Γιοάν Μολό: Ο πράσινος «μονομάχος»

Γιοάν Μολό: Ο πράσινος «μονομάχος»

Κώστας Ζάλιαρης
Γιοάν Μολό: Ο πράσινος «μονομάχος»

bet365

Ο ΠΑΟΚ επέλεξε τη δική του πλευρά, όμως έκανε πολύ μεγάλο λάθος. Ο Γιοάν Μολό γι' ακόμα ένα ματς ξεχώρισε με την εκπληκτική του νοοτροπία στο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό και του αξίζει το προσωνύμιο «μονομάχος».

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Όσο ψυχρή κι αν είναι η έκφρασή του, όση... τρέλα κι αν κουβαλάει, όπως είχε πει κάποτε ο Γιώργος Δώνης για την απόφασή του να του δώσει ένα πέναλτι στα τελευταία λεπτά ενός ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Γιοάν Μολό έχει τρομερή πειθαρχία.

Γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει για να πετύχει, πόσο να κοπιάσει, δουλεύει ασταμάτητα και η φιλοσοφία του γύρω από αυτό που επέλεξε να κάνει στη ζωή του, αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο και αυτή τη στιγμή οφελεί στο έπακρο το «τριφύλλι».

Αυτό συνέβη και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου μέχρι τέλους έτρεχε, μαχόταν και στο φινάλε πάλι... δεν μπορούσε να σταθεί.

  • Απόλυτη συγκέντρωση

Κάποια στιγμή απλά... συνήθισε τη θέση του δεξιού μπακ και υπάρχουν στιγμές που πάει κόντρα στην επιθετική του φύση και δεν παίρνει τόσα μέτρα από την πτέρυγα του. Θα ανέβει όταν θα βρει χώρους και θα καταλάβει τα δεδομένα της κάθε αναμέτρησης, όμως, με τον ΠΑΟΚ ήξερε ακριβώς και αντιλήφθηκε απόλυτα τι είχε διαμορφωθεί στο χορτάρι.

Έπρεπε να είναι απόλυτα προσεκτικός στα αμυντικά του καθήκοντα και να τα βάλει με τους Τζόλη και Μπάμπα Ραχμάν.

Τον Γιοάν Μολό, αν τον παρατηρήσεις στο γήπεδο, δεν θα τον δεις ποτέ ν' απογοητεύεται. Να επιστρέφει στη θέση του με σκυμμένο το κεφάλι ή σταματάει την προσπάθεια. Θα μείνει απαθής. Ξέρει ότι το μυαλό του δεν πρέπει να παίξει παιχνίδια. Και το καταφέρνει στον απόλυτο βαθμό.

Ακόμα κι αν υποπέσει σε λάθος, θα ξανατρέξει, θα πιέσει και φυσικά θα εκμεταλλευτεί και το μεγάλο του προσόν για να ηρεμήσει την κατάσταση και να προσφέρει ανάσες στην ομάδα του. Θα πάρει φάουλ βάζοντας καλά το κορμί του και θ' απομακρύνει τους αντιπάλους.

  • Γυμναστική... ακόμα και στον ύπνο του

Ένας από τους λόγους που τον κάνουν να τρέχει και να μην υπολογίζει τον πόνο και την κόπωση ακόμα και σε πολύ προχωρημένο χρονικά σημείο των παιχνιδιών, είναι η φυσική του κατάσταση και το γυμνασμένο του κορμί. Πάνω απ' όλα μπαίνει το... γυμνασμένο του μυαλό για να μπορεί να τα κάνει όλα αυτά.

Όμως, όσοι τον ζουν στο Κορωπί και φυσικά σε όσους... παρέχει εκείνος πρόσβαση μέσα στη μέρα του μέσω social media, το καταλαβαίνουν πολύ καλά.

Ο Μολό είναι πραγματικό θηρίο σε ό,τι αφορά τη γυμναστική. Τη διατήρηση και την εξέλιξη της δύναμης στο κορμί του. Της φράσης που λέει «no pain, no gain». Ξέρει ότι πρέπει να πονέσει και να μοχθήσει για να πετύχει αυτό που πρέπει και αυτό με το οποίο θα είναι κι εκείνος ικανοποιημένος με τον εαυτό του.

Δεν χαμπαριάζει πολύ από τη λέξη «ρεπό», φροντίζει το σώμα του και αφού είναι η δουλειά του αυτή, θέλει να την κάνει όσο καλύτερα γίνεται...

  • Η υπόσχεση μέχρι το φινάλε

Από τη στιγμή που επανήλθε στα πράσινα δρώμενα με την έλευση του Λάζλο Μπόλονι στην τεχνική ηγεσία, φρόντισε να το εκμεταλλευτεί. Δούλεψε πολύ, συνεχίζει να δουλεύει πολύ και ξέρει ότι τουλάχιστον, αν φύγει το καλοκαίρι με την ολοκλήρωση του συμβολαίου του, θέλει ν' αποχωρήσει έχοντας ήσυχη τη συνείδησή του.

Ο Γιοάν Μολό κάθε φορά που θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου ή θα στείλει μήνυμα προς τους οπαδούς της ομάδας, ακόμα κι όταν οι μέρες ήταν δύσκολες αυτό τον ένα μήνα που δεν ερχόταν καμία νίκη, αναφερόταν στη φανέλα, στην πράσινη οικογένεια και έχει δώσει μια υπόσχεση. Να δώσει τα πάντα μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι. Και αυτό ακριβώς κάνει.

Παρατηρώντας τον με την ολοκλήρωση των αναμετρήσεων του «τριφυλλιού», συνήθως πάντα θα κοντοσταθεί για να πάρει ανάσα. Θα περπατήσει αργά. Θα είναι κουρασμένος. Στ' αποδυτήρια μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, δεν μπορούσε καν να σηκωθεί να πανηγυρίσει.

Όμως, αυτό θεωρεί σωστό και τίμιο προς τον σύλλογο και τον εαυτό του. Να αφήνει όλες τις δυνάμεις του στο χορτάρι...

Διαβάστε επίσης:

Η ανάλυση του wyscout στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Βίγια και Νιάς «διέλυσαν» στο transition τον Δικέφαλο (pics)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα