ΠΑΟΚ: H Eπιτροπή Εφέσεων τον αθώωσε για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: H Eπιτροπή Εφέσεων τον αθώωσε για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας

bet365

Μετά από αρκετές εβδομάδες η Επιτροπή Εφέσεων αθώωσε τον ΠΑΟΚ για την υπόθεση της πολυιδιοκτήσιας με την Ξάνθη.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αθώωσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την περιβόητη υπόθεση της πολύιδιοκτησίας με την Ξάνθη. Δικάζοντας την υπόθεση, μετά την σχετική απόφαση από το CAS το περασμένο καλοκαίρι, οι τρεις τακτικοί δικαστές αθώωσαν τον ΠΑΟΚ.

Το σκεπτικό που περιλαμβάνει την απόφαση των τριών τακτικών δικαστών της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ξεπερνάει τις 100 σελίδες και μέσα σ’ αυτό αναφέρεται ότι Επιτροπή δέχεται τυπικά, αλλά απορρίπτει κατ' ουσίαν την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Τάκη Μπαλτάκο η απόφαση κρίνει την ομάδα της Θεσσαλονίκης μη πειθαρχικά ελεγκτέα, αλλά όπως εξηγούσε περιμένουν να διαβάσουν αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης.

Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ περιμένουν το σκεπτικό και για να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις, καθώς θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι από πλευράς του «Δικεφάλου» θα υπάρχει και συνέχεια απέναντι σ’ όλους όσοι συμμετείχαν στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Φυσικά, όπως συνέβη και πέρσι το καλοκαίρι, ο κάθε διάδικος έχει την δυνατότητα να πάει στο CAS.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας

«Δικάζει με απούσα την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΑΕΛ» και με παρούσες τις λοιπές διαδίκους.

Απορρίπτει την από 8-12-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 26286/8-12-2020 αυτοτελή πρόσθετη παρέμβαση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ», ως απαράδεκτη.

Διατάσσει την κατάπτωση υπέρ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του παραβόλου που κατέθεσε κατά την άσκηση της πιο πάνω αναφερόμενης παρέμβασης στην Επιτροπή Εφέσεων η αυτοτελώς προσθέτως παρεμβαίνουσα Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ».

Απορρίπτει την από 9-3-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 8707/9-3-2020 έφεση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», στο μέτρο που ασκείται εναντίον της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ», ως απαράδεκτη.

Δέχεται την από 9-3-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 8674/9-3-2020 έφεση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» κατά το τυπικό και το ουσιαστικό της μέρος.

Δέχεται την από 9-3-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 8707/9-3-2020 έφεση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», στο μέτρο που ασκείται εναντίον της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», κατά το τυπικό και το ουσιαστικό της μέρος.

Εξαφανίζει την εκκαλούμενη απόφαση με τον αριθμό 95/5-3-2020 του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE 1 Ελλάδας, μόνο στο μέτρο που αφορά τις προαναφερόμενες διαδίκους (Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» και Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»).

Κρατεί την υπόθεση και τη δικάζει κατ’ ουσίαν.

Δέχεται την από 14-2-2020 παρέμβαση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» που ασκήθηκε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο SUPER LEAGUE 1 Ελλάδας και στρέφεται εναντίον της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» κατά το τυπικό της μέρος.

Απορρίπτει την πιο πάνω αναφερόμενη παρέμβαση κατά το ουσιαστικό της μέρος.

Αποφαίνεται ότι η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα, ως υπαίτια για την παράβαση του άρθρου 69 παρ.

9 του νόμου 2725/1999, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην από 27-1-2020 απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου που κατέθεσε κατά την άσκηση της πιο πάνω αναφερόμενης έφεσης στην Επιτροπή Εφέσεων η εκκαλούσα Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», στη διάδικο αυτή.

Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου που κατέθεσε κατά την άσκηση της πιο πάνω αναφερόμενης έφεσης στην Επιτροπή Εφέσεων η εκκαλούσα Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», στη διάδικο αυτή.

Γίνεται μνεία ότι κατά της απόφασης αυτής χωρεί προσφυγή ενώπιον του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (Court of Arbitration for Sport – CAS) που έχει την έδρα του στη Λωζάννη της Ελβετίας (άρθρο 60 παρ. 3 του Κωδικοποιημένου Καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και άρθρο 5 παρ. 5 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας).

Κρίθηκε, αποφασίστηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021 και στις 21 Ιανουαρίου 2021 και δημοσιεύθηκε στην Αθήνα, στις 9 Φεβρουαρίου 2021»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα