Ξεκάθαρο φαβορί στην μάχη του πρώτου σκόρερ ο Ελ Αραμπί (vids)

Ξεκάθαρο φαβορί στην μάχη του πρώτου σκόρερ ο Ελ Αραμπί (vids)

bet365

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι το μεγάλο φαβορί για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην φετινή Super League, με τον Μαροκινό επιθετικό του Ολυμπιακού να έχει πετύχει 17 γκολ, με τον Χερόνιμο Μπαράλες να ακολουθεί με 10.

Εκτός της μάχης του πρωταθλήματος όπου και αυτή δείχνει να έχει κριθεί με τον Ολυμπιακό να προηγείται του δεύτερου Άρη με 13 βαθμούς διαφορά, υπάρχει και αυτή του πρώτου σκόρερ. Και εκεί η αλήθεια είναι πως τα πράγματα δείχνουν ίδια, καθώς δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποια μάχη.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει καταφέρει να σκοράρει 17 φορές ως τώρα, με τον Χερόνιμο Μπαράλες να ακολουθεί με 10 και τους Τάσο Δουβίκα και Κάρολ Σφιντέρσκι να έχουν από 9, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Καρίμ Ανσαριφάρντ με 8.

Δύσκολα χάνει την πρωτιά ο Μαροκινός

Και μόνο που βλέπει κάποιος την διαφορά των 7 γκολ, καταλαβαίνει πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί όχι μόνο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά και στα playoffs και play out. Ο Ελ Αραμπί θα αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό ως το τέλος της πρώτης φάσης κόντρα σε Λαμία εντός έδρας και ΑΕΛ στο Αλκαζάρ. Με δεδομένη βέβαια την διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός από τους διώκτες του, αλλά και τα παιχνίδια με την Άρσεναλ για το Europa League, δεν είναι απίθανο να μην παίξει σε κάποιο από τα ματς αυτά, κάτι που λογικά θα κάνει στα περισσότερα των playoffs.

Τα γκολ που έχει πετύχει ο Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0 (1)

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-1 (1)

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 4-0 (3)

Ολυμπιακός – Βόλος 4-1 (3)

Λαμία – Ολυμπιακός 0-6 (1)

Ολυμπιακός – ΑΕΛ 5-1 (2)

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0 (2)

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2 (1)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0 (1)

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 3-0 (1)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1 (1)

Σχεδόν απίθανο να τον φτάσει ο Μπαράλες

Πίσω από τον Ελ Αραμπί και ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό γκολ (μαζί με τον Μαροκινό) είναι ο Χερόνιμο Μπαράλες. Ο Αργεντίνος επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης κάνει ακόμα μία εξαιρετική χρονιά, έχοντας πετύχει 10 τέρματα συμβάλλοντας τα μέγιστα στην είσοδο των Αρκάδων στην εξάδα. Η εξάδα ωστόσο δεν φτάνει στον Αστέρα και με τον Μπαράλες μπροστάρη η ομάδα της Τρίπολης θα παλέψει για το κάτι παραπάνω. Στις δύο αγωνιστικές που απομένουν οι Αρκάδες παίζουν με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και ΠΑΣ Γιάννινα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Δύο ματς στα οποία ο Αργεντίνος θα προσπαθήσει να μειώσει όσο γίνεται την διαφορά του από τον Ελ Αραμπί, καθώς στα playoffs τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, αν και τόσο ο ίδιος, όσο συνολικά ο Αστέρας, μας έχουν δείξει φέτος πως μπορούν την υπέρβαση.

Τα γκολ που έχει πετύχει ο Μπαράλες

Παναιτωλικός – Αστέρας 1-1 (1)

ΑΕΛ – Αστέρας 1-3 (2)

Αστέρας – ΟΦΗ 1-0 (1)

Αστέρας – Βόλος 1-1 (1)

Λαμία – Αστέρας 2-2 (1)

Αστέρας – ΑΕΚ 1-2 (1)

Αστέρας – Ατρόμητος 2-0 (1)

Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας 0-1 (1)

Αστέρας – ΑΕΛ 1-0 (1)

Μεγάλη η διαφορά, αλλά πιο εύκολο το έργο του Δουβίκα

Ο τρίτος στην σχετική κατηγορία είναι ο Τάσος Δουβίκας. Ο επιθετικός του Βόλου έχει σκοράρει 9 φορές, ωστόσο δείχνει να έχει το πιο εύκολο έργο στην συνέχεια, με την ομάδα της Μαγνησίας να παίζει play out χωρίς ουσιαστικά την αγωνία του υποβιβασμού. Στις 2 τελευταίες αγωνιστικές ο Βόλος παίζει με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό. Μετά οι Βολιώτες θα παίξουν στα play out με Ατρόμητο, Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Λαμία, Παναιτωλικό και ΑΕΛ, ομάδες που ο Δουβίκας μπορεί να πετύχει περισσότερα τέρματα, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι απίθανο να φτάσει τον Ελ Αραμπί.

Τα γκολ που έχει πετύχει ο Δουβίκας

Ατρόμητος – Βόλος 0-2 (1)

Λαμία – Βόλος 1-2 (2)

Βόλος – ΑΕΛ 1-1 (1)

Απόλλων Σμύρνης – Βόλος 3-3 (1)

Βόλος – Λαμία 1-1 (1)

ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος 0-1 (1)

ΟΦΗ – Βόλος 1-2 (1)

Βόλος – Απόλλων Σμύρνης 2-0 (1)

Δεν τον απειλεί ο Σφιντέρσκι

Ακόμα πιο δύσκολο να φτάσει τον Ελ Αραμπί είναι ο Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός επιθετικός του ΠΑΟΚ έχει σκοράρει 9 φορές στο φετινό πρωτάθλημα, με τον ΠΑΟΚ να παίζει με Άρη στη Τούμπα και Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, ενώ το ακόμα πιο σημαντικό αναφορικά με την μάχη των πρώτων σκόρερ, είναι πως ο Σφιντέρσκι έχει χάσει την θέση του στην βασική ενδεκάδα, με τον Κρμέντσικ να είναι ο ποδοσφαιριστής που ξεκινάει στα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία. Σε απλά ελληνικά το να μπορέσει ο Σφιντέρσκι να διεκδικήσει την πρώτη θέση των σκόρερ από τον Ελ Αραμπί είναι απίθανο.

Τα γκολ που έχει πετύχει ο Σφιντέρσκι

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-0 (2)

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-3 (1)

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ 1-3 (1)

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (1)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1 (1)

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 3-2 (1)

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 5-0 (2)

Μάχη για την πεντάδα και μόνο ο Ανσαριφάρντ

Την πρώτη πεντάδα των σκόρερ συμπληρώνει ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό έχοντας σκοράρει 8 φορές να μην έχει βέβαια βλέψεις για πρώτο σκόρερ. Για το μόνο προσωπικό στόχο που μπορεί να παλέψει ο επιθετικός της Ένωσης, είναι να παραμείνει στην πεντάδα αυτή και να μπορέσει να βρεθεί μέχρι και δεύτερος. Τίποτα παραπάνω. Στα δύο παιχνίδια που απομένουν η ΑΕΚ θα παίξει με Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ και Βόλο στο Πανθεσσαλικό. Ωστόσο τα 9 γκολ είναι τόσο μεγάλη διαφορά που δεν μπορεί να καλυφθεί.

Τα γκολ που έχει πετύχει ο Ανσαριφάρντ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1 (1)

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-1 (1)

ΑΕΚ – ΑΕΛ 4-1 (1)

Αστέρας – ΑΕΚ 1-2 (1)

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 3-4 (2)

ΑΕΚ – Βόλος 2-2 (1)

Λαμία – ΑΕΚ 0-1 (1)

*Μέσα σε παρένθεση τα γκολ που έχουν πετύχει οι παίκτες και έξω τα σκορ των αγώνων

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα