Μαυρομάτης στο gazzetta.gr: «Ιστορική απόφαση, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε σε κανονικό δικαστήριο»

Σταύρος Σουντουλίδης
Μαυρομάτης στο gazzetta.gr: «Ιστορική απόφαση, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε σε κανονικό δικαστήριο»

bet365

Για ιστορική ημέρα και ηθική δικαίωση του ΠΑΟΚ κάνει λόγο, μιλώντας στο gazzetta.gr, ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, μετά την απόφαση της Εφέσεων για την υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας.

Ύστερα από 14 μήνες σκληρής «μάχης», με συνειδήσεις να σπιλώνονται, ήρθε η ώρα της δικαίωσης για τον ΠΑΟΚ.

Η ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, όπου εκδικάστηκε εκ νέου η υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας, μετά την σχετική απόφαση το περασμένο καλοκαίρι από το CAS, αποτελεί δικαίωση για τους ανθρώπους του «Δικεφάλου», που όλο αυτό το χρονικό διάστημα ταλαιπωρήθηκαν, αλλά δεν έχασαν ποτέ την πίστη τους, όπως επισημαίνει στο gazzetta.gr, ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Με τη φράση «η ΠΑΕ ΠΑΟΚ» δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα, ως υπαίτια για την παράβαση του άρθρου 69 παρ. 9 του νόμου 2725/1999, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην από 27-1-2020 απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού» μπήκε ένας τέλος σε μια υπόθεση που ταλαιπώρησε και μέχρι τώρα είχε στιγματίσει τον σύλλογο.

«Δικαίωση είναι η μόνη λέξη που μπορεί να εκφράσει το συναίσθημα όλων των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι αθώος σε μια πολύ καλά σκηνοθετημένη υπόθεση που είχε ως μοναδικό στόχο να βλάψει την ομάδα. Ας μην ξεχνάμε σε ποια θέση ήταν ο ΠΑΟΚ όταν γνωστοποιήθηκε η έκθεση της ΕΑΑ και πόσο επηρέασε τη μετέπειτα πορεία της», υποστήριξε ο κ. Μαυρομάτης.

«Δε χάσαμε σε κανονικό δικαστήριο»!

Για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη η απόφαση της Εφέσεων αποτελεί δικαίωση και οι σκευωροί που έβαλαν τον σύλλογο σε αυτή την περιπέτεια, με πρώτη την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, θα πρέπει να λογοδοτήσουν. «Αν το καλοσκεφτούμε σε δικαστήριο, όπου η υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας, μπήκε στην ουσία και δίκασε, ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει. Τόσο η Πρωτοβάθμια Επιτροπή, όσο και η Δευτεροβάθμια, αποδείχθηκε ότι έκριναν εσφαλμένα. Καμία έκθεση της ΕΕΑ δεν τους δέσμευε και τους υποχρέωνε να επιβάλλουν κυρώσεις», εξήγησε ο κ. Μαυρομάτης, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την απόφαση για να κινηθούν νομικά οι «ασπρόμαυροι» εναντίον όλων όσοι ενέπλεξαν το σωματείο σ’ αυτή την περιπέτεια.

«Παρά τα όσα ειπώθηκαν και γράφθηκαν επί μήνες, ποτέ δεν αμφισβητήσαμε τα πραγματικά περιστατικά. Αμφισβητήσαμε το γεγονός ότι αυτά τα περιστατικά αποτελούν παράβαση του νόμου. Αυτόν τον νομικό παραλογισμό αντιλήφθηκε το CAS και δικαίωσε τον ΠΑΟΚ, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα να ακουστούμε από ένα όργανο, είτε αυτό ήταν η Εφέσεων, είτε στο διοικητικό δικαστήριο, όπου έχουμε προσφύγει. Θέλαμε να ακουστούμε γιατί ξέραμε από την πρώτη στιγμή, ότι θα δικαιωθούμε. Κάτι που έγινε στο 100% με την σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, κρίνοντας ότι το συμπέρασμα της ΕΕΑ ήταν εσφαλμένο».

«Ας πάει στο CAS o Ολυμπιακός…»

Η πρόθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός να προσφύγει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης δεν προβληματίζει τους ανθρώπους του «Δικεφάλου. Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, «η σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων δεν πρόκειται να αλλάξει στο CAS, αν τυχόν η ΠΑΕ Ολυμπιακός πάει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο».

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα