ΟΦΗ – ΑΕΛ: Οποιος εκμεταλλευτεί τη «μισή» φάση που θα του παρουσιαστεί (vids)

Gazzetta team
ΟΦΗ – ΑΕΛ: Οποιος εκμεταλλευτεί τη «μισή» φάση που θα του παρουσιαστεί (vids)

bet365

Οι Κρητικοί σε 5 παιχνίδια τους στο «Γεντί Κουλέ» το 2021 έχουν βρει στόχο μόλις 3 φορές, οι «βυσσινί» σε 4 εξόδους τους στο ίδιο διάστημα σημείωσαν μόλις 1 γκολ και το αυριανό ντέρμπι της ουράς ενδέχεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
Μεγάλο ματς αναμένεται αύριο (6/3) στην Κρήτη όπου ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί την ΑΕΛ. Πρόκειται για ένα ντέρμπι ουράς, αφού οι γηπεδούχοι προέρχονται από 8 σερί ήττες εξέλιξη που τους «έμπλεξε» σε σενάρια παραμονής, ενώ οι φιλοξενούμενοι παραμένουν καθηλωμένοι στην τελευταία θέση, αν και η πρόσφατη νίκη τους επί του Παναιτωλικού αναπτέρωσε τις ελπίδες τους και τους κράτησε «ζωντανούς».
Το μεγάλο τους εκατέρωθεν πρόβλημα φαίνεται να είναι η επίθεση, όπου παρατηρούμε τα εξής. Οι Κρητικοί σε 5 αναμετρήσεις τους στο «Θ. Βαρδινογιάννης» στο 2021 έχουν σημειώσει μόλις 3 γκολ εκ των οποίων το 1 είναι από το σημείο του πέναλτι, ενώ οι «βυσσινί» σε 4 εξόδους τους από τη Λάρισα, στο ίδιο χρονικό διάστημα, βρήκαν δίχτυα μόνο 1 φορά και αυτή μετά από το λάθος του Μανδά, στον αγώνα με τον Ατρόμητο.
Ετσι αθροιστικά σε 9 παιχνίδια βλέπουμε πως οι «μονομάχοι» μετρούν μόλις 4 γκολ και όλα δείχνουν πως η μεταξύ τους αναμέτρηση θα κριθεί στο ποιος θα εκμεταλλευτεί τη «μισή» φάση που θα του παρουσιαστεί.
Ο ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ»...
*Κέρδισε τη Λαμία 2-0, σε ένα ματς που εκτός των 2 γκολ που σημείωσε (εκείνο του Βαφέα ήταν πάρα πολύ όμορφο σε εκτέλεση), απώλεσε και 4-5 «καθαρές» φάσεις. Πιο συγκεκριμένα είχε δοκάρι με τον Βούρο, ενώ οι Μπαλογιάννης, Στάρτζεον στο πρώτο ημίχρονο και Στάικος, Βαφέας (ξανά) στο δεύτερο θα μπορούσαν να είχαν βρει και άλλες φορές δίχτυα. ΟΜΩΣ, όλα τα παραπάνω έγιναν από το 34' και μετά, όταν δηλαδή ο Στάικος άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που καταλογίστηκε σε μία ανύποπτη φάση και «ανάγκασε» τους φιλοξενούμενους να αλλάξουν προσανατολισμό. Μέχρι τότε ο ΟΦΗ είχε κατοχή μπάλας άνω του 65%, αλλά δεν είχε κάνει «υποψία» ευκαιρίας. Συνολικά έβγαλε στο παιχνίδι 9 τελικές.
*Εχασε από τον ΠΑΟΚ με 2-0, χωρίς σε καμία περίπτωση να φανεί απειλητικός κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ελέω και του ότι από το 26' έπαιζε με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε τότε ο Βάτερμαν. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με μόλις 2 τελικές.
*Λίγες ημέρες μετά ηττήθηκε και από τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0, αν και έφτιαξε «φάσεις». Μεταξύ άλλων είχε δοκάρι με τον Στάικο, ενώ στο δεύτερο μισό που αύξησε την πίεσή του απώλεσε δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Τσιλιανίδη. Συνολικά κατέγραψε 13 τελικές, όμως δεν βρήκε δίχτυα.
*Οπως και στο 2-0 που έχασε από την ΑΕΚ, όπου πάντως δεν παρουσιάστηκε εκ νέου απειλητικός (μόλις 8 τελικές). Στο 0-0 είχε ένα καλό σουτ του Στάικου (έδιωξε ο Αθανασιάδης), ενώ ο Καστάνιος «φλέρταρε» με το γκολ στο ντεμπούτο του λίγο πριν το τέλος, όταν όλα είχαν κριθεί.
*Τον ίδιο αριθμό τελικών (8) έβγαλε και στο 2-1 που ηττήθηκε από το Βόλο, όμως ήταν πιο ουσιαστικές και «καθαρές». Με την υποσημείωση όμως ότι απείλησε μετά το 2-0 των φιλοξενουμένων, όπου μεταξύ άλλων είχε 2 δοκάρια (Στάικος, Γιαννούλης) και μία καλή στιγμή με τον Ντε Γκουζμάν.
Ετσι η ομάδα σε 5 παιχνίδια της στο Ηράκλειο το 2021 έχει βρει δίχτυα μόλις 3 φορές και έχει κάνει μόνο 40 τελικές, κατά μέσο όρο 8 σε κάθε παιχνίδι της. Τα 2 από τα 3 της γκολ προήλθαν από ανασταλτικούς της παίκτες και πιο συγκεκριμένα Στάικο, Βαφέα, ενώ ο πρώτος αν και «6αρο-8αρι» παρουσιάζεται και ως ο πιο «απειλητικός», αφού μεταξύ άλλων σε αυτό το διάστημα «μετρά» 2 δοκάρια.
Η ΑΕΛ μακριά από τη Λάρισα...
*Εχασε στη Λεωφόρο με 2-0, όπου δεν ήταν κακή. Επιθετικά πάντως δεν φάνηκε ιδιαίτερα, αν και έβγαλε 9 τελικές. Ωστόσο στις αρχές του δεύτερου μισού είχε μία καλή στιγμή με τον Κολομπίνο, με το σκορ ακόμη στα επίπεδα του 1-0.
*Στην Τρίπολη ηττήθηκε με 1-0, σε ένα παιχνίδι που ήταν ακίνδυνος πλην μίας φάσης που ομολογουμένως ήταν καλή, εκείνης του Μιλοσάβλιεβιτς λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Πρόκειται άλλωστε και για τη μόνη τελική της στο ματς.
*Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έχασε με 2-0 από τον Αρη και εκ νέου δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα απειλητική και τελείωσε τον αγώνα με μόνο 3 τελικές.
*Αντίθετα στο Περιστέρι έκανε την πιο δημιουργική του έξοδο, όπου μάλιστα σημείωσε και το μοναδικό της εκτός έδρας στο 2021, με τον Ακούνια. ΟΜΩΣ προήλθε από «καθαρά» ατομικό λάθος του γκολκίπερ Μανδά, οπότε το ότι στο πιο δημιουργικό της ματς χρειάστηκε μία «γκάφα» αντιπάλου για να βρει δίχτυα, είναι ένα «καμπανάκι». Εκτός της φάσης όπου άνοιξε το σκορ (1-1 τελικό), απώλεσε πολύ καλές ευκαιρίες με τους Ακούνια (2), Στίφλερ και συνολικά έκανε 8 τελικές.
Ετσι σε 4 εκτός έδρας παιχνίδια της έχει σημειώσει μόλις 1 τέρμα και αυτό ήταν απόρροια τραγικού λάθους αντιπάλους της και έχει δημιουργήσει μόνο 21 τελικές, κατά μέσο όρο 4,2.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα