Παναθηναϊκός: Οι συζητήσεις έφεραν την προσπάθεια για κανονικό ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Οι συζητήσεις έφεραν την προσπάθεια για κανονικό ποδόσφαιρο

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Οι συζητήσεις έφεραν την προσπάθεια για κανονικό ποδόσφαιρο

bet365

Ο Λάζλο Μπόλονι αφουγκράστηκε την άποψη των παικτών του, έβαλε νερό στο κρασί του και ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΟΚ παρουσίασε μία διαφορετική αγωνιστική προσέγγιση που του χάρισε την νίκη!

Ο Λάζλο Μπόλονι αφουγκράστηκε την άποψη των παικτών του, έβαλε νερό στο κρασί του και ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΟΚ παρουσίασε μία διαφορετική αγωνιστική προσέγγιση! Η συνάντηση Αλαφούζου με τους πρωτοκλασάτους.

Είναι τεράστιας σημασίας η νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ. Για μια σειρά από λόγους:

  • Το Τριφύλλι χάρη σε αυτό το τρίποντο μπαίνει στο μίνι πρωτάθλημα των play off ως σοβαρός διεκδικητής ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου και όχι ως... κομπάρσος, όπως θα συνέβαινε αν έχανε. Είναι στο -2 από τον ΠΑΟΚ, στο -3 από την ΑΕΚ ενώ διατηρήθηκε στο -6 από τον δεύτερο Άρη.
  • Επέστρεψε στις νίκες μετά από τις 14 Φεβρουαρίου μετά και το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί του τελευταίου μήνα, το οποίο του κόστισε την συνέχεια του στο Κύπελλο και τον έφερε μέχρι και την 6η θέση!
  • Φτιάχνει το κλίμα στα αποδυτήρια σε μία πολύ δύσκολη χρονιά πάνω στο κομμάτι των σχέσεων των παικτών με το προπονητικό επιτελείο.

Η μπάλα κάτω

Από κει και πέρα, όμως, το ντέρμπι αυτό είναι εξίσου σημαντικό και για ακόμη έναν λόγο:

Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο, πάτησε το χορτάρι για να κυκλοφορήσει την μπάλα, προσπάθησε να σταματήσει τις ασταμάτητες γιόμες προς το επιθετικό τρίτο. Μπήκε στο γήπεδο για να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν τα κατάφερε αλλά στο δεύτερο όταν και αυξήθηκε η πίεση του ΠΑΟΚ, η ηρεμία στις μεταβιβάσεις, το passing game στην μεσαία γραμμή και η στόχευση να έρθει και ένα δεύτερο γκολ και να μην παίξει η ομάδα και πάλι μαζική άμυνα, μαζεμένη έξω από την περιοχή, έδωσαν τις λύσεις στο Τριφύλλι.

Η ευεργετική κουβέντα της Δευτέρας

Η αλλαγή αυτή, ο διαφορετικός τρόπος προσέγγισης του παιχνιδιού ήρθε από τις συζητήσεις που έγιναν την Δευτέρα στο Κορωπί. Από το group therapy που αποκάλυψε το gazzetta.gr! Οι περισσότεροι από τους παίκτες του Παναθηναϊκού τόσο στον Ντρεοσί όσο και στον Μπόλονι εξέφρασαν αυτό που λένε εδώ και τόσο καιρό δημόσια. «Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, πρέπει να βάλουμε την μπάλα κάτω, να δουλέψουμε πολύ περισσότερο πάνω σε αυτό το κομμάτι, έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε, να βγάλουμε συνεργασίες αλλά πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό ως ομάδα».

Μέχρι το παιχνίδι της Κυριακής, καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας, ο Ρουμάνος προπονητής έστριψε το τιμόνι προς την δημιουργία και την κατοχή της μπάλας και κατά την διάρκεια του αγώνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του πήρε πολύτιμες ανάσες και βρήκε και το δεύτερο γκολ, γιατί έκανε το αυτονόητο. Δεν σταμάτησε να παίζει, έπαιξε ως Παναθηναϊκός, με την νοοτροπία μεγάλης ομάδας.

Το αν μιλάμε για μια ολοκληρωτική αλλαγή στο στιλ της ομάδας ενόψει των πλέι-οφ, μόνο ο χρόνος θα το αποδείξει και τα επόμενα παιχνίδια...

Ξεκάθαρες κουβέντες Αλαφούζου-παικτών έστω και με καθυστέρηση

Από κει και πέρα, σημαντικό ρόλο στην πνευματική κατάσταση των παικτών έπαιξε και η συνάντηση που είχαν οι πρωτοκλασάτοι με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ είχε αρνηθεί την συνάντηση στα τέλη Ιανουαρίου, όταν το Τριφύλλι έκανε την μία νίκη πίσω από την άλλη, αλλά υπήρχαν σοβαρά θέματα που έπρεπε να λυθούν. Έστω και με καθυστέρηση, όμως, έκανε το αυτονόητο, άκουσε τα όσα είχαν να του πουν οι ποδοσφαιριστές και παράλληλα με τον δικό του τρόπο, τους έθεσε προ των ευθυνών τους, ζητώντας πάση θυσία την έξοδο στην Ευρώπη!

Διαβάστε επίσης:

Παναθηναϊκός: Συζητήσεις Ντρεοσί και Μπόλονι με τους ποδοσφαιριστές στο Κορωπί!

Οι αρχηγοί του Παναθηναϊκού ζήτησαν συνάντηση με τον Αλαφούζο!

Στα δύσκολα έδειξε χαρακτήρα και έμεινε ζωντανός!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα