Ολυμπιακός: Ο Μούσα στο μεγεθυντικό φακό του προπονητή της εθνικής Νιγηρίας

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Ο Μούσα στο μεγεθυντικό φακό του προπονητή της εθνικής Νιγηρίας

bet365

Ο προπονητής της εθνικής Νιγηρίας, Γκέρνοτ Ρορ, μίλησε στο gazzetta.gr για τον Αχμέντ Μούσα που συνδέεται με τον Ολυμπιακό και υποστήριξε ότι ο 28χρονος εξτρέμ θα συνιστούσε εξαιρετική μεταγραφή για τους «ερυθρόλευκους».

Προκριματικά Μουντιάλ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Τις τελευταίες ημέρες ήρθε στο προσκήνιο το όνομα του Αχμέντ Μούσα για τον Ολυμπιακό. Ένας από τους σπουδαιότερους Νιγηριανούς ποδοσφαιριστές των τελευταίων ετών, στα 28 του (14/10/1992), εξτρέμ με 87 συμμετοχές και 15 γκολ στην εθνική του ομάδα, που έχει μείνει ελεύθερος από την Αλ Νασρ (Σαουδική Αραβία) στις 26 Οκτωβρίου 2020.

Τον Ιανουάριο του 2012 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον είχε αγοράσει 5 εκατ. ευρώ από τη Φένλο, τον Ιούλιο του 2016 η Λέστερ τον αγόρασε αντί 19,5 εκατ. ευρώ από τους Ρώσους και τον Αύγουστο του 2018 η Αλ Νασρ έδωσε 16,5 εκατ. ευρώ στις «αλεπούδες» για να τον καταστήσει τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας στη Σαουδική Αραβία. Σε δύο χρόνια στην Αλ Νασρ, η άφιξη του οποίου προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού, έκανε 57 συμμετοχές και έβαλε 25 γκολ.

Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι θα πάρει εξτρέμ τη νέα σεζόν. Και όχι έναν, όπως διαβάσατε στο gazzetta.gr, αλλά δύο. Για την κλάση του Μούσα δεν υπάρχει αμφισβήτηση. Το πρώτο ερώτημα είναι αν πράγματι οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και ασφαλώς σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ένας ακραίος επιθετικός που τελευταία φορά αγωνίστηκε στις 22 Οκτωβρίου 2020.

Τις τελευταίες ημέρες ξέσπασε ντόρος στη Νιγηρία επειδή ο ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας, Γκέρνοτ Ρορ, κάλεσε τον Μούσα στην εθνική παρότι δεν έχει ομάδα, παρότι ο Γερμανός τεχνικός είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να καλέσει ποδοσφαιριστές που είναι ενεργοί και αγωνίζονται σε πρωταθλήματα πρώτων κατηγοριών. Το Σάββατο (27/3) η Νιγηρία νίκησε 0-1 το Μπενίν για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με γκολ του Ονουάτσου στις καθυστερήσεις και ο φερόμενος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού έμεινε στον πάγκο.

Το gazzetta.gr μίλησε με τον προπονητή της εθνικής Νιγηρίας για τον Αχμέντ Μούσα. Ζητήσαμε την άποψη του 67χρονου προπονητή για τον εξτρέμ τον οποίο αποφάσισε να καλέσει στην ομάδα του, παρότι υπήρχαν παλαίμαχοι που του ζητούσαν να τον αφήσει εκτός αποστολής για τους αγώνες με το Μπενίν και το Λεσότο, ώστε να δοθούν ευκαιρίες σε άλλους που βρίσκονται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ»

Ο Γκέρνοτ Ρορ που κοουτσάρει τη Νιγηρία από το 2016 δήλωσε: «Ο Αχμέντ Μούσα αποτελεί μέλος της ομάδας μου. Με το Μπενίν έμεινε στον πάγκο. Είναι σε καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε από τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε, αλλά και από τις προπονήσεις στις οποίες συμμετείχε, έχοντας καλά αποτελέσματα».

Ρωτήσαμε τον άλλοτε προπονητή της Μπορντό, της Ναντ, της Γκαμπόν, του Νίγηρα και της Μπουρκίνα Φάσο να σχολιάσει το ενδεχόμενο υπογραφής του Μούσα στον Ολυμπιακό και απάντησε: «Θα ήταν μια εξαιρετική μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, γιατί αυτός ο παίκτης έχει μεγάλο κίνητρο να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο και στη δράση. Θα έδινε στον Ολυμπιακό ταχύτητα και τεχνική. Είναι εξτρέμ, αλλά με την ίδια ευκολία μπορεί να παίξει ως δεύτερος επιθετικός».

Η τελευταία ερώτηση στον Ρορ, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής έκανε 352 συμμετοχές με τη Μπορντό από το 1977 μέχρι το 1989 παίζοντας ως αμυντικός), είχε να κάνει με το αν συζήτησε με τον Αχμέντ Μούσα την προοπτική του Ολυμπιακού και ανέφερε: «Δεν μιλήσαμε για τον Ολυμπικαό, παρά μόνο για τον αγώνα μας εναντίον του Μπενίν και για το ματς που ακολουθεί, με το Λεσότο».

Σημειώνεται ότι η Νιγηρία έχει ήδη εξασφαλίσει πρόκριση στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (τα τελικά θα γίνουν στο Καμερούν από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022 στο Καμερούν). Ο Αχμέντ Μούσα έχει δώσει 322 παιχνίδια στην καριέρα του, έχει βάλει 88 γκολ και έχει δώσει το παρών σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα με τη Νιγηρία, το 2014 και το 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολυμπιακός: Οι σίγουρες και οι υποψήφιες θέσεις για τις μεταγραφές

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα