Παναθηναϊκός: Ο καλύτερος Διούδης

Παναθηναϊκός: Ο καλύτερος Διούδης

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Ο καλύτερος Διούδης

bet365

Η πυγμή που τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο και ο τρόπος που πιέζει και ο ίδιος τον εαυτό του, παρουσίασαν φέτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, τον καλύτερο Σωκράτη Διούδη της θητείας του στον Παναθηναϊκό!
Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Με τη βοήθεια του Wyscout αποτυπώνεται ξεκάθαρα και περίτρανα ότι ο Σωκράτης Διούδης τη φετινή αγωνιστική περίοδο είναι από τους κυριότερους πυλώνες του «τριφυλλιού» και ειδικά σε αυτό το τρομερό σερί που κατέγραψε η ομάδα του Μπόλονι στις αρχές του 2021.

Ο Έλληνας γκολκίπερ που άκουσε πολλά για τις ενοχλήσεις που αντιμετωπίζει στη μέση και τις οποίες εκείνος ουδέποτε επέτρεψε να παρουσιαστούν ως αιτία για κακή απόδοση κάτω απ' τα δοκάρια των «πράσινων», κατάφερε τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην Super League Intewetten να είναι ο καλύτερος των τριών γεμάτων σεζόν που έχει καταγράψει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

«Τείχος» σε φάσεις αντιπάλων που θα έβρισκαν δίχτυα

Βάσει των στατιστικών του Wyscout, ο Σωκράτης Διούδης τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά σταμάτησε αρκετά από τα... αναμενόμενα γκολ που θα μπορούσε να δεχθεί η ομάδα του μ' εκείνον στην εστία. Συγκεκριμένα, τα xConcededGoals που προέκυπταν από τις τελικές ενέργειες των αντιπάλων προς την εστία, ήταν στα 24,08 τέρματα.

Ο διεθνής γκολκίπερ δέχθηκε στην Super League Intewetten 17 γκολ, πράγμα που σημαίνει ότι σταμάτησε 7,04 γκολ που θα μπορούσε να έχει μετρήσει το «τριφύλλι» στο παθητικό που θα παρουσίαζε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Σε γενικότερο πλαίσιο, ο Παναθηναϊκός είδε τη μπάλα να πηγαίνει στο βάθος της εστίας του από προσπάθειες αντιπάλων 19 φορές την τρέχουσα σεζόν – από τη στιγμή που συνεχίζεται η χρονιά με τα Playoffs – παρά το γεγονός πως η ομάδα στο σύνολό της ανεξάρτητα από τον άνθρωπο που θα βρισκόταν στη θέση κάτω απ' τα δοκάρια, είχε τιμή στα xConcededGoals τα 28,9 τέρματα!

Αποσόβησε τα περισσότερα τέρματα της τριετίας

Ρίχνοντας μια ματιά στις υπόλοιπες δυο αγωνιστικές περιόδους (Wyscout), τις οποίες ο Σωκράτης Διούδης έκανε γεμάτες χρονιές σε σχέση με τις λίγες συμμετοχές που είχε το 2017-2018, αποδεικνύεται η κάτι παραπάνω από αισθητή βελτίωσή του για φέτος.

Το 2019-2020, όπου φυσικά η ανθρωπότητα, ο αθλητισμός και συνεπώς και το ποδόσφαιρο υπέστησαν μέγα πλήγμα λόγω της αναβολής που προκάλεσε στη ζωή όλων για ένα τρίμηνο από τον Μάρτη και μετά η πανδημία που «σκέπασε» τον πλανήτη, ο Παναθηναϊκός με τον «Batman» στην εστία, είχε στα xConcededGoals 32,07 βάσει πάντα των όσων αναφέρει το Wyscout.

Έφτασε να δεχθεί 29 τέρματα, ενώ, την αμέσως προηγούμενη ποδοσφαιρική χρονιά, δηλαδή 2018-2019, τα αναμενόμενα τέρματα που θα μπορούσε να έχουν καταγραφεί από αντιπάλους της ομάδας ήταν τα 27,86 και εν τέλει η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα 23 φορές.

Βελτίωση με τη μπάλα στα πόδια

Πέρα από τις αποκρούσεις που έχει να επιδείξει στις μεγάλες ευκαιρίες των αντιπάλων του Παναθηναϊκού, έχοντας μέσο όρο 2,21 επεμβάσεις ανά 90λεπτο, ο Σωκράτης Διούδης έχει φροντίσει να βελτιώσει αρκετά και την ακρίβειά του στις μακρινές μεταβιβάσεις, δουλεύοντας πολύ και τα πόδια του.

Ο πορτιέρε των «πράσινων» την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 είχε να παρουσιάσει ακρίβεια στις μακρινές μπαλιές που έφτανε στο 72,4%, την αμέσως επόμενη χρονιά αυτή η επίδοση έπεσε στο 70,8%, ενώ φέτος, έκανε την καλύτερή του σεζόν και σε αυτό το κομμάτι, φτάνοντας στο 77,9% με τη μπάλα κάτω και την επιλογή του να γεμίσει στο γήπεδο αναζητώντας συμπαίκτη του σε μεγάλη απόσταση...

Συμβολή στην οργάνωση

Η δουλειά του είναι να φροντίζει ώστε η μπάλα να μην καταλήγει στο βάθος της εστίας του από προσπάθειες αντιπάλων. Είτε να κρατάει το «μηδέν», είτε όταν δέχεται γκολ να είναι είτε τα ίδια με αυτά που πετυχαίνει η δική του ομάδα, είτε λιγότερα ώστε να εξασφαλίζονται οι νίκες.

Ο Σωκράτης Διούδης, όμως, δεν σταματάει εκεί. Έχοντας και τον ρόλο του υπαρχηγού μετά τον Δημήτρη Κουρμπέλη, ο Έλληνας πορτιέρε με τις φωνές του βοηθά στην οργάνωση της αμυντικής του γραμμής.

Συμβουλεύει και εφιστά την προσοχή στους συμπαίκτες του στις στατικές φάσεις, έχει βρει τρόπο επικοινωνίας με τους στόπερ του όταν θα πρέπει να τους επιστήσει την προσοχή σε επικίνδυνες καταστάσεις και από εκεί και πέρα εκτελεί και το δικό του καθήκον.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα