Μουνάφο: Το κομπιουτεράκι κι ο κινητήριος μοχλός του Αστέρα (pics)

Μουνάφο: Το κομπιουτεράκι κι ο κινητήριος μοχλός του Αστέρα (pics)

bet365

Με τη βοήθεια του WyScout, αποκρυπτογραφούμε τη φετινή καθοριστική συμβολή του Χουάν Μουνάφο στην εντυπωσιακή πορεία του Αστέρα Τρίπολης!

Αναμφισβήτητα, ο Χουάν Μουνάφο έχει κομβικό ρόλο στα φετινά κατορθώματα του Αστέρα.

Είναι ο παίκτης - κομπιουτεράκι στο κέντρο της ομάδας κι οι φετινοί αριθμοί του αποδεικνύουν γιατί είναι άκρως απαραίτητος για τα πλάνα του Μίλαν Ράσταβατς.

Ο Αργεντινός, στα 33 χρόνια, μετρά μέχρι στιγμής 21 αγώνες με 1736', όντας στους πρώτους πέντε της ομάδας με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής ενώ έχει σκοράρει 2 γκολ.

Πάμε όμως να εμβαθύνουμε, με τη βοήθεια της κορυφαίας πλατφμόρμας στατιστικών WyScout, στη φετινή παρουσία και συνεισφορά του Αργεντινού στην ομάδα του.

«ΣΚΥΛΟΣ» ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΚΑΘΕ ΜΠΑΛΑ

Πριν μπούμε στο ρόλο του στο επιθετικό κομμάτι, θα σταθούμε στο αμυντικό κομμάτι. Σ' αυτόν τον τομέα, ο 33χρονος κερδίζει 9.93 μονομαχίες ανά ματς, δηλαδή το 55.7% των μονομαχιών που δίνει στην άμυνα, ενώ αν και το ύψος του δεν βοηθάει τόσο, παίρνει το0 35% των εναέριων μονομαχιών του.

Στα τάκλιν, τα πηγαίνει πολύ καλύτερα με το 57.9% εξ αυτών να είναι επιτυχημένα. Επίσης, στο αντίπαλο μισό θα ανακτήσει την κατοχή για την ομάδα του 7.99 φορές.

Το φετινό heatmap του Μουνάφο

Τα σημεία απ' όπου... απειλεί με σουτ

«ΚΛΕΙΔΙ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο Μουνάφο, είναι ένας παίκτης που η συμμετοχή του στην ανάπτυξη και στο επιθετικό κομμάτι είναι τεράστια.

Οι Αρκάδες, είχαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος την 6η καλύτερη επίθεση με 29 γκολ, εκ των οποίων τα 10 τα έβαλε ο Μπαράλες.

Πρόκειται για τον απόλυτο μοχλό. Είναι εκείνος που πασάρει με ποσοστό επιτυχίας 84.9%!

Οι μακρινές μεταβιβάσεις του αγγίζουν το 64%, ενώ στο 1-1 με τον Παναιτωλικό και στο 2-1 με τον ΠΑΟΚ, από δική του πάσα βγήκε η ασίστ για τα γκολ.

Μπορεί να έχει μόλις 1 ασίστ (στο 2-2 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ), αλλά από τα δικά του πόδια η μπάλα φτάνει στο τρίτο κομμάτι του γηπέδου 8.6 φορές / ματς, με το συνολικό ποσοστό επιτυχίας να αγγίζει το 75.6%.

Μάλιστα, ταΐζει τους επιθετικούς στην αντίπαλη περιοχή και συγκεκριμένα στο κουτί του πέναλτι 2.87 φορές ανά ματς, με το επιτυχημένο ποσοστό σ' αυτόν τον τομέα να αγγίζει το 55.4%.

Ο Μουνάφο είναι αυτός που θα σπρώξει την ομάδα μπροστά με 16.84 πάσες ανά παιχνίδι. Οι πάσες του σ' αυτό το κομμάτι είναι σωστές σε ποσοστό 73.9%.

Όσο για τον έλεγχο του ρυθμού, ο «Μούνα» θα πάρει την μπάλα και θα ηρεμήσει την κατάσταση όντας σχεδόν αλάνθαστος, με τις πάσες του από τη σέντρα και πίσω να είναι σωστές κατά 95.8%.

Όσο για επιθετικές μονομαχίες που κερδίζει, αυτές αγγίζουν το 51.4% κι οι επιτυχημένες ντρίμπλες του αγγίζουν το ποσοστό επιτυχίας κατά 58.7%

Ο «Εμβιλά» του Αστέρα

Για να καταλάβετε το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του στο crash test με τον Εμβιλά, ο Αργεντινός τρώει τον Γάλλο σταρ των νταμπλούχων Ελλάδας σε αρκετές κατηγορίες.

Μέσος Όρος σε πάσες

Εμβιλά 89.9%
Μουνάφο 84.9%

Μακρινές πάσες

Εμβιλά 57.6%
Μουνάφο 63.9%

Κάθετες

Εμβιλά 34.8%
Μουνάφο 13.3%

Ακρίβεια στις σέντρες

Εμβιλά 50%
Μουνάφο 47.2%

Ασίστ

Εμβιλά 0.09
Μουνάφο 0.07

Πάσες στο επιθετικό τρίτο

Εμβιλά 74%
Μουνάφο 75.6%

Πάσες στο μέρος κουτί του πέναλτι

Εμβιλά 50%
Μουνάφο 55.4%

Προωθημένες πάσες

Εμβιλά 81.7%
Μουνάφο 73.9%

Πάσες πίσω από τη σέντρα

Εμβιλά 98%
Μουνάφο 95.8%

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα