Οι επεμβάσεις του Αθανασιάδη έδωσαν αυτοπεποίθηση στον ίδιο και βαθμούς στην ΑΕΚ (vids)

Οι επεμβάσεις του Αθανασιάδη έδωσαν αυτοπεποίθηση στον ίδιο και βαθμούς στην ΑΕΚ (vids)

Δημήτρης Βέργος
Οι επεμβάσεις του Αθανασιάδη έδωσαν αυτοπεποίθηση στον ίδιο και βαθμούς στην ΑΕΚ (vids)

bet365

Ο Γιώργος Αθανασιάδης στα τελευταία τρία παιχνίδια της ΑΕΚ έχει καθοριστικές επεμβάσεις, δίνοντας βαθμούς στην ΑΕΚ και αποκτώντας αυτοπεποίθηση, ειδικά μετά την απόκρουση πέναλτι στο Αλκαζάρ.

Την περσινή σεζόν, την πρώτη του στην ΑΕΚ, o Γιώργος Αθανασιάδης δεν είχε πάρει ευκαιρία κάτω από τα δοκάρια της Ένωσης. Φέτος στο πρώτο του ματς, όταν ο Καρέρα τον είχε ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα στο εντός έδρας 0-3 από τη Ζόρια, το λάθος του στο πρώτο γκολ των Ουκρανών τον είχε επηρεάσει, αλλά το άφησε πίσω του επιδιώκοντας ένα restart.

Με την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ, ο Σεβιγιάνος τεχνικός έδωσε στον Αθανασιάδη τη θέση του βασικού κάτω από τα δοκάρια. Είχε και καλές και κακές στιγμές σε αυτό το διάστημα, δεδομένα όμως στα τελευταία παιχνίδια αποκτάει αυτοπεποίθηση, κάτι που αποτελεί καλό σημάδι για την Ένωση ενόψει των πλέι οφ. Το δυνατό του σημείο είναι με την μπάλα στα πόδια, κάτι που φαίνεται μέσα στο ματς από τα γεμίσματά του, με τον ίδιο να κοιτάει μπροστά προσπαθώντας να κάνει αυτό που μπορεί. Και το τελευταίο διάστημα οι επεμβάσεις του ήταν κομβικές καθώς έδωσαν βαθμούς στην ΑΕΚ σε κρίσιμα χρονικά σημεία, στο τέλος των αναμετρήσεων.

Η αρχή έγινε στο Αλκαζάρ απέναντι στην ΑΕΛ όταν στις καθυστερήσεις απέκρουσε το πέναλτι του Μουκάντζο κρατώντας το 2-3, το οποίο είχε διαμορφωθεί λίγο νωρίτερα χάρη στο γκολ του Αλμπάνη, και μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης η ΑΕΚ έφτασε με το Σιμάνσκι στο τέταρτο γκολ.

Η καθοριστική απόκρουση στο πέναλτι της ΑΕΛ στο 96' «έφτιαξε» ψυχολογικά τον Αθανασιάδη, κάτι που φάνηκε και στο επόμενο παιχνίδι στο 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης. Στο πρώτο ημίχρονο που η κιτρινόμαυρη άμυνα κατέρρεε, ο Αθανασιάδης μπορεί να δέχθηκε δύο γκολ, ωστόσο είχε και δύο πολύ σημαντικές αποκρούσεις σε ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο η ΑΕΚ ήταν τρομερά ευάλωτη στα μετόπισθεν.

Το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Αθανασιάδης γλίτωσε στο 90' με την εκτίναξη στη γωνία του το δεύτερο τέρμα κρατώντας όρθια την ΑΕΚ για να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αναμφισβήτητα ενόψει της κρίσιμης συνέχειας για την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής εξόδου, κάτι που αποτελεί στόχο πλέον της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα έτσι όπως εξελίχθηκε η σεζόν, ο φορμαρισμένος Αθανασιάδης μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο από τη στιγμή που η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα αποτελεί ένα άλυτο, μέχρι σήμερα, πρόβλημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα