Παναθηναϊκός: Τα πέντε αμυντικά δίδυμα και τα ιδιαίτερα ντέρμπι

Παναθηναϊκός: Τα πέντε αμυντικά δίδυμα και τα ιδιαίτερα ντέρμπι

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Τα πέντε αμυντικά δίδυμα και τα ιδιαίτερα ντέρμπι

bet365

Μαζί και με το ματς στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, λόγω των αναγκών που προέκυπταν κατά διαστήματα, ο Παναθηναϊκός έχει παρουσιάσει πέντε διαφορετικά δίδυμα στα στόπερ! Ποιες οι ιδιαιτερότητες των αγώνων σε «Γ.Καραϊσκάκης» και Τούμπα...

Ξεκίνησε με Πογιάτος, με πολλές δοκιμές, με πρόσωπα που προσπαθούσαν να ταιριάξουν στο αγωνιστικό πλάνο, με την ομάδα να κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της και τελικά να προσλαμβάνεται για τον πάγκο ο Λάζλο Μπόλονι.

Μέχρι και το παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της φετινής Super League Interwetten, ο Παναθηναϊκός έχει να επιδείξει πέντε διαφορετικές συνεργασίες στο κέντρο της άμυνας.

Μάλιστα, υπήρξαν και δυο παιχνίδια στα οποία σημειώθηκαν αλλαγές οι οποίες είναι αξιοσημείωτες για τον τρόπο που χειρίστηκε η ομάδα και κυρίως ο Ρουμάνος κόουτς – αφού στη δική του θητεία συνέβησαν – τα γεγονότα.

Έναρξη δίχως Σένκεφελντ, αλλά με Πούγγουρα και... Μαυρομμάτη

Η καταστροφική έναρξη του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα είχε το δίδυμο Βέλεθ – Πούγγουρα στα μετόπισθεν ελέω της απουσίας του Μπαρτ Σένκεφελντ, με τον Ντάνι Πογιάτος τότε να επιλέγει και τον Φάνη Μαυρομμάτη για την αμυντική γραμμή! Όλα λάθος στη φάση του μοναδικού γκολ με πολύ ψηλά την πράσινη άμυνα, ήττα και... Γολγοθάς στις πρώτες πέντες αγωνιστικές.

Το δίδυμο Βέλεθ – Σένκεφελντ ήρθε στη 2η «στροφή» για τρία σερί ματς, ενώ, ο Ολλανδός είχε παρτενέρ τον Αχιλλέα Πούγγουρα (τρίτο διαφορετικό δίδυμο) στο παιχνίδι με τους Θεσσαλούς. Εκεί, όπου ο Παναθηναϊκός δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο ΟΑΚΑ στα τελευταία λεπτά για να σημειωθεί μαύρη στιγμή στην ιστορία του «τριφυλλιού» σε αγωνιστικό επίπεδο με την αποτυχία κατάκτησης νίκης σε πέντε διαδοχικά ματς στην έναρξη μιας αγωνιστικής περιόδου.

Το Φάληρο, η Τούμπα και... ο Νιάς

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης δεδομένα μπορεί να προσφέρει και στο κέντρο της άμυνας, άσχετα αν ο Παναθηναϊκός χάνει κάτι από την ψυχραιμία του αρχηγού του στον άξονα όταν ο Έλληνας χαφ αναγκάζεται να γυρίσει πιο πίσω.

Στο πρώτο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ.Καραϊσκάκης» όπου ήρθε ήττα με σκορ 1-0 αλλά με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο από πλευράς «πράσινων», ο «Κούρμπε» έπαιξε στην άμυνα στο δεύτερο 45λεπτο με τον Μπαρτ Σένκεφελντ ν' αποχωρεί.

Ήταν το 4ο διαφορετικό αμυντικό δίδυμο, με τον αρχηγό δίπλα στον Πούγγουρα... Η άμυνα άλλαξε δυο φορές στα επόμενα τέσσερα ματς! Σένκεφελντ – Πούγγουρας με Παναιτωλικό, Μπαρτ – Βέλεθ με ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα και φτάνει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα πριν την ολιγοήμερη διακοπή των εορτών στο πρωτάθλημα...

Εκεί προκύπτουν μεγάλα προβλήματα για τον Μπόλονι την τελευταία στιγμή μαζί και με τις ενοχλήσεις του Διούδη στην μέση, τοποθετείται ο Ξενόπουλος κάτω απ' τα δοκάρια και σημειώνεται αλλαγή στα στόπερ και... το κέντρο.

Ο Σένκεφελντ παίζει μαζί με τον Πούγγουρα πίσω και ο Φραν Βέλεθ αρχίζει να προσφέρει ως... πιστός στρατιώτης στο χώρο δράσης του αμυντικού χαφ, όπου και παρέμεινε μέχρι την αναμέτρηση στον Βόλο, στις 27 Ιανουαρίου!

Στη Θεσσαλία, στο εντός έδρας ματς με τη Λαμία και το εκτός με τον Ατρόμητο υπήρξαν... τέσσερα διαφορετικά αμυντικά δίδυμα! Στο Περιστέρι παρουσιάστηκε και το 5ο πρωτότυπο ζευγάρι, με τον Βέλεθ να παίζει πλάι στον Νιάς, με τον 21χρονο αμυντικό χαφ να παίρνει τη θέση του τραυματία Σένκεφελντ από το πρώτο ημίχρονο.

Το μεγαλύτερο σερί το διάστημα Δεκέμβρη – Ιανουαρίου

Μέχρι και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη προς τα τέλη του Δεκέμβρη, ο Παναθηναϊκός είχε να παρουσιάσει μάξιμουμ τριών παιχνιδιών με το ίδιο αμυντικό δίδυμο. Ο Πογιάτος δεν πρόλαβε... ούτε ένα, αφού τα πρώτα διαδοχικά παιχνίδια με σταθερούς παίκτες στα στόπερ ήρθε από τη 2η μέχρι και την 4η αγωνιστική.

Στο ματς με τον ΟΦΗ, όμως, καθόταν στον πάγκο ως υπηρεσιακός ο Συλαϊδόπουλος. Με Βόλο, Λαμία και Απόλλωνα στην έναρξη της θητείας του Λάζλο Μπόλονι ήρθε ακόμα μια τριπλέτα αγώνων με τους ίδιους αμυντικούς, οι οποίοι ήταν οι Σένκεφελντ – Πούγγουρας.

Το μεγαλύτερο σερί αναμετρήσεων με τα ίδια πρόσωπα και τον Φραν Βέλεθ να μην προσφέρει στο κέντρο της αμυντικής γραμμής αλλά να μαθαίνει να παίζε ως αμυντικό χαφ, ήρθε από το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μέχρι και την εντός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ. Δηλαδή από τα τέλη του Δεκέμβρη και για έναν μήνα.

Η ισοπαλία (0-0) με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο, η εκτός έδρας νίκη (1-0) επί του Απόλλωνα Σμύρνης, το 2-0 κόντρα στην ΑΕΛ, το πέρασμα (1-0) από το «Κλ.Βικελίδης» και το 2-0 επί του ΟΦΗ είχαν τους Μπαρτ και Πούγγουρα παρόντες.

Στα τρία πιο πρόσφατα ματς, ο Βέλεθ έπαιξε με τον «Πούγγου» απέναντι στον Βόλο, ο Έλληνας αμυντικός πλαισίωσε τον Σένκεφελντ στο παιχνίδι με την Λαμία, ενώ, με τον Ατρόμητο ξεκίνησαν οι Βέλεθ – Σένκεφελντ και ο Ισπανός έπαιξε και με τον Νιάς στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα