Βόλος: Το restart του Νίνη και η συμβολή του Λόπεθ

Βόλος: Το restart του Νίνη και η συμβολή του Λόπεθ

Δημήτρης Βέργος
Βόλος: Το restart του Νίνη και η συμβολή του Λόπεθ

bet365

Ο Σωτήρης Νίνης ανανέωσε την καριέρα του στον Βόλο τη φετινή σεζόν, κάτι στο οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο και ο Ισπανός προπονητής της ομάδας, Άνχελ Λόπεθ.

Έχοντας μείνει ένα χρόνο χωρίς ομάδα, ο Νίνης υπέγραψε στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν στον Βόλο, ευελπιστώντας να πατήσει το κουμπί του restart στην καριέρα του. Ο 30χρονος Έλληνας μεσοεπιθετικός τη σεζόν 2018-2019 είχε φορέσει τη φανέλα της Χαποέλ Ασκελόν στη δεύτερη κατηγορία του Ισραήλ και με την επιστροφή του στην Ελλάδα, μετά από ένα χρόνο εκτός δράσης, ήταν αποφασισμένος να επανέλθει στην επιφάνεια.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν ήταν δεδομένο. Άλλωστε στο ξεκίνημα της σεζόν δεν βρισκόταν στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας και ήταν δεδομένο πως έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να ξαναβρεί τη φόρμα του και να μπορεί να υπολογίζεται από τον Ισπανό προπονητή της ομάδας της Μαγνησίας, Άνχελ Λόπεθ.

Πλέον, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν, ο Νίνης δείχνει πέτυχε αυτό το restart. Οι εμφανίσεις του, ειδικά το τελευταίο διάστημα, είναι πολύ καλές, ενώ στα ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ είχε μια ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι για την ομάδα του. Για την ποδοσφαιρική μεταμόρφωση του 30χρονου Έλληνα μεσοεπιθετικού ρόλο – κλειδί είχε ο Λόπεθ, ο οποίος πίστεψε ακόμα περισσότερο και από τον ίδιο τον Νίνη γι' αυτό το restart.

Ο Λόπεθ δούλεψε πολύ με τον παίκτη σε πνευματικό επίπεδο. Τον έκανε να νιώσει ότι αποτελεί σημαντικό παίκτη για την ομάδα και ότι θα μπορούσε να είναι ο leader του Βόλου με τις ικανότητες και την εμπειρία που διαθέτει. Ωστόσο, από την αρχή ο Λόπεθ του είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα έπρεπε να βασίζεται στο ποδοσφαιρικό παρελθόν του και πως δεν ήταν διατεθειμένος να του χαρίσει ούτε ένα λεπτό. Του ξεκαθάρισε πως τον εμπιστεύεται, αλλά μόνο μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις και στο γήπεδο θα έπαιρνε τις ευκαιρίες του και θα κέρδιζε τη θέση του στην ομάδα, αφού «κούμπωνε» με τη φιλοσοφία της.

Ο Νίνης ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές του Λόπεθ, πάλεψε και κατάφερε να αποτελεί μια σημαντική μονάδα για τον Βόλο. Και σήμερα ευγνωμονεί τον Λόπεθ για το γεγονός ότι πίστεψε στο πρόσωπό του. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως σε διάφορα ματς ο Ισπανός τεχνικός τον έχει χρησιμοποιήσει ως «6άρι» ή ως «8άρι» στον χώρο της μεσαίας γραμμής προκειμένου να επωφεληθεί στη μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να βοηθάει και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Ωστόσο, για τον Λόπεθ ο Νίνης γίνεται ακόμα πιο χρήσιμος στη φυσική του θέση ως δεκάρι, καθώς με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει μπορεί να βοηθάει πολύ τον Βόλο στο δημιουργικό κομμάτι στην τελική τρίτη. Ο Ισπανός τεχνικός εστίασε σε σημαντικό βαθμό για να καταφέρει να πάρει το απόλυτο από τον Νίνη και κατά τη διάρκεια της σεζόν μπόρεσε να πετύχει τον στόχο του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα