Κουτσογιάννης: «Ζητάμε από την ΕΠΟ να εφαρμόσει τους νόμους»

Κουτσογιάννης: «Ζητάμε από την ΕΠΟ να εφαρμόσει τους νόμους»

Gazzetta team
Κουτσογιάννης: «Ζητάμε από την ΕΠΟ να εφαρμόσει τους νόμους»

bet365

Ο προπονητής αποκατάστασης της ΑΕΚ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι προπονητές των ΤΕΦΑΑ, λόγω αποφάσεων της Ομοσπονδίας
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι προπονητές των ΤΕΦΑΑ λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η ΕΠΟ μίλησε στη NOVA ο Βαγγέλης Κουτσογιάννης, προπονητής αποκατάστασης της ΑΕΚ. «Θα ήθελα επίσης να προσθέσω πως είμαι γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης προπονητών Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Είναι ένα πρόβλημα που μας ταλανίζει πάρα πολλά χρόνια, το οποίο έχει να κάνει με τον αποκλεισμό μας από τον φυσικό μας χώρο, που είναι το γήπεδο.Εμείς σπουδάσαμε προπονητές, προπονητές φυσικής κατάστασης για τέσσερα χρόνια, πήραμε πτυχίο μέσα από το Πανεπιστήμιο, κάναμε μεταπτυχιακά, όμως αυτή τη στιγμή με μια καταχραστική θέση που έχει η ΕΠΟ απέναντί μας και έναν αποκλεισμό που μας έχει επιβάλει με τον τρόπο της και όχι νόμιμα, παράνομα θα πρέπει να το τονίσω αυτό, δεν μπορούμε να δουλέψουμε πουθενά αν δεν πάρουμε μια πιστοποίηση από την ΕΠΟ», είπε αρχικά.
Και συνέχισε. «Ενώ βγαίνουμε από το Πανεπιστήμιο με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αναγνωρισμένη από τη Γ.Γ.Α. και άρα είμαστε οι πλέον νόμιμοι να ασκήσουμε το επάγγελμα του προπονητή και αυτό του προπονητή φυσικής κατάστασης, παρανόμως πλέον δεν μας επιτρέπουν να βρισκόμαστε στον πάγκο κάποιας ομάδας παρά μόνο εάν περάσουμε από τα σεμινάρια της ΕΠΟ. Αυτό καταπατά βασικές συνταγματικές αρχές, έχουμε καταφύγει και στην Ευρώπη όπου η απάντηση που πήραμε από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ήταν υπέρ μας και ουσιαστικά μας δικαιώνει, έχουμε προσφύγει σε ανεξάρτητες επαγγελματικές αρχές, όπως είναι ο συνήγορος του πολίτη και η επιτροπή ανταγωνισμού. Μάλιστα, η δεύτερη αναμένεται τις επόμενες ημέρες να βγάλει και δεύτερη απόφαση θα είναι θετική για εμάς. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Μετά από καταγγελία που κάναμε στην ΟΥΕΦΑ, στο κονβέρσιον του 2020 για την προπονητική σύμβαση που υπέγραψε η ΕΠΟ με την ΟΥΕΦΑ στο άρθρο 3, παράγραφο 4, ουσιαστικά αναφέρει πως η ομοσπονδία κάθε χώρας υποχρεούται να ακολουθήσει τους νόμους που ισχύουν μέσα στην επικράτεια της κάθε ομοσπονδίας. Ο νόμος μέσα στην ελληνική επικράτεια τονίζει ρητά και απαρέγκλιτα ότι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με όλη αυτή τη διαδικασία που επιβάλει η ΕΠΟ σε όλους τους άλλους προπονητές που καλώς τις επιβάλει, αλλά όχι όμως και στους γυμναστές-απόφοιτους των ΤΕΦΑΑ».
Για το αν υπάρχει προοπτική «συνεννόησης» με την Ομοσπονδία σχολίασε πως «έχουν γίνει κάποιες επαφές όχι ακριβώς με την ΕΠΟ, αλλά με κάποιους ανθρώπους της σε προσωπικό επίπεδο. Η ΕΠΟ τώρα τελευταία έχει αρχίσει να μας ακούει γιατί ουσιαστικά πιέστηκε από την ΟΥΕΦΑ να γίνει αυτό, αλλά και ο κύριος Αυγενάκης προσπαθεί να δώσει μία λύση. Αυτά όμως που μαθαίνουμε δεν μας ικανοποιούν γιατί ουσιαστικά θέλει να εξομοιώσει ένα πτυχίο ΑΕΙ με μια τεράστια αξία στον Πανεπιστημιακό χώρο και στην επιστημονική μας ιδιότητα, με σεμινάρια 15-20 ημερών, δίνοντάς μας το δίπλωμα UEFA B. Tο συγκεκριμένο δίπλωμα να εξηγήσω δεν σου δίνει τη δυνατότητα να δουλέψεις μόνο σε Ακαδημίες ερασιτεχνικού επιπέδου ή σε ερασιτεχνικά σωματεία μέχρι Α' τοπικό. Εμείς ενώ σπουδάσαμε για να γίνουμε επαγγελματίες και να ζούμε απ' αυτό, αν περάσει αυτό που ελπίζω να μην γίνει ουσιαστικά θα μας κάνει ερασιτέχνες. Δηλαδή θα σπουδάζουμε για να γίνουμε χομπίστες στο επάγγελμα που επιλέξαμε να κάνουμε. Αυτομάτως αυτό είναι κάτι που μας αποκλείει από τον εργασιακό μας χώρο, μας κάνει να στραφούμε προς άλλες κατευθύνσεις εκτός από το ποδόσφαιρο που τελικά δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει το Πανεπιστήμιο, από τη στιγμή που η ΕΠΟ καταχράται όλη αυτή τη διαδικασία που νόμιμα μέσα από το κράτος και τους νόμους του έχει δημιουργηθεί; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα εάν απλά εφαρμοστεί ο νόμος που ισχύει από το 2015 αν θυμάμαι καλά με μια απλή διάταξη που να δίνει κάποια ποινή αν δεν εφαρμόζεται ο νόμος. Έχουμε κάνει κάποιες καταγγελίες, όλοι το γνωρίζουν το πρόβλημα, ελπίζω να γίνει το σωστό και να δικαιωθούμε γιατί αυτό είναι το νόμιμο και το ηθικά νόμιμο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα