«Ο Τζόλης θα παίξει σε μεγάλη ομάδα Top-5 πρωταθλήματος, αλλά χρειάζεται άλλη μια σεζόν στον ΠΑΟΚ»

«Ο Τζόλης θα παίξει σε μεγάλη ομάδα Top-5 πρωταθλήματος, αλλά χρειάζεται άλλη μια σεζόν στον ΠΑΟΚ»

«Ο Τζόλης θα παίξει σε μεγάλη ομάδα Top-5 πρωταθλήματος, αλλά χρειάζεται άλλη μια σεζόν στον ΠΑΟΚ»

bet365

Ο Όλιβερ Ζέσιγκερ, από τους πλέον ενημερωμένους σκάουτ της Ευρώπης μιλάει στο gazzetta.gr για τον Χρήστο Τζόλη. «Πιστεύω θα τον δούμε σε κορυφαίο σύλλογο σε Top-5 πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να μείνει και του χρόνου στον ΠΑΟΚ».

Τα 16 γκολ και οι 6 ασίστ του Χρήστου Τζόλη σε 35 ματς, η ωριμότητα που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του, η εκτελεστική δεινότητα, η ποδοσφαιρική του αντίληψη, ο τρόπος που κινείται δίχως την μπάλα, αλλά και η διορατικότητα του είναι στοιχεία που τον καθιστούν ως μια σπάνια περίπτωση για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η χρηματιστηριακή του αξία έχει εκτιναχθεί στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ δεκάδες σκάουτ από όλη την Ευρώπη παραμιλούν με τα κατορθώματα του wonderkid του ΠΑΟΚ.

Ο Όλιβερ Ζέσιγκερ, από τους πλέον καταρτισμένους και ενημερωμένους σκάουτ, αν μη τι άλλο έχει κυκλώσει εδώ και καιρό το όνομα του Χρήστου Τζόλη.

Το gazzetta.gr ζήτησε την άποψη του Ελβετού σκάουτ για τον διεθνή εξτρέμ με τον Ζέσιγκερ να τονίζει πως ο Τζόλης έχει όλες τις προδιαγραφές για να αγωνιστεί σε μεγάλο σύλλογο κορυφαίου πρωταθλήματος, δίχως ωστόσο να βιαστεί!

ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΧΩΣ ΜΠΑΛΑ

«Είναι εξαιρετικός στο να παίρνει την κατάλληλη θέση προτού έρθει η μπάλα στα πόδια του, αλλά και να απελευθερώνεται από το μαρκάρισμα του αντιπάλου. Επίσης είναι ψύχραιμος όποτε βρεθεί τετ-α-τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ».

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΑΣΕΩΝ

«Μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για τον ίδιο, αλλά και τους συμπαίκτες του. Διαθέτει έναν καλό συνδυασμό χειρισμού της μπάλας, αλλά και ταχύτητας την ίδια στιγμή. Παράλληλα, έχει σκοράρει σε κάθε επίπεδο. Από την ομάδα U-19 μέχρι τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που παίρνει μέρος με τον ΠΑΟΚ και την Εθνική Ελλάδας».

ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ

«Έχει τρομερή θέληση και αποφασιστικότητα στο σκοράρισμα, αλλά και στο να 'φτιάξει' για τους συμπαίκτες του τις προϋποθέσεις για γκολ. Τούτο είναι ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό για παίκτες αυτής της ηλικίας. Επίσης έχει σκοράρει 17 γκολ με xG (expected goals value) σε ποσοστό 12.7, κάτι που μαρτυρά την ικανότητα του στα τελειώματα των φάσεων».

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

«Εάν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά στον αγωνιστικό χώρο πιστεύω θα τον δούμε σε έναν κορυφαίο ευρωπαϊκό σύλλογο. Αναφέρομαι σε κορυφαίο σύλλογο των πέντε μεγαλύτερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης! Οι σκόρερς πάντα είναι περιζήτητοι και ο Τζόλης είναι ικανός σε αυτό τον τομέα».

«ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ»

«Η άποψη μου είναι πως θα πρέπει να μείνει στον ΠΑΟΚ για ακόμη έναν χρόνο για να επαναλάβει ανάλογη σεζόν με την φετινή και έπειτα να κάνει το επόμενο βήμα. Θεωρώ πως δεν πρέπει αμέσως να πάει σε τεράστιο, απλά να προσαρμοστεί πρώτα σε υψηλότερο επίπεδο πρωταθλήματος.

Ένας 19χρονος σκόρερ είναι πολύ νέος και εκτιμώ πως χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί σε έναν νέο σύλλογο, πρωτάθλημα ή χώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζόλης: «Τρέλα» στην Αγγλία για το «Golden Boy» του ΠΑΟΚ!

«Με 20 εκατ. ευρώ ο Τζόλης είναι η καλύτερη επιλογή για αντι-Σάντσο στην Ντόρτμουντ»

O Tζόλης έγραψε ιστορία με το 5-5-5 (vids)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα