Ό,τι πάει μέσα, γράφει… Και δεν ξε-γράφει!

Ό,τι πάει μέσα, γράφει… Και δεν ξε-γράφει!

bet365

Στη Λεωφόρο επιβεβαιώθηκαν πράγματα που τα έχουμε ζήσει πολλές φορές με τον φετινό ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο τιμώρησε την ομάδα που κατ’ εξακολούθησιν αψηφά βασικούς κανόνες του.

Το φετινό έργο-ΠΑΟΚ το έχουμε δει ουκ ολίγες φορές. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα το ξαναδούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το μόνο που δεν έχουμε δει είναι να δέχεται γκολ δίχως ο αντίπαλος του να κάνει τελική. Να μην είναι καν στο χορτάρι. Πού ξέρεις μπορεί να το δούμε και αυτό!

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία συνεχίζει και βγάζει μια ποδοσφαιρική αφέλεια, σε προδιαθέτει, είσαι σχεδόν σίγουρος, ότι όσες ευκαιρίες και αν δημιουργήσει, όση κυριαρχία κι αν έχει στο γήπεδο, όπως συνέβη στο πρώτο μισό του ντέρμπι της Λεωφόρου, όσο κι αν έχει περιορίσει σε παθητικό ρόλο τον αντίπαλο της, όπως ακριβώς συνέβη στα πρώτα 40 λεπτά, το γκολ θα το φάει…

Ό,τι πάει μέσα, γράφει… Και δεν ξε-γράφει!

Κι αυτό είναι το Νο1, κυριολεκτικά και μεταφορικά, πρόβλημα του φετινού ΠΑΟΚ. Ο τερματοφύλακας. Ένα θέμα, που με όσα έχουν συμβεί, μετά το ντέρμπι με τον Άρη, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη δεν βλέπουμε πως μπορεί να λυθεί άμεσα. Εξυπακούεται ότι το καλοκαίρι θα υπάρξουν δεδομένες αλλαγές και προσθαφαιρέσεις, το ζητούμενο είναι τώρα τι γίνεται.

Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς δεν (σου) εμπνέει την παραμικρή εμπιστοσύνη. Για τον Πασχαλάκη τα είπαμε. Και τρίτος τερματοφύλακας είναι ο νεαρός Ταλιχμανίδης. Το ίδιο ισχύει και για την συνολική αμυντική λειτουργία. Οι «ασπρόμαυροι» (σου) δίνουν την εντύπωση ότι, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, θα δεχθούν το γκολ. Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάστηκε περισσότερο από μια διαγώνια πάσα του Βιγιαφάνες, μηδενική κάλυψη του Χατζηγιοβάνη και μια κεφαλιά του Μακέντα από την καρδιά της άμυνας, όπου υπήρχε ο ένας (Ίνγκασον) από τους δύο στόπερ.

Στο ποδόσφαιρο όλα έχουν εξήγηση. Αυτό που συμβαίνει με τον φετινό ΠΑΟΚ μοιάζει να μην έχει εξήγηση, αν και από μόνο του το ίδιο το άθλημα τιμωρεί την ομάδα που επιδεικτικά είναι και κατ’ εξακολούθησιν αψηφά βασικούς κανόνες του.

Ντεφορμέ (και) ο Πάμπλο

Ο Πάμπλο Γκαρσία επιχείρησε να αλλάξει τα πράγματα στα μισά του β’ μέρους. Αποδείχθηκε και αυτός ντεφορμέ. Οι παρεμβάσεις του από τον πάγκο μπέρδεψαν την ομάδα, την έκαναν να παίξει χειρότερα.

Η πρόθεση του ήταν να παίξει με δύο (Σφιντέρσκι-Κρμέντσικ) επιθετικούς. Ο τρόπος προσέγγισης ήταν 100% λανθασμένος. Ο Ουρουγουανός τεχνικός κάτι είδε ή κάτι δεν είδε καλά. Γιατί, έβγαλε από το γήπεδο τον μοναδικό παίκτη (Ουάρντα) που είχε πάθος, έτρεχε, κάλυπτε χώρους, πίεζε, έβαζε τρόπον τινά δύσκολα στον αντίπαλο. Κι ας μην έκανε τίποτα το φοβερό και τρομερό. Αυτό ήταν.

Ο ΠΑΟΚ «κόπηκε» στα δύο. Ο Παναθηναϊκός είχε το καλύτερο διάστημα του στο ματς από την στιγμή που βγήκε ο Αιγύπτιος μέσος, δεν έκανε μισή φάση, δέχθηκε ένα δεύτερο γκολ και η σεμνή τελετή έμοιαζε να λαμβάνει τέλος. Ο Κρμέντσικ μείωσε στο 83’, αλλά δεν υπήρχαν άλλα καύσιμα στο ρεζερβουάρ. Απλά επιβεβαιώθηκε ο κανόνας που θέλει τους «ασπρόμαυρους» να μην μπορούν να κερδίσουν κάποιο από τα παιχνίδια με τις ομάδες από την πρώτη πεντάδα-εξάδα της βαθμολογίας.

Και στα πλέι οφ μ’ αυτές τις ομάδες θα παίξει… Με τον Ολυμπιακό που τον βλέπει με τα… κιάλια (οι «ερυθρόλευκοι» είναι στο +20), με τον Άρη που δεν τον κέρδισε μέσα έξω και είναι στο +4, με την ΑΕΚ που έχει ένα βαθμό παραπάνω, με τον Παναθηναϊκό που έχει κερδίσει ντέρμπι και είναι στο μείον δύο. Η αδυναμία του να κερδίσει τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ αντικατοπτρίζεται και στην ειδική βαθμολογία των έξι πρώτων ομάδων του βαθμολογικού πίνακα, όπου ο «Δικέφαλος» είναι στην τελευταία θέση!

Ο Γκαρσία έδειξε να πιστεύει στους παίκτες του. Αυτό είναι το συμπέρασμα των όσων είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης στη Λεωφόρο. Σωστά έπραξε. Αυτό κάνει ένας προπονητής για να μη χάσει εντελώς το γκρουπ. Στο χέρι τους είναι να αλλάξουν την κατάσταση, το ζητούμενο αυτή την στιγμή είναι πως μοιάζει κομματάκι δύσκολο να συμβεί αυτό στα πλέι οφ. Αυτή η πολύ λάιτ και «φλατ» εικόνα (άλλο ένα μείον όταν μιλάμε για ομάδα του Πάμπλο…) δύσκολα αλλάζει…

Το ότι το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αρχίσει από το μηδέν είναι το μόνο σίγουρο. Αυτό που δεν είναι καθόλου σίγουρο, πλέον, είναι αν θα τον βρει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έστω κι αυτές του Europa Conference League.

Αποδεδειγμένα ο Ιβάν Σαββίδης νοιάζεται για τα χρήματα που ρίχνει, θα συνεχίσει να το κάνει, απλώς θα πρέπει να σταματήσει να ρίχνει τα χρήματα (του) σαν νερό, στο τρύπιο βαρέλι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.