Τα ευκόλως εννοούμενα για Αυγενάκη και ΕΕΑ…

Τα ευκόλως εννοούμενα για Αυγενάκη και ΕΕΑ…

Τα ευκόλως εννοούμενα για Αυγενάκη και ΕΕΑ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται άμεσα με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά και τον υφυπουργό αθλητισμού και τις διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου που βρίσκονται προς διαβούλευση.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Για να θυμηθούμε κάποια πράγματα για την ΕΕΑ και τον Αυγενάκη όπως εξελίσσονται από τον Δεκέμβριο του 2019 και «τρέχουν» ακόμη και τώρα τον Φεβρουάριο του 2021, ΜΕΤΑ την απόφαση των τακτικών δικαστών της Επιτροπής Εφέσεων. Της ΜΟΝΗΣ που δίκασε μπαίνοντας στην ουσία της γνωστής υπόθεσης με τη δήθεν πολυϊδιοκτησία και αφού το CAS απαίτησε αυτή τη διαδικασία απορρίπτοντας ΚΑΘΕ έννοια δεσμευτικότητας που προσπάθησαν να επιβάλλουν αρχικά με βάση την γνωμοδότηση της ΕΕΑ.

Πώς ξεκίνησαν όλα; Για να τα θυμηθούμε και να δούμε πώς… γίνεται προσπάθεια να τελειώσουν όλα αυτά.

Στις 2/8/2019 και λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη καθηκόντων του στην κυβέρνηση, ο Αυγενάκης διορίζει πρόεδρο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τον Νικόλαο Τζουλάκη. Συμπτωματικά αποκαλύφθηκε (στην πορεία) ότι οι δυο τους είναι κουμπάροι!

Στις 23/12/2019, λίγες ημέρες μετά την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ΕΕΑ, με απόφαση που έγινε γνωστή στη Διαύγεια, ο υφυπουργός αποφάσισε να αλλάξει δύο μέλη της ΕΕΑ. Ήταν τότε ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος. Αντί των κ.κ. Τριανταφυλλάκη και Αυγητίδη, επιλέχθηκαν οι Νικόλας Φαραντούρη και Αριστέα Σινανιώτη. (Κρατάμε αυτή τη διαδικασία για όλα όσα ακολούθησαν, ιδιαίτερα με τον Φαραντούρη).

Έγινε ό τι έγινε με την εισήγηση της Επιτροπής για υποβιβασμό και την ανακοίνωση την ώρα που έδινε αγώνα ο ΠΑΟΚ στις 27/1/2020, έγινε ό τι έγινε με την παρέμβαση της κυβέρνησης για να αλλάξει το νόμο και τις ποινές για πολυϊδιοκτησία για υπόθεση που ΔΕΝ είχε καν εκδικαστεί, γεγονός που δημιούργησε εντυπώσεις σε βάρος του ΠΑΟΚ, μέχρι που φθάσαμε στις αντιδράσεις των ασπρόμαυρων.

Ποιες ήταν όσον αφορά την ΕΕΑ…

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο ΠΑΟΚ προσέφυγε κατά του διορισμού Φαραντούρη, τον οποίο θεωρεί παράνομο. Πρόσφατα το ΣτΕ παρέπεμψε την υπόθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, προκαλώντας πανηγυρισμούς στην άλλη πλευρά. Γιατί; Είναι όπως το ανέφερε ένας φίλος… «έχασαν το ματς και πανηγυρίζουν για ένα πλάγιο άουτ».

Από εκεί και πέρα σε λίγες εβδομάδες εκδικάζεται και η προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο κατά αυτού καθ’ αυτού του πορίσματος της ΕΕΑ.

Μαζί με τα παραπάνω έχουμε και τις κινήσεις στα ποινικά δικαστήρια. Πρόκειται για τις μηνυτήριες αναφορές κατά των μελών της ΕΕΑ, όπου ζητείται η διερεύνηση κακουργηματικών και πλημμεληματικών αδικημάτων (παράβαση καθήκοντος) από την πλευρά τους και άλλη μία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μια και θεωρείται ότι η εισήγηση της ΕΕΑ εκδόθηκε κατά παράβαση του άρθρ. 9Α και 19 παρ. 3 του Συντάγματος, αφού η Επιτροπή χρησιμοποίησε παρανόμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα.

Τι έρχεται τώρα και επιχειρεί ο Λευτέρης Αυγενάκης, στο νέο αθλητικό νόμο που βρίσκεται ήδη προς διαβούλευση;

Η σχετική διάταξη που θέλει να περάσει, αναφέρει: «Τα μέλη της Επιτροπής δεν εξετάζονται, δεν διώκονται, ούτε υπέχουν αστική ευθύνη έναντι οιουδήποτε τρίτου, για γνώμη που διατύπωσαν ή για πράξεις ή παραλείψεις που διενήργησαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Κατ’ εξαίρεση διώκονται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση (363 Π.Κ.), παράβαση καθήκοντος (259 Π.Κ.) και παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου (252 Π.Κ.). Έναντι του Ελληνικού Δημοσίου ευθύνονται μόνον για πράξεις ή παραλείψεις που τελέστηκαν με δόλο».

Υπάρχει κανείς που δεν καταλαβαίνει; Λες και είναι βουλευτές, λες και έχουν το αλάθητο ή το ακαταδίωκτο, επιχειρεί να τους παραχωρήσει μία απίστευτη στα χρονικά του συντάγματος ασυλία, γνωρίζοντας βέβαια ότι ο ΠΑΟΚ έχει στραφεί ήδη εναντίον τους, κάτι που έχει προαναγγείλει και η Ξάνθη.

Και αν αυτό είναι συμπτωματικό, για να δούμε τι γίνεται και με την υπόθεση Φαραντούρη…

Μέσα στις προτεινόμενες τροποποιήσεις εντάσσεται και αλλαγή της ιδιότητας του καθηγητή μέλους της ΕΕΑ, από καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο του εμπορικού δικαίου, που ίσχυε σύμφωνα με το άρθρο 77 του ν. 2725/1999 σε καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο της οργάνωσης και διαχείρισης αθλητικών οργανισμών ή οποιουδήποτε κλάδου του εμπορικού ή δημοσίου δικαίου!

Μαντέψτε! Είναι ο λόγος για τον οποίο ο ΠΑΟΚ στρέφεται κατά του διορισμού Φαραντούρη!

Τι άλλο να γίνει από τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα, για να αποκαλυφθεί-να αποδεχθεί η σχέση του Αυγενάκη με όλα όσα αφορούν την ΕΕΑ που επιχειρήθηκε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση πολυϊδιοκτησίας, μέχρι που παρενέβη το CAS το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε μετέπειτα να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.