Άρης: Τον πληγώνει η απουσία του Ματίγια

Άρης: Τον πληγώνει η απουσία του Ματίγια

Άρης: Τον πληγώνει η απουσία του Ματίγια

bet365

Ο Άρης βλέπει τις συνέπειες της απουσίας του Χαβιέρ Ματίγια καθώς ο Ισπανός μέσος θα μπορούσε να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στη διαχείριση των δύο τελευταίων αγώνων.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Στο αγωνιστικό πλάνο του Άκη Μάντζιου, είναι παγιωμένο το δίδυμο των Λούκας Σάσα, Τζέιμς Τζέγκο στον άξονα της μεσαίας γραμμής κι αυτό τεκμηριώνεται ποδοσφαιρικά καθώς έχουν εξαιρετική συνεργασία. Οι δύο ποδοσφαιριστές χρειάστηκαν χρόνο για να χτίσουν γραμμή επικοινωνίας, στο πρώτο διάστημα συνύπαρξής τους εκφράστηκαν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσαν να ταιριάξουν καθώς τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους δεν διαφέρουν, προϊόντος του χρόνου αποδείχθηκε όμως ότι βρήκαν τις σταθερές τους.

Ο Λούκας Σάσα παίζει περισσότερο ως 8αρι όταν ο Άρης έχει την κατοχή της μπάλας, έχει την εντολή να προσπαθεί να πατάει περιοχή και γενικώς να παίζει μεταξύ των γραμμών του αντιπάλου με σκοπό την παροχή περισσοτέρων ελευθεριών στον Φακούντο Μπερτόγλιο. Ο ρόλος του Τζέιμς Τζέγκο είναι διαφορετικός, βάσει σχεδίου χάνει αγωνιστικά μέτρα στο γήπεδο και από τα δικά του πόδια αρχίζει το χτίσιμο του παιχνιδιού. Η βασική ευθύνη του περιορίζεται στα ανασταλτικά καθήκοντά του.

Παρόντων των παραπάνω δύο ποδοσφαιριστών, ο Άρης ανέβασε σε πολύ μεγάλο βαθμό την ένταση στο παιχνίδι του. Εκεί είχε εντοπιστεί η βασική αγωνιστική αδυναμία του, πλέον όμως είναι το κύριο πλεονέκτημά του έναντι των περισσοτέρων ομάδων του Πρωταθλήματος. Τζέγκο και Σάσα δίνουν πολλά τρεξίματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, έχουν σωστές αντιδράσεις στην παροχή βοηθειών και στα ακραία μπακ, δεν έχουν όμως το κράτημα μπάλας που θα μπορούσε να προσφέρει ο Χαβιέρ Ματίγια.

Ο Ισπανός μέσος είναι αυτός που έλειψε στα δύο τελευταία παιχνίδια του Άρη. Ακόμη κι αν είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί, προφανέστατα και πολύ λογικά, δεν θα έπαιρνε θέση στο βασικό σχήμα, αλλά θα ερχόταν από τον πάγκο. Στο υποθετικό σενάριο παρουσίας του τόσο στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό όσο και σ’ αυτόν με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, πιθανότατα οι «κίτρινοι» θα είχαν καλύτεροι διαχείριση αγώνα, ίσως και να είχαν αποφύγει τον παθητικό ρόλο που τους χαρακτήρισε στα τελευταία 15-20 αγωνιστικά λεπτά.

Σε δύναμη, ταχύτητα και τρεξίματα, ο Ματίγια δεν μπορεί να συγκριθεί με τους υπόλοιπους. Ο έμπειρος μέσος είναι εγκεφαλικός παίκτης, βασίζεται στην τεχνική κατάρτισή του, ισορροπεί το παιχνίδι της ομάδας του και είναι αυτός που προσφέρει κράτημα αλλά και αποδέσμευση μπάλας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ PLAYOFFS

Η τελευταία γεμάτη συμμετοχή του Χαβιέρ Ματίγια ήταν στον αγώνα Πρωταθλήματος με τον Αστέρα στην Τρίπολη στις 4 του περασμένου Φλεβάρη. Τρεις ημέρες αργότερα, στη νίκη επί της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, καταγράφηκε η τελευταία συμμετοχή του καθώς χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία έξι αγωνιστικά λεπτά του αγώνα. Ο Ισπανός αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στην ποδοκνημική, είναι στο τελευταίο στάδιο του προγράμματος αποθεραπείας και εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να μπει στην ομαδική προπόνηση έπειτα από 7-10 ημέρες. Αυτό περιμένει και ο Άκης Μάντζιος καθώς και ο ίδιος πιστεύει ότι αν είχε στη διάθεσή του τον Ισπανό – στα τελευταία δύο παιχνίδια – η ομάδα του θα είχε κάνει καλύτερη διαχείριση αγώνων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα