ΑΕΚ: Συγκέντρωση και διάρκεια θέλει να δει ο Χιμένεθ στη Λεωφόρο

ΑΕΚ: Συγκέντρωση και διάρκεια θέλει να δει ο Χιμένεθ στη Λεωφόρο

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Συγκέντρωση και διάρκεια θέλει να δει ο Χιμένεθ στη Λεωφόρο

bet365

Η συγκέντρωση στην άμυνα και η διάρκεια της ΑΕΚ σε όλο το 90λεπτο, ώστε να μην υπάρχουν κενά διαστήματα, είναι δύο βασικά σημεία για τον Μανόλο Χιμένεθ ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Στην τελική ευθεία έχει μπει η ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο την Κυριακή, ένα ματς ιδιαίτερα σημαντικό για την Ένωση καθώς έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα από εδώ και πέρα η AEK δεν πρέπει να αφήσει βαθμούς πουθενά για να μην μπει σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή έξοδος. Άλλωστε η 2η θέση και η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελούν τους μίνιμουμ στόχους των κιτρινόμαυρων πλέον. Ειδικά μετά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, μια πειστική εμφάνιση και νίκη σε ντέρμπι (στα οποία οι κιτρινόμαυροι από το 2018 και μετά μετρούν λίγες νίκες) για τους παίκτες του Χιμένεθ θα κάνει καλό όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά.

Ο Χιμένεθ είχε τη δυνατότητα όλη την εβδομάδα να δουλέψει αρκετά με τους ποδοσφαιριστές του καθώς ήταν η πρώτη εβδομάδα που δεν είχε ενδιάμεσα αγωνιστικές υποχρεώσεις. Έτσι είχε την ευκαιρία να εστιάσει σε ζητήματα ανασταλτικής λειτουργίας και στατικών φάσεων, τα οποία έχουν «πληγώσει» την ΑΕΚ. Φυσικά η δουλειά του έγινε μετ' εμποδίων λόγων των πολλών απουσιών που έχουν προκύψει εξαιτίας των τραυματισμών. Ανακούφιση βέβαια για τον Ανδαλουσιάνο προπονητή αποτελεί η επιστροφή του Σάκχοφ καθώς ο άξονας ήταν ένας χώρος όπου η Ένωση είχε στερηθεί αρκετές επιλογές το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο για τον Χιμένεθ είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επανέλθουν όσο πιο σύντομα γίνεται και άλλοι παίκτες που είναι εκτός τη δεδομένη στιγμή και στους οποίους ο ίδιος βασίζεται αρκετά. Ο Μπακάκης, ο Σιμόες, ο Γαλανόπουλος και ο Ολιβέιρα είναι για παράδειγμα μονάδες στις οποίες ο Σεβιγιάνος προπονητής υπολογίζει πολύ.

Στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό ο Χιμένεθ θέλει τους παίκτες του συγκεντρωμένους από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Η έλλειψη συγκέντρωσης κόστισε ακριβά στην ΑΕΚ στα προηγούμενα ματς καθώς είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες των γκολ που δέχεται με σχετική ευκολία από τον αντίπαλο. Προφανώς αυτή σχετίζεται και με την εμπειρία και την ποιότητα, ωστόσο και μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις και την αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση των φάσεων η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να παρουσιαστεί πιο συγκεντρωμένη, όπως επιθυμεί ο Σεβιγιάνος τεχνικός.

Ένα επίσης σημείο - κλειδί για τον ίδιο αποτελεί η ένταση που θα έχει η ομάδα του και η διάρκεια της απόδοσής της σε ολόκληρο το ντέρμπι. Η ΑΕΚ πλήρωσε τα κενά διαστήματα που είχε στα τελευταία παιχνίδια. Όπως για παράδειγμα το άνευρο ξεκίνημα απέναντι σε Βόλο και Αστέρα Τρίπολης, με συνέπεια να αναγκαστεί να κυνηγάει το σκορ, αλλά και το νεκρό διάστημα που είχε με την ΑΕΛ, όπου είδε να ισοφαρίζεται, παρότι βρισκόταν με δύο γκολ μπροστά, για να ακολουθήσει έπειτα το συγκλονιστικό φινάλε. Οι κιτρινόμαυροι πρέπει να βρουν λύση στην αδράνεια που παρουσιάζουν σε τμήματα των παιχνιδιών και για τα οποία τιμωρούνται και ειδικά σε ένα ντέρμπι όπως αυτό που ακολουθεί ο Χιμένεθ γνωρίζει καλά πόσο σημαντικό θα είναι κάτι τέτοιο.

Άλλωστε, όπως πάντα συνηθίζει να λέει ο Σεβιγιάνος τεχνικός στους ποδοσφαιριστές του, με το όνομα και την ιστορία της φανέλας δεν μπορεί να κερδηθεί τίποτα. Η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα των παικτών του μαζί με την προσήλωση και το καθαρό μυαλό σε άμυνα και επίθεση θα φέρουν το αποτέλεσμα. Για να κρατήσουν δηλαδή ανέπαφη την εστία της ΑΕΚ, όπως επιθυμεί συνεχώς ο Χιμένεθ, και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν μπροστά με τη δεδομένη ποιότητα που διαθέτει το κιτρινόμαυρο ρόστερ μεσοεπιθετικά.

Όσον αφορά τα πλάνα του Ανδαλουσιανού προπονητή, αυτά πάνω – κάτω είναι συγκεκριμένα. Όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει στο 4-2-3-1 ή 4-3-3 από την αρχή, με τους Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι και Μάνταλο στο κέντρο (αν και δεν πρέπει να ξεγράφουμε τον Σάκχοφ, ο οποίος βέβαια ταλαιπωρήθηκε από θλάση, αλλά θα έχει τρεις προπονήσεις στα πόδια του). Μπροστά Γκαρσία στα δεξιά και Ανσαριφάρντ στην κορυφή είναι δεδομένοι, ενώ αριστερά υπάρχει ο Τάνκοβιτς αλλά και ο Αλμπάνης, με τον πρώτο να έχει προβάδισμα. Στα μετόπισθεν οι σκέψεις του Χιμένεθ περιλαμβάνουν συγκεκριμένα πρόσωπα, με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, Λόπες και Σβάρνα στα δύο άκρα της άμυνας και Λάτσι με Νεντελτσιάρου στο κέντρο αυτής. Φυσικά με τον Χιμένεθ πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο έκπληξης, όπως συνηθίζει ο Σεβιγιάνος τεχνικός συχνά πυκνά στις επιλογές του για το αρχικό σχήμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα