Ολυμπιακός: Οι σίγουρες και οι υποψήφιες θέσεις για τις μεταγραφές

Ολυμπιακός: Οι σίγουρες και οι υποψήφιες θέσεις για τις μεταγραφές

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Οι σίγουρες και οι υποψήφιες θέσεις για τις μεταγραφές

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει το μεταγραφικό πλάνο που έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι σίγουρες κινήσεις, τα ερωτηματικά και οι δανεικοί.

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος, βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ προ ημερών επήλθε ο αποκλεισμός από την Άρσεναλ στους «16» του Europa League. Οι εντός των συνόρων στόχοι ακόμη δεν έχουν κατακτηθεί και τυπικά, απομένουν σχεδόν δύο μήνες για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, αλλά ήδη υπάρχουν οι πρώτες σκέψεις για το πώς θα πορευτεί η ομάδα τη νέα σεζόν σε μεταγραφικό επίπεδο.

Η αλήθεια είναι ότι ορισμένες από τις μεταγραφές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Πέπε, για τον οποίο δόθηκαν περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ στη Γκιμαράες και τελικά δόθηκε δανεικός στη Φαμαλικάο. Ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ έχει αγωνιστεί μόλις 490 λεπτά έχοντας καταγράψει επτά συμμετοχές. Ο Ρούμπεν Βινάγκρε ήρθε από τη Γουλβς με αστρονομική ρήτρα και ο δανεισμός του λίγους μήνες μετά διεκόπη για να καταλήξει κι αυτός στη Φαμαλικάο. Ο Τιάγκο Σίλβα έχει δείξει θέληση όσο έχει παίξει, δίχως όμως να εντυπωσιάσει, ο Ραφίνια ήταν σταθερός αλλά δεν έδωσε όλα αυτά που περίμεναν διοίκηση και προπονητικό τιμ επιθετικά. Ακόμα και σε μια τέτοια σεζόν, ο Ολυμπιακός επανέλαβε την ίδια πορεία με την περσινή στην Ευρώπη, καπαρώνει το πρωτάθλημα και μένει να φανεί αν πάρει και το κύπελλο.

Για τη σεζόν 2021-2022 η διοίκηση από κοινού με το σταφ θα προσπαθήσουν να βρουν νωρίς - νωρίς τους στόχους και ακολούθως να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες για να τους κλείσουν. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι στόχοι; Το gazzetta.gr καταγράφει το μεταγραφικό πλάνο των ανθρώπων του Ολυμπιακού, που θα τεθεί σε άμεση εφαρμογή από τη στιγμή που κατακτηθεί ο μεγάλος στόχος, η κατάκτηση και του εφετινού νταμπλ.

ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΞΤΡΕΜ

Όχι έναν, αλλά δύο ακραίους επιθετικούς θα κοιτάξει να αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Μασούρας, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι και Μπρούμα είναι οι εξτρέμ που διαθέτουν στο εφετινό τους ρόστερ οι «ερυθρόλευκοι». Η ομάδα χρειάζεται έναν ποδοσφαιριστή στα «φτερά» που θα κάνει τη διαφορά. Που θα είναι ταχύτατος, θα σκοράρει και θα μοιράζει ασίστ. Έναν παίκτη βαρόμετρο. Όπως είναι στη γραμμή κρούσης ο Αραμπί. Θα πρέπει να δούμε και ποιοι από τους υπάρχοντες εξτρέμ θα μείνουν τη νέα σεζόν. Ο Μπρούμα, για παράδειγμα, δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά αν μείνει. Η ρήτρα του είναι αρκετά υψηλή και εκτιμάται ότι δύσκολα θα δώσει 7.000.000 ευρώ στην PSV για την αγορά του ο Ολυμπιακός. Αν γίνει νέα διαπραγμάτευση, τότε όλα είναι πιθανά. Ο Βαλμπουενά δεδομένα μένει, αφού ανανεώνει.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΜΕΣΟ

Στον Ολυμπιακό έχουν αποφασίσει να κινηθούν για αμυντικό χαφ. Έναν ποδοσφαιριστή που θα πλαισιώσει τον Γιαν Εμβιλά, ο οποίος αποτέλεσε μία από τις καλύτερες κινήσεις που έκανε το καλοκαίρι η ομάδα. Μάλλον τη σπουδαιότερη. Ενδεχομένως ο αμυντικός μέσος που θα αποκτηθεί να είναι μικρότερος σε ηλικία από τον 30χρονο Γάλλο. Έχουν ήδη προταθεί ανασταλτικοί μέσοι από την αφρικανική ήπειρο, αλλά και από τη Λατινική Αμερική.

ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός πούλησε τον Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ, ενώ ο Ομάρ Ελαμπντελαουί υπέγραψε στη Γαλατασαράι. Γι' αυτό αποκτήθηκαν οι Ραφίνια και Χολέμπας, ώστε να καλυφθούν τα κενά τους με έμπειρους και «ψημένους» παίκτες, ώστε να βοηθήσουν άμεσα στα προκριματικά του Champions League. Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο Βραζιλιάνος μπακ αποχώρησε και ήρθε ο Κένι Λαλά από τη Στρασμπούρ, ενώ αποκτήθηκε και ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ για να γίνει ο βασικός αριστερός μπακ μετά το τέλος του δανεισμού του Βινάγκρε.

Η αίσθηση που υπάρχει ενόψει της επόμενης χρονιάς είναι πως ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να πάρει δύο ακραίους αμυντικούς, έναν αριστερό και έναν δεξιό. Ο Ντρέγκερ μέχρι σήμερα δεν έχει πείσει κανέναν ότι αξίζει να μείνει στο ρόστερ, την ίδια ώρα που το συμβόλαιο του 36χρονου Χολέμπας λήγει το καλοκαίρι. Του παίκτη που ήρθε το καλοκαίρι για να αποτελέσει εναλλακτική λύση και μέχρι σήμερα μετρά 29 ματς, με 2.403 λεπτά συμμετοχής.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Πολλά αναφορικά με τον σχεδιασμό θα εξαρτηθούν βέβαια και από το θέμα των ενδεχόμενων πωλήσεων. Για παράδειγμα, θα μείνει ο Σα ή θα φέρει πρόταση και θα χαιρετήσει; Ο Σεμέδο; Ο Καμαρά; Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που είναι σε θέση να προσελκύσουν πιο εύκολα ενδιαφέρον και να φέρουν προτάσεις εκατομμυρίων στον Ολυμπιακό. Αν φύγει κάποιος από αυτούς, αλλάζει το πλάνο και θα γίνει κίνηση για γκολκίπερ, για στόπερ ή για εξαροοκτάρι με τα χαρακτηριστικά του Αφρικανού. Επίσης, με δεδομένο ότι τόσο ο Αραμπί όσο και ο Χασάν θα παραμείνουν, μήπως γίνει κίνηση για τρίτο φορ; Υπάρχει στο ρόστερ ο Κάιπερς, ο οποίος όμως ξέρει ότι αν μείνει οι συμμετοχές του θα είναι υπερβολικά περιορισμένες.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ

Θα πρέπει να δούμε και ποιοι από τους δανεικούς του Ολυμπιακού μπορούν να διεκδικήσουν θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η σκέψη είναι να επιστρέψουν οι Πέπε, Μαρίνος (εξτρέμ, δανεικός στον Λεβαδειακό) και Μάρκοβιτς (στόπερ, δανεικός στην Παρτιζάν). Θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία και θα αξιολογηθούν. Επίσης ερωτηματικό αποτελεί ο Παπ Σισέ. Θα δώσει 13 εκατ. ευρώ η Σεντ Ετιέν για να τον αγοράσει; Αν όχι, επιστρέφει στον Ολυμπιακό και όλα θα είναι ανοικτά.

Συνοπτικά, εκτιμάται ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει κίνηση για μίνιμουμ πέντε παίκτες, αν και για σαφή συμπεράσματα είναι ακόμη νωρίς να μιλάμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ελλάδα 20η κι όχι 15η, λόγω Έστερσουντ, Μολ, Σλόβαν, Γκαραμπάγκ κι Ομόνοιας!...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα