ΠΑΟΚ καλύτερος της ΑΕΚ, αλλά… δεν κερδίζει

ΠΑΟΚ καλύτερος της ΑΕΚ, αλλά… δεν κερδίζει

ΠΑΟΚ καλύτερος της ΑΕΚ, αλλά… δεν κερδίζει

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την έναρξη των πλέι οφ, το πρώτο ντέρμπι των Δικεφάλων και τα στοιχεία στα οποία –κατά την άποψή του- ο ένας υπερτερεί του άλλου.
Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Τα φετινά πλέι οφ θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον γιατί έχουν μειωθεί οι ευρωπαϊκές θέσεις και οι ομάδες που θα τις διεκδικήσουν δεν έχουν και πολλές διαφορές μεταξύ τους. Επί της ουσίας ψάχνουμε τον… λιγότερα κακό και φυσικά μπορούμε να τονίσουμε ότι αυτός ο ιδιαίτερος «ανταγωνισμός», γίνεται κυρίως μεταξύ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Παναθηναϊκού. Ένας από τους τρεις –λογικά- θα μείνει εκτός Ευρώπης. Αυτό από μόνο του δημιουργεί… κατάσταση.

Για τον ΠΑΟΚ κακά τα ψέματα, έτσι όπως έχει έρθει το πράγμα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, όλα ή σχεδόν όλα, θα «παιχθούν» απέναντι στην ΑΕΚ. Αν ο Δικέφαλος του Βορρά ξεπεράσει την Ένωση στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βγει στην Ευρώπη… (Ξαναγράφω ότι αυτό δεν αποτελεί επιτυχία, αλλά δεν είναι ντροπή να γράφεται. Ίσως αυτό το συναίσθημα να προκύπτει από την πορεία του ΠΑΟΚ. Όχι όμως από τον τελευταίο στόχο…).

Το ξεκίνημα γίνεται αύριο στην Τούμπα και πριν πάμε στα σημερινά δεδομένα, ας μείνουμε λίγο στην εικόνα των ομάδων στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Πώς τελικά ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω ΚΑΙ από την ΑΕΚ, κανείς δεν κατάλαβε, έστω και αν μιλάμε για έναν βαθμό. Η απάντηση έρχεται βέβαια από το ότι η ΑΕΚ έκανε 14 νίκες και ο ΠΑΟΚ 13. Έτσι απλά…

Κατά τα άλλα, προσέξτε…

Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος της ΑΕΚ σε: Γκολ υπέρ και γκολ κατά. Τελικές επίθεσης (97!! παραπάνω), αλλά και τελικές που δέχεται στην άμυνα. Είναι καλύτερος σε τελικές εντός και εκτός περιοχής, σε ασίστ, σε συνολικά γεμίσματα, αλλά και εύστοχα γεμίσματα, σε εύστοχες μεγάλες πάσες που κάνει (600(!!) παραπάνω), αλλά και σε αυτές που δέχεται, σε κλεψίματα, σε μεγάλες χαμένες ευκαιρίες !

Αλλά… ξέχασα, τα νούμερα λένε ψέματα! Ο ΠΑΟΚ κάνει τελικές στο… γάμο του καραγκιόζη και δεν έχει ποιοτικές προσπάθειες, ενώ η ΑΕΚ (και όλοι οι άλλοι τέλος πάντων) με 100 λιγότερες, μπορεί να είναι… ποιοτικότεροι και καλύτεροι. Εκείνοι δεν έχουν… τζούφιες. Κάνουν μόνο μεγάλες ευκαιρίες. (Και εκεί πάντως οι μεγάλες χαμένες ευκαιρίες πάντως, είναι 24-9!)

Η ΑΕΚ (στατιστικά) υπερτερεί στα λάθη, στις επεμβάσεις, στα κερδισμένα φάουλ και… παραδοσιακά και για ευνόητους λόγους, στα… δοκάρια.

Ή μήπως να πάμε στις μεταξύ τους κόντρες; Στο πρώτο ματς είχαμε το απόλυτο μονότερμα! Οι τελικές 2-15 (περίπου), ο μονόλογος της χρονιάς, αλλά το σκορ στο 1-1 γιατί ο ΠΑΟΚ… δεν μπορεί και δεν ξέρει να κερδίζει μεγάλα ματς… Στην Τούμπα, ο Λιβάι Γκαρσία έπαιζε μόνος του στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε στην επανάληψη και το 2-2 ήρθε σαν μία ακόμη αποτυχία των ασπρόμαυρων σε μεγάλο ματς.

Το θέμα είναι… τώρα τι γίνεται.

Έχουν και οι δύο ομάδες κάποια προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ έχει θέμα με τον Βιεϊρίνια που δεν προπονήθηκε όλη την εβδομάδα, ενώ η ΑΕΚ δεν θα έχει Γαλανόπουλο, Σιμόες, Τσιγκρίνσκι. Για να δούμε εδώ τι γίνεται…

Η ΑΕΚ δεν θα έχει δύο καλά και αρκετά αθλητικά χαφ, παρολ’ αυτά μπορεί να υπολογίζει σε… Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Σιμάνσκι και Μάνταλο αν παίξει με οκτάρια. Ξέρετε τι θα πάθαινε ο ΠΑΟΚ αν έλειπαν δύο χαφ του στον άξονα; Θα έπρεπε να παίξει ο ίδιος ο Γκαρσία! Δεδομένο πρώτο λοιπόν, ότι σε όλη τη χρονιά η ΑΕΚ υπερτερούσε στις κομβικές αυτές θέσεις και κάπως έτσι «έσφιξε» πολλά ματς παίζοντας με τρία αμυντικά χαφ και δεδομένο δεύτερο… το ίδιο θα κάνει και αύριο και… άντε να δούμε ποιος και πόσο θα τρέξει από τον ΠΑΟΚ. Ο οποίος αν βάλει τρία χαφ σε 4-3-3 με ένα εξάρι και δύο οκτάρια, μετά θα πρέπει να παρακαλάει να έχει όρεξη για να προσφέρει τον Ντόουγκλας Αουγκούστο…

Όσο λοιπόν και αν ο ΠΑΟΚ δείχνει να υπερτερεί σε πολλούς τομείς έναντι της αυριανής αντιπάλου και της ομάδας απέναντι στην οποία κυρίως θα διεκδικήσει την ευρωπαϊκή έξοδο, η ΑΕΚ είναι καλύτερη στο κέντρο και… στα αποτελέσματα. Μήπως το ένα συνδυάζεται άμεσα με το άλλο; (Κατά τα άλλα αμυντικά και στο τέρμα είναι χάλια και οι δύο, ενώ επιθετικά έχουν καλή ποιότητα. Προπονητικά ο Χιμένεθ είναι πολύ πιο έμπειρος, αλλά και πάλι τώρα τελευταία έχει απαξιωθεί σε τεράστιο βαθμό και δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει να αξιοποιήσει το πλεονέκτημά του. Ψυχολογικά και πνευματικά, ποιος είναι πιο… χάλια δεν ξέρω).

Εδώ που έφθασε το πράγμα πάντως, όλα τα άλλα πάνε περίπατο, το αποτέλεσμα είναι το μόνο που μετράει, η μία νίκη θα φέρει… και άλλη νίκη και οι περισσότερες νίκες σε σχέση με τους αντιπάλους θα φέρουν ένα καλύτερο φινάλε και ένα πιο ήρεμο καλοκαίρι…

Άντε να δούμε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.