα δεν μπορούσε να πιέσει περισσότερο. Το ζήτημα των γηπέδων είναι για τα καλά προτεραιότητα και θα γίνει σε 3 φάσεις.
- Η κρίση του Covid-19 δημιούργησε και τεχνολογικές ευκαιρίες και άλλες δυνατότητες. Η Λίγκα θέλει να το εκμεταλλευτεί αυτό στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
- Ο προβληματισμός για την απομάκρυνση των νέων από το ποδόσφαιρο: «Βλέπουμε την τάση της απομάκρυνσης των νέων ανθρώπων από το γήπεδο και λόγω της τεχνολογίας. Αυτό με προβληματίζει. Αυτό γίνεται ακόμα πιο σημαντικό. Εάν θέλουμε να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο θα πρέπει να αλλάξουμε εμείς. Και με την τοξικότητα που υπάρχει και με όλα. Αλλιώς θα έχουμε κατρακύλα στην ευρωπαϊκή κατάταξη και τόσα ακόμα».
- Τις κοινωνικές πρωτοβουλίες της Λίγκας που είναι πολλές. Με συνεργασίες όπως το Χαμόγελο του Παιδιού.
- Το αίτημα του Ολυμπιακού για να γίνει 3 Μαϊου και όχι 22 ο τελικός του Κυπέλλου. Η διευκρίνιση είναι ότι οι ομάδες που εμπλέκονται ζήτησαν να μιλήσουν με το αγωνιστικό τμήμα. Δεν υπάρχει κάτι οριστικό αλλά ίσως προκύψει εντός της ημέρας.
- Τις οικονομικές ζημίες στη Λίγκα λόγω covid-19. Ο πρόεδρος της Λίγκας ήταν ξεκάθαρος στο ότι υπάρχει εικόνα προϋπολογισμού και πως δεν είναι ευχάριστα τα πράγματα. Θα υπάρξουν ζημίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αλλά υπάρχουν τα χρήματα από το Στοίχημα που θα βοηθήσουν.
- Την Κεντρική Τηλεοπτική Διαχείριση. Όντως υπάρχει μία αρχική συζήτηση. Πρέπει οι ομάδες να καταλήξουν στη διαμόρφωση των μεταξύ τους σχέσεων. Δεν είναι μόνο τα τηλεοπτικά. Είναι ένα πακέτο. Είναι μία διαδικασία συνεχής και θα κρατήσει και άλλο. Εξέλιξη άμεση δεν θα προκύψει.
- Τα πρωταθλήματα των μικρών: Η Λίγκα έχει δώσει στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων όλα τα στοιχεία για τις συνέπειες της μη έναρξης των προπονήσεων στις ομάδες των μικρών και γενικά των αγώνων τους. Αναμένει την εισήγησή τους, ίσως και αύριο Παρασκευή. Εάν πάρει το πράσινο φως έχει ένα πρόγραμμα για το πως να γίνουν αγώνες.
- Για το εάν υπάρχει ομάδα με τηλεοπτικό συμβόλαιο και για του χρόνου: Υπάρχει ομάδα με συμβόλαιο. Έχει τεθεί διαθέσιμη για τη συζήτηση της Κεντρικής Διαχείρισης (δεν θέλησε να αναφέρει όνομα).
- Για το θέμα του κόσμου: Η Λίγκα είχε έτοιμο πρωτόκολλο που είχε εγκριθεί. Ένα πρωτόκολλο για το πως θα μπει ο φίλαθλος στο γήπεδο και στο πως θα αποχωρήσει. Με όλα τα στοιχεία. Η μισή δουλειά έχει γίνει. Μένει να δούμε το πότε θα μπορέσει να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα. Τα δεδομένα δεν είναι εύκολα και απλά. Οι λοιμωξιολόγοι αποδέχθηκαν τα συγκριτικά στοιχεία με σεβασμό αλλά τόνισαν πως υπάρχει ένα ιατρικό σύστημα που δεν ξέρουν εάν αντέχει και πόσο. Για παράδειγμα η Γερμανία όταν δόθηκαν τα στοιχεία αυτά φιλοξενούσε και άλλους ασθενείς από άλλες χώρες.
- Για τον εμβολιασμό των παικτών: Ο Μπουτσικάρης επισήμανε πως όταν δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα ευπαθείς ομάδες είναι άστοχο και κοινωνικά και από κάθε άποψη να στέκεται κανείς στο να πρέπει να εμβολιαστούν οι παίκτες.
- Για το VAR και τη διαιτησία: το VAR έχει βοηθήσει. Χρειάζεται και επιμόρφωση των διαιτητών. Η συνεργασία με Κλάτενμπεργκ χαρακτηρίστηκε ικανοποιητική.
- Για την αναδιάρθρωση: Δεν υπάρχει ομοφωνία ή μία συγκεκριμένη θέση των ομάδων της Λίγκας για το θέμα της αναδιάρθρωσης. Οι απόψεις ποικίλουν. Ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει μέσα από διοικητικό συμβούλιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα