Άλβαρες στο gazzetta.gr: «Ετσι θα νικήσει ο Αστέρας τον ΠΑΟΚ»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Άλβαρες στο gazzetta.gr: «Ετσι θα νικήσει ο Αστέρας τον ΠΑΟΚ»

bet365

Φεδερίκο Άλβαρες: Ο κορυφαίος μπακ σε ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα, μίλησε στο gazzetta.gr για το σοκαριστικό θάνατο του Μαραντόνα, τις... ήσυχες μέρες στην Τρίπολη, τη δύσκολη περίοδο με τον τραυματισμό του στο πρώτο ματς της σεζόν και στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει του ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη.

Είναι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα με το... καλημέρα. Ο Φεδερίκο Άλβαρες, το καλοκαίρι που μας πέρασε, πέρασε για πρώτη φορά τα σύνορα της Αργεντινής για να έρθει στην Ελλάδα και στην Τρίπολη. Λίγους μήνες μετά έχει καταφέρει να εξελιχθεί σ' ένα από τα καλύτερα μπακ του πρωταθλήματος και αυτή τη στιγμή είναι το πιο παραγωγικό με τέσσερις ασίστ.

Για να φτάσει ως εδώ, μόνο εύκολο δεν ήταν. Στο πρώτο ματς της σεζόν, στο ματς με τον Παναθηναϊκό τραυματίζεται. Χάνει τα επόμενα έξι ματς, αλλά αυτό δεν τον λυγίζει. Γίνεται πιο δυνατός, επιστρέφει και βοηθάει τον Αστέρα στο παραγωγικό κομμάτι - τομέας στον οποίο οι Αρκάδες υστερούσαν.

Μέσω του gazzetta.gr, δείχνει το δρόμο για το πώς μπορεί να έρθει η νίκη με τον ΠΑΟΚ το ερχόμενο Σάββατο, ενώ αναφέρεται και στο θάνατο του Μαραντόνα που σόκαρε και εκείνον όπως κάθε άνθρωπο που τον είχε ως είδωλο.

Πώς είναι η ζωή στην Ελλάδα και στην Τρίπολη;

«Η ζωή εδώ είναι πολύ ήσυχη, ιδανική για να την απολαύσεις με την οικογένειά σου».

Τί σ' αρέσει περισσότερο και τί όχι;

«Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι η ηρεμία και η φύση στην Τρίπολη - μου θυμίζει την Κόρδοβα, απ' όπου κατάγομαι. Προς το παρόν είμαι άνετος, χαρούμενος και δεν υπάρχει κάτι που δεν μου αρέσει».

Γνώριζες τίποτα για την Ελλάδα πριν έρθεις εδώ;

«Φυσικά, είναι μια χώρα πολύ γνωστή για την ιστορία της. Ελπίζω να μάθω περισσότερα όσο είμαι εδώ.

Στη γρήγορη προσαρμογή σου, φαντάζομαι, έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι στα αποδυτήρια υπάρχει έντονο το αργεντίνικο στοιχείο.

«Ναι, σίγουρα. Αυτό είναι και κάτι που κάνει τη ζωή μου στην καθημερινότητα ευκολότερη. Όλοι μ' έκαναν πραγματικά να νιώθω πολύ άνετα. Φυσικά, η αλήθεια είναι ότι με βοήθησαν στην περίοδο προσαρμογής μου στην ομάδα και στην πόλη».

Πόσο δύσκολο ήταν για σένα όταν τραυματίστηκες στο ντεμπούτο σου, στη νίκη με τον Παναθηναϊκό, στο πρώτο ματς της σεζόν;

«Είναι αλήθεια ότι ήμουν πολύ λυπημένος αλλά όταν μου είπαν ότι έπρεπε να ηρεμήσω γιατί θα μπορούσε να ήταν χειρότερα τα πράγματα ανακουφίστηκα».

Είσαι ο κορυφαίος μπακ σε ασίστ (σ.σ. 4μέχρι στιγμής). Περίμενες να είσαι τόσο παραγωγικός;

«Είναι γεγονός ότι μέχρι στιγμής η χρονιά είναι πολύ θετική για εμένα. Οι ασίστ με κάνουν χαρούμενο γιατί μ' αυτόν τον τρόπο βοηθάω την ομάδα και ελπίζω να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό ή να τα πάω και καλύτερα»

Το ματς που σημαίνει πολλά για σένα για προσωπικό λόγο;

«Αναμφίβολα το πρώτο ματς που έπαιξα μετά τον τραυματισμό μου».

Αγωνιστικά, η πιο σημαντική νίκη ποια είναι;

«Η αλήθεια είναι ότι το κάθε ματς έχει την ίδια σημασία για μένα, το αντιμετωπίζω με την ίδια σοβαρότητα».

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Αστέρας στο πρωτάθλημα;

«Πιστεύω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ, αν βγάλουμε τον πραγματικό μας εαυτό στο γήπεδο. Έχουμε μια καλή ομάδα και ονειρευόμαστε υπέροχα πράγματα».

Πόσο δύσκολο είναι για σένα να είσαι μακριά από την οικογένειά σου εν μέσω πανδημίας;

«Ευτυχώς, εδώ στην ομάδα είμαστε καλά μεταξύ μας οπότε ο καιρός περνάει καλά, με παρέα. Επίσης, το ευτυχές είναι ότι η οικογένειά μου είναι καλά στην υγεία της, οπότε αυτό με κάνει να μην έχω επιπλέον έννοιες».

Σε σόκαρε ο θάνατος του Μαραντόνα;

«Νομίζω ήταν ένα "χτύπημα" και για μένα όπως για τον κάθε Αργεντινό που τον είχε ως είδωλο. Ο θάνατός του είναι πολύ άδικος, μας έχει λυπήσεις όλους. Νομίζω θα ήταν πολύ δύσκολο για κάποιον να... είναι ο Μαραντόνα, υπήρχαν άνθρωποι που το εκμεταλλεύτηκαν.

Τα όνειρά σου ποια είναι;

«Ονειρεύομαι σύμφωνα με τα βήματα που κάνω. Κάποια στιγμή ονειρεύτηκα να παίξω επαγγελματικά. Αυτή τη στιγμή είναι να εδραιωθώ και να συνεχίσω να κάνω σημαντικά και βραχυπρόθεσμα βήματα».

Μετράτε ένα αήττητο σερί 8 αγώνων και τώρα έχετε τον ΠΑΟΚ απέναντί σας. Τι πρέπει να κάνετε για μείνετε αλόβητοι και σ' αυτό το ματς;

«Στο σπίτι μας είμαστε πολύ δυνατοί, πρέπει να παίξουμε έξυπνα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα