ΑΕΚ: Οι 22 του Χιμένεθ για Λεωφόρο με Σάκχοφ αλλά και Βασιλαντωνόπουλο

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι 22 του Χιμένεθ για Λεωφόρο με Σάκχοφ αλλά και Βασιλαντωνόπουλο

bet365

Με τις γνωστές απουσίες η αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μέσα, όπως αναμενόταν ο Σάκχοφ και επιστροφή Βασιλαντωνόπουλου μετά από καιρό.

Μέσα στην εβδομάδα ο Μανόλο Χιμένεθ είχε τη δυνατότητα να προετοιμάσει την ΑΕΚ για το κυριακάτικο ντέρμπι (19:30) με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο χωρίς να έχει ενδιάμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις όπως συνέβαινε όλο το προηγούμενο διάστημα. Ήταν μια ευκαιρία για τον Σεβιγιάνο τεχνικό να δουλέψει σε διάφορους τομείς στους οποίους οι κιτρινόμαυροι χρειάζονται βελτίωση, όπως για παράδειγμα η ανασταλτική τους λειτουργία και οι αντιδράσεις στις στατικές φάσεις. Φυσικά ο Χιμένεθ θα ήλπιζε να είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ωστόσο οι αρκετές απουσίες που αντιμετωπίζει τελευταία του βάζουν εμπόδια.

Με αυτές τις απουσίες, ωστόσο, ο Χιμένεθ είναι υποχρεωμένος να πάει για το ντέρμπι με τους «πράσινους». Ένα παιχνίδι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ένωση τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να αφήσει κι άλλους βαθμούς να χαθούν βάζοντας σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή έξοδο έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ενώ την ίδια στιγμή ένα νικηφόρο αποτέλεσμα σε ντέρμπι θα αποτελέσει ισχυρή ένεση αυτοπεποίθησης. Άλλωστε η Ένωση δεν φεύγει νικήτρια από τέτοια μεγάλα παιχνίδια εντός των συνόρων τα τελευταία χρόνια και έχει ανάγκη από μια τέτοια νίκη αυτή τη στιγμή.

Το καλό για τον Χιμένεθ είναι ότι στις τελευταίες προπονήσεις δεν προέκυψε κάποιο νέο πρόβλημα τραυματισμού. Συνεπώς οι απουσίες από την αποστολή που ανακοινώθηκε μετά την τελευταία σαββατιάτικη προπόνηση στα Σπάτα είναι οι γνωστές και αφορούν τους Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη, Σιμόες, Γαλανόπουλο, Σαμπανάτζοβιτς και Ολιβέιρα. Φυσικά, όπως αναμενόταν, ο Σάκχοφ επιστρέφει στην αποστολή της Ένωσης, έχοντας επανέλθει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων από την Πέμπτη, κάτι που αποτελεί ανακούφιση για τον Χιμένεθ καθώς οι επιλογές στον χώρο της μεσαίας γραμμής είχαν λιγοστέψει. Επίσης διαθέσιμος είναι και πάλι ο Μαχαίρας, ενώ η είδηση έχει να κάνει με την παρουσία του Βασιλαντωνόπουλου, ο οποίος επανεμφανίζεται σε αποστολή έπειτα από πολύ καιρό.

Βεβαίως το πιο πιθανό είναι ο Σάκχοφ να μην ξεκινήσει στην ενδεκάδα του ντέρμπι, με τον Χιμένεθ να αναμένεται να επιστρέψει στο 4-2-3-1 ή 4-3-3 στο αρχικό σχήμα. Τα πλάνα του Σεβιγιάνου τεχνικού πάνω – κάτω είναι συγκεκριμένα, αν και δεν θα πρέπει να αποκλείουμε ποτέ κάποια έκπληξη, κάτι που άλλωστε συνηθίζει. Αυτό που θέλει πάντως να δει ο Χιμένεθ από τους παίκτες του είναι συγκέντρωση (που λείπει σε μεγάλο βαθμό από τους κιτρινόμαυρους και το πληρώνουν σε κάθε παιχνίδι) και πάθος στην απόδοσή τους.

Στην αποστολή της ΑΕΚ βρίσκονται οι εξής 22 ποδοσφαιριστές: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Σβάρνας, Χνιντ, Νταντσένκο, Ραντόνια, Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Σάκχοφ, Μαχαίρας, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Κοσίδης, Χριστόπουλος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα