Νίκος Παπαδόπουλος: Ο τερματοφύλακας των τριών γκολ και της... τελευταίας στιγμής

Νίκος Παπαδόπουλος: Ο τερματοφύλακας των τριών γκολ και της... τελευταίας στιγμής

bet365

Τα δευτερόλεπτα που δεν είχε να σκεφτεί, η δικαίωση, οι έξαλλοι πανηγυρισμοί... Ο Νίκος Παπαδόπουλος σκόραρε κόντρα στον Παναθηναϊκό κι έφτασε τα 3 γκολ στην καριέρα του!
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Ήταν 6/1 του 2021. Το δεύτερό του ματς για το νέο έτος δεν πήγε καθόλου καλά.

Απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Νίκος Παπαδόπουλος τραυματίζεται και αφήνει τα γάντια του στον Αντώνη Τσιφτσή. Ο μικρός αποτελεί άξιο αντικαταστάτη του και συμβάλει κι αυτός τα μέγιστα για το τρομερό αήττητο σερί των Αρκάδων για 10 εβδομάδες.

Σχεδόν 2,5 μήνες μετά έρχεται η στιγμή να επιστρέψει ο Νίκος Παπαδόπουλος και πάλι κάτω από τα δοκάρια του. Απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Μέσα σε ένα λεπτό είδε τον Μακέντα να του σκοράρει δύο φορές. Όχι ότι έφερε ευθύνη σε κάποιο απ' αυτά...

Οι Αρκάδες, όμως, δεν το βάζουν κάτω. Στο 84' ο Λουίς Φερνάντεθ μειώνει σε 2-1 και στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο υψηλώσομος κίπερ προωθείται. Δεν σκέφτηκε τίποτα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν και να ήθελε να σκεφτεί δεν είχε χρόνο. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα. Απλα ανέβηκε για τις λιγοστές πιθανότητες που είχε. Και δικαιώθηκε, κάνοντας το 2-2. Η κεφαλιά του Ιγκλέσιας σώζει την κατοχή για τον Αστέρα, η μπάλα πηγαίνει στον Λουίς Φερνάντεθ, από τον Ισπανό στο δεξί του Παπαδόπουλου και από εκεί στα δίχτυα του Διούδη. Για δεύτερη φορά. Και 2-2 το σκορ!

Περίμενε ο «φύλακας άγγελος» των κιτρινομπλέ να σκοράρει; «Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ότι θα βάλω γκολ. Απλα ρίσκαρα γιατί χάναμε και ήταν η μόνη ελπίδα να μην χάσουμε», θα εξηγήσει αργότερα στα αποδυτήρια.

Εκεί όπου οι συμπαίκτες του, του έκαναν χαβαλέ λέγοντάς του να το γυρίσει σε σέντερ φορ. Αδικο είχαν;

Όσο για τον πανηγυρισμό που τόσο συζητήθηκε. Απλά του βγήκε η ένταση του παιχνιδιού. Ήταν κάτι αυθόρμητο. Ήταν η κορύφωση της απόλυτης χαράς για έναν βαθμό που πήρε η ομάδα του, απέναντι σ' έναν μεγάλο αντίπαλο. Εναν βαθμό που στην πορεία των play off ίσως αποδειχτεί χρυσάφι.

Ήταν το... 3ο του γκολ!

Μετά το γκολ του Νίκου Παπαδόπουλου. Σύσσωμος ο Τύπος έγραφε: «20 χρόνια μετά τον Μπεκιάι, ο Παπαδόπουλος». Σωστό. Σε τέτοιο επίπεδο έτσι είναι τα πράγματα.

Ο «Παπ», ωστόσο έχει σκοράρει με την δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού με πέναλτι, ενώ με την ερυθρόλευκη φανέλα έχασε την ευκαιρία να πετύχει άλλο ένα γκολ από την άσπρη βούλα.

Επίσης έχει βάλει γκολ με τη φανέλα της Μαρκό, πάλι με σουτ αλλά με το αριστερό εκείνη τη φορά.

Αυτό με τον Παναθηναϊκό, «γέννησε» πολύ έντονα συναισθήματα και ταυτόχρονα πρωτόγνωρα, γιατί γκολ σε αυτό το επίπεδο δεν είχε ξαναβάλει. Πόσω δε όταν μ' αυτό το τέρμα έρχεται η ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό!

Παπαδόπουλος (και) 23 χρόνια μετά!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, εκτός από το ότι πέτυχε γκολ μετά τον Μπεκιάι 20 χρόνια μετά, είχε καταφέρει να πετύχει κάτι αξιοσημείωτο 23 χρόνια μετά όταν ακόμη ήταν στον Πανιώνιο.

Σ' ένα ματς με τον Παναιτωλικό, έπιασε δύο πέναλτι. Αυτό το είχε πετύχει ο Βαγγέλης Βουρδογιάννης της Νάουσας όταν είχε πει «όχι» στον Βασίλη Δημητριάδη της ΑΕΚ δύο φορές που επιχείρησε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα