ΑΕΚ: Τα στημένα που την «πληγώνουν» ακόμα και το σερί στην πρωταθληματική εκτός έδρας πορεία

ΑΕΚ: Τα στημένα που την «πληγώνουν» ακόμα και το σερί στην πρωταθληματική εκτός έδρας πορεία

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Τα στημένα που την «πληγώνουν» ακόμα και το σερί στην πρωταθληματική εκτός έδρας πορεία

bet365

H AEK δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη σε ακόμη ένα ντέρμπι, δέχθηκε γκολ ξανά από στατική φάση, ωστόσο διεύρυνε το εντυπωσιακό σερί της μακριά από το ΟΑΚΑ.
href="https://sports.bwin.gr/el/sports?utm_source=display-dcm&utm_campaign=gazzetta&utm_content=c:26491.851&utm=" target="_blank" rel="sponsored nofollow">Ρεάλ Μαδρίτης - Σοσιεδάδ: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+

Η Ένωση έφυγε με τον href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1569719/panathinaikos-aek-1-1-vids" target="_blank"> βαθμό της ισοπαλίας από το «Απόστολος Νικολαϊδης», σε ένα ματς που δέχθηκε πάλι γκολ από τον αντίπαλό της πάλι από στατική φάση. Οδεύουμε προς το φινάλε της κανονικής περιόδου κι όπως αποδεικνύεται η ΑΕΚ δεν έχει βρει ακόμα το «γιατρικό» που τόσο πολύ αναζητά από τις αρχές της φετινής σεζόν και μάλιστα το πληρώνει με τον χειρότερο τρόπο σε κάθε της παιχνίδι.

id="head-0">ΦΛΥΑΡΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΗ

alt="" src="/sites/default/files/migrated/2021/03/aek_4.jpg" style="width: 800px; height: 450px;">

Η ΑΕΚ μπήκε καλά διαβασμένη στο πρώτο ημίχρονο. Δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να κάνει παιχνίδι, ειδικά από τον άξονα, που εκεί οι «πράσινοι» είχαν και προβλήματα. Οι γηπεδούχοι έδιναν χώρο στην Ένωση, η οποία όμως δεν παρασυρόταν, καθώς σε περίπτωση που χανόταν η κατοχή και οι «πράσινοι» έβγαιναν σε αντεπίθεση, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολα για την ίδια. Παρά το γεγονός ότι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να έχει το 54% της κατοχής (σε κάποια σημεία του παιχνιδιού η κατοχή υπέρ των «κιτρινόμαυρων» έφτασε μέχρι και το 64%) υπήρξαν ελάχιστες τελικές προσπάθειες από πλευράς της. Η σημαντικότερη όλων ήταν από τον Σιμάνσκι στο 19’ όπου ο Πολωνός έκανε το σουτ και ο Νεντελτσιάρου δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να πατήσει με σχετική ευκολία την αντίπαλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει αποτελεσματικά τον Λιβάι Γκαρσία στην δεξιά πτέρυγα της επίθεσης ενώ κι από τα αριστερά ο Τάνκοβιτς δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα. Βέβαια, οι δύο ακραίοι επιθετικοί της Ένωσης, δεν είχαν την απαραίτητη βοήθεια από τους δύο πλάγιους μπακ, Λόπες και Σβάρνα. Ο Πορτογάλος όσες φορές κουβάλησε την μπάλα κι επιχείρησε να βγάλει μπροστά την ομάδα δεν το κατάφερε, με τις περισσότερες αν όχι όλες μεταβιβάσεις του να αποδεικνύονται λανθασμένες.

Από τα δεξιά, ο Σβάρνας ναι μεν ανταποκρίθηκε - γι’ ακόμη ένα παιχνίδι σε αυτό τον νέο του «ρόλο» - ωστόσο επιθετικά δεν βοήθησε, όσο θα βοηθούσε ένας «κανονικός» δεξιός οπισθοφύλακας. Όταν οι παίκτες της ΑΕΚ αντιλήφθηκαν πως από τα «φτερά» της επίθεσης δεν μπορούν να βρουν λύσεις, προσπάθησαν να «χτυπήσουν» από τον άξονα. Ωστόσο, ακόμα κι από εκεί το έργο τους δεν ήταν εύκολο. Ο Μάνταλος, στο πρώτο ημίχρονο δεν πρόσφερε δημιουργικά, ενώ οι Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι, ήταν επικεντρωμένοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα.

id="head-1">ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ: ΠΛΗΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΟΥΛΩΝΟΝΤΑΙ

Το δεύτερο 45λεπτο δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ΑΕΚ, καθώς δέχθηκε νωρίς το γκολ από τον Βέλεθ. Αξιο αναφοράς είναι ότι πως για τρίτο σερί ματς δέχθηκε γκολ από στατική φάση. Παρά το γεγονός ότι ο Μανόλο Χιμένεθ, href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1567960/aek-eykairia-gia-doyleia-apo-himeneth-ki-ayti-met-empodion" target="_blank">όλη την εβδομάδα δούλεψε πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι, είδε την εστία της ομάδας να παραβιάζεται ξανά με τον ίδιο τρόπο. href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1567168/aek-amyna-kai-traymatismoi-efialtes-dihos-telos-pics-vids" target="_blank">Από τα 28 τέρματα που έχει δεχθεί στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής η Ένωση, τα 15 έχουν έρθει από στατικές φάσεις.

Πέντε γκολ οι αντίπαλοι της σκόραραν από εκτέλεση κόρνερ, επτά από εκτέλεση φάουλ και τρία από την άσπρη βούλα, με τα υπόλοιπα 13 τέρματα να έχουν επιτευχθεί σε ανοικτό παιχνίδι. Μάλιστα, κανένα από αυτά τα γκολ δεν έχει σημειωθεί εκτός περιοχής, καθώς όλα ήταν τελειώματα εντός της περιοχής της.

Όχι μόνο αυτό αλλά γι’ ακόμα μια φορά η ΑΕΚ href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1567168/aek-amyna-kai-traymatismoi-efialtes-dihos-telos-pics-vids" target="_blank">αναγκάστηκε να κυνηγήσει το σκορ. Παρ΄ όλα αυτά, μετά το γκολ των «πράσινων» οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ανέβασαν ρυθμό και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι, φτάνοντας href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1569715/panathinaikos-aek-plase-toy-gkarsia-kai-1-1-vid" target="_blank">στην ισοφάριση με το γκολ του Λιβάι Γκαρσία. Όλα ξεκίνησαν μετά το ασφυκτικό πρέσινγκ στον άξονα από τους Μάνταλο, Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς οι οποίοι ανάγκασαν τους γηπεδούχους σε λάθος, με τον Πολωνό στη συνέχεια να βγάζει υπέροχη ασίστ για τον Λιβάι Γκαρσία κι εκείνος αν και καθυστέρησε υπερβολικά, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, με τη βοήθεια του δοκαριού.

Παρά την ισοφάριση, η ΑΕΚ λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο τέρμα στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Πάλι από στημένη μπάλα! Ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του εκτός περιοχής, ο Νεντελτσιάρου άφησε ολομόναχο τον Νιάς, ο οποίος έκανε και το σουτ από αλλά ο Αθανασιάδης, κατάφερε με σωτήρια επέμβαση να αποσοβήσει τον κίνδυνο, μπλοκάροντας την μπάλα και σώζοντας την ομάδα του από ένα δεύτερο γκολ.

data-height="330" data-integration-id="yddsw24mjj022ya7" data-playlist-id="v-c9lepqsyexe1-sf" data-width="588">

data-height="330" data-integration-id="yddsw24mjj022ya7" data-playlist-id="v-c9le3tfp91x5-sf" data-width="588">ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ μπορεί να μην έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το «Απόστολος Νικολαϊδης», ωστόσο διεύρυνε href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1559916/evdomo-diplo-tis-aek-kai-i-protia-stis-ektos-edras-nikes" target="_blank">το αήττητο σερί που τρέχει εκτός έδρας από τον Γενάρη. Τότε και συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου, είχε γνωρίσει την ήττα στο «Καραϊσκάκης» με 3-0. Το αξιοσημείωτο αλλά και το «περίεργο» της υπόθεσης είναι τα αποτελέσματα που έχει πάρει συνολικά φέτος η Ένωση μακριά από το ΟΑΚΑ. Πιο συγκεκριμένα, μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ έφτασε τις δύο εκτός έδρας ισοπαλίες, έχοντας μάλιστα 8 νίκες. Μόνο δύο φορές έχει φύγει με άδεια χέρια από έδρα αντιπάλου κι αυτές ήταν από το Περιστέρι κι από το «Καραϊσκάκης». Καμία άλλη ομάδα δεν έχει συγκεντρώσει τόσους βαθμούς μακριά από την έδρα της, όσους η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός έχοντας ματς λιγότερο, καθώς θα αντιμετωπίσει σήμερα (29/02, 19:30) τον Βόλο έχει μαζέψει 24 βαθμούς μακριά από τον Πειραιά, ενώ η ΑΕΚ σε 12 ματς έχει 26 βαθμούς (8 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες). Ετσι βρίσκεται στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας και στο +2 από τον Ολυμπιακό.

alt="" src="/sites/default/files/migrated/2021/03/ektos.png" style="width: 823px; height: 535px;">

ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ​

Οι «κιτρινόμαυροι» href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1569724/superleague-i-vathmologia-kai-ta-highlights-monos-sti-2i-thesi-o-aris" target="_blank">, δεν εκμεταλλεύτηκαν το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη κι έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν την δεύτερη θέση, μένοντας στην τέταρτη με 45 βαθμούς και στο -2 από τον δεύτερο Άρη. Εκτός όμως από αυτό, η ΑΕΚ αδυνατεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Εχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από την τελευταία φορά που η Ένωση έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την συγκεκριμένη έδρα. Συγκεκριμένα στις 7 Μαΐου είχε επικρατήσει με 1-0 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. Ναι μεν ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε όλα αυτά τα χρόνια στη Λεωφόρο, με τα περισσότερα ματς του να είναι στο ΟΑΚΑ, ωστόσο είναι γεγονός πως όσες φορές το «τριφύλλι» υποδέχτηκε έκτοτε την ΑΕΚ στη φυσική του έδρα, δεν έχασε. Όμως το πιο απογοητευτικό όλων είναι ότι η Ένωση ολοκλήρωσε τα ντέρμπι -όσον αφορά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος- χωρίς να έχει πάρει ούτε μία νίκη, έχοντας δυο ήττες και τέσσερις ισοπαλίες.

data-height="330" data-integration-id="yddsw24mjj022ya7" data-playlist-id="v-c9lfdidn4fx5-sf" data-width="588">

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα