Μόνη ελπίδα να το πάρουν πάνω τους οι παίκτες, Μπόλονι - Ντρεοσί δεν μπορούν να το «γυρίσουν»

Μόνη ελπίδα να το πάρουν πάνω τους οι παίκτες, Μπόλονι - Ντρεοσί δεν μπορούν να το «γυρίσουν»

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Μόνη ελπίδα να το πάρουν πάνω τους οι παίκτες, Μπόλονι - Ντρεοσί δεν μπορούν να το «γυρίσουν»

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τον μονόδρομο προκειμένου ο Παναθηναϊκός να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο είτε μείνει είτε φύγει ο Λάζλο Μπόλονι μέχρι τη λήξη της σεζόν.

Θα αλλάξει εικόνα ο Παναθηναϊκός επειδή ένας προπονητής που έχει τεράστια απόσταση από τους παίκτες και ένας τεχνικός διευθυντής που ελάχιστα επικοινωνεί μαζί τους… αποφάσισαν να κουβεντιάσουν μαζί τους σε δεκάλεπτα τετ α τετ, μετά τη νέα ψήφο εμπιστοσύνης από τον Γιάννη Αλαφούζο; Δύσκολο να το πιστέψει ακόμα και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

Ο άνθρωπος που απέλυσε για πρώτη φορά προπονητή μετά από τρία ματς (Πογιάτος), εν συνεχεία απέλυσε και τον τεχνικό διευθυντή που είχε προσλάβει τον τεχνικό διευθυντή (Ρόκα), προσέλαβε πρώτα νέο προπονητή (Μπόλονι) 25 έτη μεγαλύτερο του προκατόχου του (!!!), ο οποίος με τη σειρά του πρότεινε την πρόσληψη νέου τεχνικού διευθυντή (Πιερ Ντρεοσί, το έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο Μπόλονι σε δηλώσεις του). Κι όλα αυτά αφού το προηγούμενο καλοκαίρι ο μεγαλομέτοχος είχε αποφασίσει να απολύσει τον προπονητή που είχε επί δύο χρόνια με πολύ μικρό μπάτζετ (Γιώργος Δώνης) επειδή εκείνος ήθελε να έχει ισχυρότερο λόγο στο σχεδιασμό της ομάδας έναντι του Ρόκα που απολύθηκε μόλις τρεις μήνες αργότερα! Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία του πολύπαθου Παναθηναϊκού τον τελευταίο χρόνο.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ «ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΕΙ» ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, ωστόσο, το ρόστερ του Παναθηναϊκού βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό. Ανεξάρτητα από τις κατά διαστήματα απουσίες λόγω τραυματισμών, τιμωριών και κορονοϊού, αυτό το «κακοποιημένο» ποδοσφαιρικά ρόστερ έχει μεγάλη διαφορά ποιότητας και «βάθους» συγκριτικά εκείνο που διαχειριζόταν πέρυσι (και πολύ περισσότερο πρόπερσι) ο Δώνης.

Ο Δώνης, που λέτε, είχε Ινσούα και Γιόχανσον, είχε Κολοβέτσιο και Ζαχίντ, είχε και Νούνες και Χρήστο Δώνη και τους μικρούς (Αλεξανδρόπουλος, Ζαγαρίτης κ.ο.κ.) που τους χρησιμοποίησε μόνο στα play offs, όταν λύθηκαν τα συμβόλαια των ξένων… Ο Δώνης δεν είχε Βέλεθ. Δεν είχε Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες. Δεν είχε Καρλίτος. Δεν είχε τόσο πολλούς εξτρέμ (Αϊτόρ, Ενκγμπακοτό, Σαβιέρ) ούτε έναν «κανονικό» αναπληρωματικό αμυντικό χαφ, όπως ο Νιάς. Ο Δώνης την έβγαζε με τον Χατζηγιοβάνη, τον Μπουζούκη (που έχασε έναν ολόκληρο χρόνο ως εξτρέμ…) και τον Ζαχίντ. Και φορ τον Μακέντα. Έναν και… καλό, αφού δεν εμπιστευόταν τον Καμπετσή, όπως και πολλούς άλλους…

ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ...

Το μεγάλο πλεονέκτημά του – πέραν από τα παράπονα που είχαν αρκετοί παίκτες κατά διαστήματα - ήταν η συσπείρωση. Το βροντερό «Πα-να-θη-να-ϊ-κός» στα αποδυτήρια. Ότι το τιμ του νοιαζόταν για όλους κάθε μέρα! Μέχρι πρότινος ήταν το μόνο καλό που είχε απομείνει στον Παναθηναϊκό από την περυσινή περίοδο. Στα δύο τελευταία ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα πάει να χαθεί κι αυτό… Κι αν χαθεί, μαζί του θα χαθεί και η τελευταία ελπίδα του Παναθηναϊκού για την εφετινή σεζόν.

Οι αμερόληπτοι αναλυτές της παναθηναϊκής επικαιρότητας, εκείνοι που γνωρίζουν έστω το 30% όσων έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει ο Μπόλονι τους τελευταίους μήνες, εκείνοι που ξέρουν πώς και γιατί αποχώρησε το ιατρικό τιμ της ομάδας, αυτοί που μπορούν να συζητούν με παίκτες όλων των… τάξεων, των ηλικιών και των εθνικοτήτων, να είναι ψύχραιμοι στην κρίση τους και να βγάζουν καθαρά συμπεράσματα χωρίς να εστιάζουν μόνο στο θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα, γνωρίζουν ότι αυτός ο προπονητής δεν μπορεί να το «γυρίσει» στα τελευταία 11 ματς της σεζόν. Ούτε ποδοσφαιρικά, ούτε στα αποδυτήρια. Ότι μοναδική ελπίδα για τον Παναθηναϊκό είναι να το πάρουν πάνω τους και να κάνουν υπερβάσεις οι παίκτες.

Η ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

Θα τους ήταν πιο εύκολο αν ο Γιάννης Αλαφούζος δεν δείλιαζε. Αν δεν έπραττε με την «αν διώξω τον Μπόλονι, θα φύγει και ο Ντρεοσί, πού να βρω τώρα τεχνικό διευθυντή;» παράλογη λογική. Αν δεν έδινε ακόμα μια ευκαιρία σε έναν προπονητή ο οποίος πρέπει να εύχεται να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό οι παίκτες όταν αποχωρήσει και να μην βγουν και πουν τα δεκαπλάσια απ΄όσα είχε πει ο Αντονίτο.

Το ξέρει και ο ίδιος ο Μπόλονι πια. Εχει συμβόλαιο μέχρι το 2022 και ακόμα δεν έχει σβήσει μέσα του η φλόγα να βγάλει τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Ξέρει ότι παίζει τη θέση του παιχνίδι με το παιχνίδι. Ξέρει ότι έχει ανάγκη τους ποδοσφαιριστές. Εξ ου και το χθεσινό group therapy. Ετσι, όμως, δεν «κερδίζονται» την ύστατη ώρα οι παίκτες, ενώ τους προηγούμενους μήνες έχουν προηγηθεί συμπεριφορές και αποφάσεις που μόνο σε κανονικό ποδοσφαιρικό σύλλογο του 2020 δεν παραπέμπουν. Ούτε επίσης «καλοπιάνεται» ο παίκτης αν του αλλάξεις την προπόνηση από πρωινή σε απογευματινή όπως κάνει την τρέχουσα εβδομάδα (αν κάποιος τον συμβούλεψε έτσι, κάνει μέγα σφάλμα).

Ο Παναθηναϊκός έχασε μία σοβαρή ευκαιρία όταν οι ποδοσφαιριστές εν μέσω σερί επιτυχιών είχαν αιτηθεί συζήτηση με τον Αλαφούζο (και ο Μπόλονι έλεγε «πρέπει να μιλούν στο γήπεδο»). Εχασε δεύτερη ευκαιρία τη Δευτέρα όταν το μήνυμα του Αλαφούζου ήταν «σας κρατάω, αλλά φτιάξτε το» σε Μπόλονι και Ντρεοσί. Αν δεν προσπαθήσουν περισσότερο οι ίδιοι οι παίκτες, για την πάρτη τους και τον Παναθηναϊκό, τίποτα δεν θα αλλάξει! Διότι ο Ντρεοσί και ο Μπόλονι δεν μπορούν τίποτα να διορθώσουν μία αγωνιστική πριν από τη λήξη της regular season.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...