Αλεξανδρόπουλος: Ο Φαν'τ Σχιπ δικαίωσε το... καλύτερο παιδί (pics & vids)

Αλεξανδρόπουλος: Ο Φαν'τ Σχιπ δικαίωσε το... καλύτερο παιδί (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Αλεξανδρόπουλος: Ο Φαν'τ Σχιπ δικαίωσε το... καλύτερο παιδί (pics & vids)

bet365

Το ταλέντο, αν δεν το προσέξεις, θα το χαραμίσεις. Και με αυτή τη νοοτροπία ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, μέλος της Εθνικής ανδρών πλέον, βελτιώνεται ως ποδοσφαιριστής και πορεύεται ως άνθρωπος. Και τον χαρακτήρα του, τον χειροκροτούν όλοι.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος προτού καν κλείσει τα 20 του κατάφερε να κληθεί και να αγωνιστεί (εναντίον της Ονδούρας) στο ανδρικό τμήμα της Εθνικής ομάδας από τον Τζον Φαν'τ Σχιπ, μετά την ισοπαλία που κατάφερε ν' αποσπάσει η «γαλανόλευκη» από την Ισπανία στην Γρανάδα μεσοβδόμαδα.

Ο νεαρός μέσος του Παναθηναϊκού που αναμένεται να βρεθεί σύντομα σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για νέο συμβόλαιο με το «τριφύλλι» αφού αυτή τη στιγμή δεσμεύεται μέχρι και το 2022, είναι από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου σε ό,τι αφορά την γενιά του και το ρόλο που θα μπορέσει να έχει στο μέλλον των «πράσινων» αν, βεβαίως, υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Ήδη, άλλωστε, είναι μια μονάδα στην οποία υπολογίζει πολύ ο Λάζλο Μπόλονι και ο «Αλεξανδρό» όσο πάει και «ψήνεται» περισσότερο από εμφανίσεις τοπ ανταγωνιστικού επιπέδου.

Χαρακτήρας - «διαμάντι»

Πόσο εύκολα ακους απ' οποιονδήποτε ρωτήσεις για να μάθεις πράγματα για ένα παιδί, να σου λένε όλοι ακριβώς το ίδιο; Κάτι τέτοιο συμβαίνει με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και η αλήθεια είναι πως έστω και λίγο να έχεις βρεθεί στον ίδιο χώρο μαζί του, το αντιλαμβάνεσαι στον απόλυτο βαθμό.

Ο νεαρός χαφ έχει χαρακτήρα – διαμάντι και αυτό έχουν να το λένε πρώην και νυν συμπαίκτες και άνθρωποι που έχουν δουλέψει μαζί του. Και επειδή όλα ξεκινούν από την οικογένεια, τα αγαπημένα του πρόσωπα είναι η κύρια αιτία της ποιότητάς του...

Χαβαλές και πλάκα εκεί και όσο πρέπει, αλλά πάνω απ' όλα ένα παιδί χαμηλών τόνων. «Ίσως ακόμα καλύτερα και πιο χαρακτηριστική λέξη να είναι το “συνεσταλμένος”» σχολιάζουν όσοι τον ξέρουν καλά και έχουν καταλάβει πως ο Αλεξανδρόπουλος θα σκεφτεί πολύ και ώριμα πριν κάνει το οτιδήποτε.

Ακόμα και στην μεγαλύτερη στιγμή της ταλαιπωρίας του στην καριέρα που έχει καταγράψει μέχρι και αυτή τη στιγμή, έχει βγάλει ψυχή. Σε κατάσταση που θα μπορούσε οποιοδήποτε να έχει αρχίσει να αλλάζει ρότα προτού καλά – καλά ενηλικιωθεί, στον τελικό της κ-17 πριν από μια τριετία, ο χαφ του Παναθηναϊκού είχε την πνευματική δύναμη ν' αντιμετωπίσει τους εννέα δύσκολους μήνες μετά τη ζημιά στο γόνατο και να επιστρέψει.

Από μικρός έδειχνε ότι το 'χει...

Από τα παιδιά της γενιάς του, κάθε φορά ξεχώριζε στα μικρότερα κλιμάκια των υποδομών του Παναθηναϊκού. Για την ηλικία του είχε κάτι που φαινόταν και έκανε τη διαφορά.

«Ποιοτικός ποδοσφαιριστής από μικρός, φαινόταν στο γήπεδο... Έβγαζε από τότε κάτι ηγετικό...» σχολιάζουν άνθρωποι που είχαν συνυπάρξει μαζί του και παρατηρούσαν τις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος μαθαίνοντας την θέση του «6αριού» στον άξονα, κέρδιζε τις εντυπώσεις. Το τρέξιμο, όπως ακριβώς το κάνει και αυτή τη στιγμή στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, ήταν το χαρακτηριστικό του. Συνεχώς ήθελε να βρίσκεται παντού για να καλύψει χώρους και να είναι συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα.

Ήταν εκείνος που θα γυρνούσε να μαζέψει τη μπάλα, να γυρίσει το κορμί του και να σπρώξει μπροστά το παιχνίδι των «πράσινων». Κοιτάζει ξανά και ξανά τα παιχνίδια για να εντοπίζει λάθη και σημεία που γίνονται πιο εμφανή στο βίντεο ώστε σε κάθε επόμενη κατάσταση να ενεργήσει καλύτερα και πιο ωφέλιμα για την ομάδα.

Έδειχνε αγωνιστική ωριμότητα που δεδομένα θα τον οδηγούσε κάπου όπου θα αισθανόταν δικαιωμένος για το γεγονός πως δούλεψε πολύ τα στοιχεία με τα οποία συστηνόταν σταδιακά σε ένα ευρύτερο ποδοσφαιρικό κοινό...

Ωριμότητα, δουλειά στο 100%

Όσοι τον ζουν καθημερινά στο Κορωπί και πέρα από τον διαμαντένιο χαρακτήρα του, αναγνωρίζουν πως πρόκειται για ένα παιδί που τόσο σε ανθρώπινο επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό, διακρίνεται από ωριμότητα. Ακόμα κι αν πρόκειται ακόμα για ένα νεαρό παιδί κι έναν ποδοσφαιριστή που έχει τρομερά περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος με το γνωστό, χαμηλών τόνων προφίλ του, έχει δείξει σε όλους έναν από τους κυριότερους λόγους που τον οδήγησαν και μέχρι την Εθνική ομάδα.

Ξέρει ακριβώς τι θέλει να κάνει, είναι απόλυτα σοβαρός κάθε φορά στον αγωνιστικό χώρο, παραμένει ταπεινός, όπως είναι άλλωστε και σαν άνθρωπος, ενώ, έχει κι ένα τεράστιο προσόν στις στιγμές που συναντά δυσκολίες.

Πάντοτε θα ρωτήσει, θα θελήσει να μάθει τι διαφορετικό πρέπει ή μπορεί να κάνει ανάλογα την κατάσταση που αντιμετωπίζει στο χορτάρι, ενώ, δεν θα αντιδράσει ποτέ σε τίποτα. Και αυτό είναι τρομερό πλεονέκτημα για τον ποδοσφαιρικό του χαρακτήρα. Η ψυχραιμία του και ο τρόπος που λειτουργεί το μυαλό του για την ηλικία του, τον κάνουν να καταλάβει πως ακριβώς πρέπει να λειτουργεί, τι να κρατάει και πόσο σημαντικό είναι ν' ακούει και να μαθαίνει τα πάντα...

Στο Κορωπί θα ξεκινήσει το πρόγραμμά του ίσως και περίπου ένα 2ωρο πριν από την προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα, διατηρώντας ένα προφίλ απόλυτου επάγγελματία. Θα προσέξει και το παραμικρό ακόμα και στο ζέσταμα που θα κάνει, θα είναι τρομερά σχολαστικός και πιστός στο πρόγραμμα της διατροφής του για να δυναμώσει και είναι άνθρωπος της λεπτομέρειας για το καλύτερο μέλλον της καριέρας του.

Ο Παναθηναϊκός και ο ρόλος του στο πλάνο

Το πρώτο του 90λεπτο στον Παναθηναϊκό το ολοκλήρωσε στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναιτωλικό! Άρχισε να παίρνει γεμάτα ματς και να υπολογίζεται σε μια πολύ γεμάτη μεσαία γραμμή των «πράσινων»...

Νιώθει Παναθηναϊκός, σέβεται απόλυτα τον σύλλογο, προσφέρει για το «τριφύλλι». Ένα πλάνο στο οποίο θα καταλάβει ότι θα δυναμώσει ο ρόλος του, στο μυαλό του είναι πολύ πιο ισχυρό κίνητρο από το οικονομικό σκέλος σε αυτό το στάδιο της καριέρας του.

Στόχος του είναι μέσα από αυτή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και από την οποία ήρθε και η επιβράβευση από τον Φαν'τ Σχιπ, να χτιστεί με τον τρόπο που το έχει ονειρευτεί και στοχεύσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα