ΠΑΟΚ: Ένας Ζαμπά που ψάχνει τη χαμένη ταυτότητά του

ΠΑΟΚ: Ένας Ζαμπά που ψάχνει τη χαμένη ταυτότητά του

ΠΑΟΚ: Ένας Ζαμπά που ψάχνει τη χαμένη ταυτότητά του

bet365

Στη Βραζιλία στέκονται στο ενδιαφέρον της Βάσκο ντα Γκάμα και τις συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ για τον δανεισμό του Λέο Ζαμπά και το gazzetta.gr γράφει για ένα παιδί που στα 23 του οφείλει να βρει ξανά τον προσανατολισμό του.

Σε μια από τις πολλές αναφορές του βραζιλιάνικου αθλητικού Τύπου στο δεδομένο ενδιαφέρον της Βάσκο ντα Γκάμα για τον Λέο Ζαμπά, ο συντάκτης του κειμένου στέκεται στα χρήματα που δαπάνησε πριν από σχεδόν τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ για να αποκτήσει τον Βραζιλιάνο επιθετικό από την Αχμάτ Γκρόζνι και στο πως ένας τραυματισμός έβαλε στοπ στην καριέρα του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα στην Ελλάδα.

Στα «ασπρόμαυρα» ντύνεται και η Βάσκο ντα Γκάμα (του Λέο Μάτος) που δεν διάγει και το καλύτερο διάστημα της ιστορίας της, με την ομάδα να υποβιβάζεται πριν από λίγες μέρες στη Β’ κατηγορία και τον 22χρονο επιθετικό να αποτελεί προτεραιότητα και θεωρείται μία καλή επιλογή.

Οι συζητήσεις μεταξύ ΠΑΟΚ και Βάσκο ντα Γκάμα για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή μέχρι το τέλος του 2021 βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να ολοκληρωθούν τις προσεχείς μέρες για να μπει ενδεχομένως ένα τέλος στη σύντομη, όπως αποδείχθηκε, παρουσία του στην Ελλάδα.

Είχε όλο το «πακέτο»

Γεννημένος στις 2 Αυγούστου του 1998 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ο Λέο Ζαμπά, είχε όλο το «πακέτο» του νεαρού ταλαντούχου ποδοσφαιριστή από τη «χώρα του καφέ» που κυνηγούσε το όνειρο του στην Ευρώπη.

Στα 19 του μέλος της Εθνική Νέων της Βραζιλίας, συμπαίκτης με τον Ρισάρλισον της Έβερτον και τον Ντάβιντ Νέρες του Άγιαξ, είχε ακολουθήσει τη γνωστή διαδρομή πολλών συμπατριωτών του προς τη Ρωσία.

Ο ΠΑΟΚ για χάρη του ξόδεψε το καλοκαίρι του 2018 ένα ποσό κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει από την Αχμάτ Γκρόζνι επενδύοντας σ’ ένα πρότζεκτ που φάνταζε να έχει προοπτική και μέλλον.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν τον έριξε απευθείας στα βαθιά. Η διαχείριση από τον Ρουμάνο τεχνικό στην πρωταθληματική χρονιά του «Δικεφάλου» έμοιαζε ιδανική και άκρως προσεκτική. Ο Ζαμπά άρχισε να μαθαίνει από τακτική, πήρε χρόνο συμμετοχής σε 39 αγώνες, εκ των οποίων ολοκλήρωσε μόλις επτά 90λεπτα, πετυχαίνοντας 7 γκολ, μοιράζοντας 11 ασίστ και συνεχίζοντας να ντριμπλάρει όποιον έβρισκε μπροστά του.

Οι σκάουτερ μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων είχαν σημειωμένο το όνομά του στο μπλοκάκι τους, η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έκανε απανωτά limit up φτάνοντας στην υψηλότερη τιμή της (9.000.000 ευρώ) το Μάιο του 2012, όμως η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία εκείνο το καλοκαίρι και ο ερχομός του Αμπέλ Φερέιρα άλλαξαν τα δεδομένα.

Αγωνιστικό ξεφούσκωμα

Ο 20χρονος ακραίος επιθετικός βγήκε έξω από τα νερά του μέχρι που ήρθε το κακό σ’ ένα φιλικό παιχνίδι στη Δράμα με την τοπική Δόξα. Ο τραυματισμός (ρήξη μηνίσκου) ήταν η αρχή του τέλους. Ένα μικρόβιο που κόλλησε κατά την διάρκεια του χειρουργείου έφερε μία λοίμωξη, που επιμήκυνε το διάστημα της αποθεραπείας.

Ο Λέο που στο μεταξύ είχε χάσει την πατρική φιγούρα του Χοσέ Μαουρίσιο από τα αποδυτήρια ενώ λίγο αργότερα είδε και έναν ακόμη συμπατριώτη του, τον Λέο Μάτος, να αποχωρεί από την Τούμπα, είχε χάσει τον μισό μυϊκό του όγκο, όσοι τον γνώριζαν καλά έλεγαν ότι δεν πρόκειται να ξαναπαίξει ποτέ μπάλα σε υψηλό επίπεδο. Στο ξεκίνημα της χρονιάς το πάλεψε, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να μπει ε ποτέ στο «ροτέισον» της ομάδας. Ήταν πολύ πίσω.

Κάπου εκεί άρχισε να χάνει το μυαλό του. Σε μια προσπάθεια να βρει τον προσανατολισμό του άλλαξε μανατζερική στέγη, αλλά κάπου στην πορεία χάθηκε όταν την κοπάνησε για ένα περίπου μήνα στη Βραζιλία, παίρνοντας… άδεια απ’ τη σημαία! Στο διάστημα της απουσίας του φρόντισε να αρραβωνιαστεί και κάποια στιγμή επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να μην μπλέξει σε περιπέτειες, καθώς στον ΠΑΟΚ ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν σε καταγγελία της σύμβασης στη FIFA.

Κάποιες προτάσεις ήρθαν από τη Ρωσία, αλλά απορρίφθηκαν, στη συνέχεια προέκυψε η συμφωνία με την Ατλέτικο Γκοϊανένσε για δανεισμό μέχρι το τέλος του 2021, αλλά ο Λέο Ζαμπά πήγε στην Γκοϊάνα, πέρασε εξετάσεις και πριν υπογράψει την κοπάνησε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα