Τα προβλήματα του ΠΑΟΚ δεν κουκουλώθηκαν κι από χθες είναι πολλά περισσότερα…

Τα προβλήματα του ΠΑΟΚ δεν κουκουλώθηκαν κι από χθες είναι πολλά περισσότερα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ΠΑΟΚ-Άρης 2-2 που ήρθε για να αναδείξει αλλά και να αυξήσει τα ήδη δεδομένα προβλήματα του Δικεφάλου.
Ίντερ - Αταλάντα: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+

Αλήθεια τώρα… Όσοι ήταν χθες στην Τούμπα, αλλά και όσοι παρακολούθησαν τηλεοπτικά τον αγώνα ΠΑΟΚ-Άρης και όλο το ρεπορτάζ μετά από όλα όσα έγιναν, όλοι αυτοί λοιπόν είδαν, θωρούν ή διαπίστωσαν ότι το τελικό 2-2 έκρυψε τα προβλήματα του ΠΑΟΚ κάτω από το χαλάκι; Δηλαδή τι άλλο έπρεπε να γίνει για να αντιληφθούν ότι η βραδιά αυτή επιδείνωσε την ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση στον Δικέφαλο του Βορρά;

Ο ΠΑΟΚ βγήκε 100% χαμένος από αυτή τη βραδιά στην Τούμπα.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό, είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι οι αδυναμίες αυτής της ομάδας, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπεραστούν στη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Στις 25/10 λίγο πριν φύγει ο Φερέιρα έγραφα… « όταν ο ΠΑΟΚ αλλάξει σχηματισμό», κείμενο που θα μπορούσε να έχει τίτλο… «τι περιμένετε όταν ο ΠΑΟΚ αλλάξει προπονητή»; Ακόμη και τώρα πολλοί θεωρούν ότι το πρόβλημα ήταν ο Φερέιρα, ενώ τώρα είναι σίγουροι ότι «φταίει» ο Γκαρσία. Ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι και ο Κλοπ να έρθει, αυτό το ανισσόροπο ρόστερ με τα πολύ σοβαρά θέματα κλίματος που έχουν δημιουργηθεί με πολλούς ποδοσφαιριστές να σκέφτονται την επόμενή τους ομάδα, όλα αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να διορθωθούν φέτος. Αλλά και αυτό πρέπει να το δουν για να το καταλάβουν, όπως έπρεπε να δουν τον Καγκάβα βασικό με τον Άρη για να εμπεδώσουν ότι ο ποδοσφαιριστής παίζει και κινείται δύο ταχύτητες πιο κάτω από τους πιο αργούς παίκτες. (Κι αυτά γράφτηκαν πριν το ματς και μετά την αποθέωση(!) Καγκάβα για όσα έκανε(;) στη Λαμία).

Πάμε και στον Γκαρσία, γιατί πλέον αρχίζω να αμφιβάλω ποιος Γκαρσία ανέλαβε προπονητής στον ΠΑΟΚ

Αν ο Ουρουγοαυνός δεν καταλάβει ότι πρέπει να ζήσει και να πεθάνει με τις δικές του ιδέες και τη δική του φιλοσοφία στον πάγκο του ΠΑΟΚ, τότε κάνει τεράστιο κακό και στον εαυτό του και στην ομάδα. Δεν γίνεται ο Πάμπλο Γκαρσία να επηρεάζεται από ότι ακούγεται και από ότι λέγεται γύρω-γύρω του, ή από ότι του μεταφέρεται. Δεν είναι δυνατόν ο Πάμπλο Γκαρσία να μην έχει αποφασιστικότητα στις κινήσεις και στις επιλογές του και να επηρεάζεται από το τι θέλουν οι άλλοι να δουν από αυτόν. Η υπόθεση Καγκάβα αποτελεί δυστυχώς, μόνο ένα παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί, μία κατάσταση που ο Γκαρσία διαχειρίζεται λάθος και για τον εαυτό του και για τον ΠΑΟΚ. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να το καταλάβει;

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε χθες με δέκα παίκτες για να παίξει με ομάδα που λόγω των γνωστών αθλητικών προσόντων της, φαινόταν στο πρώτο ημίωρο ότι αγωνίζεται με 12 ή 13. Όπου υπήρχε παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν δύο και τρεις Αρειανοί! Και ο ΠΑΟΚ που πονάει στα τρεξίματα, περίμενε από τον Καγκάβα! Δίκαια προηγήθηκε ο Άρης σε ένα πρώτο ημίωρο όπου έπαιζε μόνος του!

Ο Γκαρσία αποφάσισε να ξεκινήσει το δεύτερο μέρος με 4-4-2! Και τώρα, όλοι όσοι κρίνουν από το αποτέλεσμα (η πλειοψηφία δηλαδή) θα θεωρήσει ότι δικαιώθηκε!

Θεωρώ αυτό που έκανε, αυτοκτονικό. Με 4-4-2 από το 45΄ έχοντας αυτά τα χαφ απέναντι σε αυτό τον Άρη; Με 4-4-2, απέναντι σε αυτά τα χαφ του Άρη, έχοντας πλάγια Ουάρντα και Ζίφκοβιτς;

Πολύ-πολύ φυσιολογικά το ματς πήγαινε για 0-3 ή 0-4… Και όμως έληξε 2-2, γιατί «μιλάμε» για ποδόσφαιρο. Μην τυχόν βγει κανείς να υποστηρίξει ότι ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε βάσει πλάνου και σωστής ποδοσφαιρικής ανάπτυξης… Τα κατάφερε με τον παλιό-πατροπαράδοτο τρόπο του 1980 και τις άπειρες γιόμες από όλα τα σημεία του γηπέδου. Και τα κατάφερε όταν ο Άρης έβαλε τρίτο στόπερ, εκεί βέβαια που έκανε το λάθος ο προπονητής του να μειώσει τη δύναμη που είχε στο κέντρο.

Μπράβο στον Άρη για την παρουσία του και σε αυτό το ματς, μπράβο του και για το ότι όπως ακριβώς στο Κλεάνθης Βικελίδης, έτσι και χθες ήταν η ομάδα που ευνοήθηκε από τη διαιτησία. Δεν γίνεται ο διαιτητής και κυρίως ο VAR να μην είδαν το πεντακάθαρο φάουλ στον Τσιγγάρα πριν την επίθεση που έφερε το 0-2.

Όσον αφορά στην ΠΑΕ Άρης που έβγαλε ανακοίνωση και πάλι σε ματς με τον ΠΑΟΚ, ήταν φανερό ότι ενοχλήθηκαν από τα πανό. Τα οποία περιέγραφαν τη σχέση με τον Ολυμπιακό. Αυτό ακριβώς δηλαδή που αποδείχθηκε και χθες: Ο Άρης που δεν αντέδρασε όταν πριν λίγες ημέρες δεν θεωρήθηκε ντέρμπι το ματς με τον Ολυμπιακό και ορίστηκε Έλληνας διαιτητής, δεν έκανε τίποτα ούτε μετά την καρατιά του Σα στον Μαντσίνι που θα άφηνε τον Ολυμπιακό χωρίς τερματοφύλακα για δέκα λεπτά και αντέδρασε για ματς με τον ΠΑΟΚ στο οποίο και πάλι –όπως αποδείχθηκε- ήταν ο μόνος ευνοημένος!

Έτσι έπρεπε όμως να κάνει παίζοντας κόντρα στον ΠΑΟΚ και έτσι δεν έπρεπε να κάνει, όταν απέναντι ήταν ο Ολυμπιακός

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.