Τα μηνύματα που στέλνουν Βαλμπουενά, Μασούρας και Φορτούνης

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Τα μηνύματα που στέλνουν Βαλμπουενά, Μασούρας και Φορτούνης

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον χθεσινό Ολυμπιακό, έχοντας επικεντρωθεί ειδικά σε τρεις άσους του.
bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα. |21+

Το πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι έχει βρει μία σταθερά καλή απόδοση, εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες.

Δείχνει ότι είναι καλά η ομάδα. Είτε παίζει ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, είτε πάει στο Περιστέρι, είτε παίζει Κύπελλο με τον Παναιτωλικό, είτε πάει στη Ριζούπολη, είτε υποδέχεται, όπως χθες , τον ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός είναι πειστικός και από εμφάνιση και από αποτέλεσμα. Σε μία σειρά έξι αγώνων μέσα σε 18 ημέρες, δεν έχει απλά έξι νίκες-έχει πέντε νίκες με τριάρες και μία νίκη με το φτωχό ένα μηδέν επί του Ατρόμητου, που βάσει εικόνας έπρεπε κι εκείνο το ματς να είχε τριάρα.

Η μεγάλη μαγκιά, βέβαια, είναι αυτή την εικόνα των 18 ημερών, να την διατηρήσει ο Ολυμπιακός για άλλες τρεις εβδομάδες τουλάχιστον, μέσα στις οποίες έχει να παίξει με Άρη μέσα κύπελλο, ΠΑΟ έξω πρωτάθλημα, Άϊντχοβεν μέσα Γιουρόπα Λιγκ, Άρη μέσα πρωτάθλημα, Άϊντχοβεν έξω Γιουρόπα Λιγκ, Βόλο έξω πρωτάθλημα, Άρη έξω Κύπελλο! Μπορεί; Εκεί είναι όλο το ζητούμενο. Και τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δω άλλο τρόπο, από την αξιοποίηση όλου του ρόστερ, με όσο το δυνατό πιο ιδανικό τρόπο.

Όπερ σημαίνει πλήρης ετοιμότητα όλων των παικτών και κατάλληλες επιλογές του προπονητή. Αλλιώς δεν γίνεται. Ήδη, το ρόστερ έχει μειωθεί με τον σοβαρό τραυματισμό του Αβραάμ. Κι αν είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να αποδεχθούμε ότι με τέτοιο πρόγραμμα και δη σε δύσκολες γηπεδικές και καιρικές συνθήκες, Φλεβάρη μήνα, σε κάθε ματς θα υπάρχουν κι άλλοι απόντες-όπως π.χ. δεν θα παίξει την Τετάρτη με τον Άρη ο Μπρούμα.

Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι πράγματι εδώ και κάποιο διάστημα όλοι οι παίκτες του δείχνουν σε καλή κατάσταση. Όποιος μπαίνει, βοηθάει.

Ο Βαλμπουενά έπαιξε χθες βασικός για πρώτη φορά μετά από τρία ματς στα οποία ήταν απών (με τον ΠΑΟΚ) κι είχε μπει αλλαγή (στη Ριζούπολη και με τον Παναιτωλικό).

Κι ο έμπειρος Γάλλος έδειξε πολύ απλά ότι εξακολουθεί να «είναι εδώ». Μπορεί να ήταν ο πιο μεγάλος σε ηλικία «ερυθρόλευκος», αλλά έβγαλε πολύ ενέργεια και βεβαίως δημιούργησε τα δύο πρώτα γκολ, έχοντας και άλλη καλή πάσα για γκολ, ενώ παρότι ξεκίνησε με ένα φαρμακερό κόρνερ από το οποίο ακόμη απορούμε πώς δεν ήρθε γκολ από έναν εκ των Σεμέδο, Μπα, Εμβιλά (!) στη συνέχεια τα κτυπήματα του στις στημένες φάσεις δεν ήταν καλά.

Ο Ματιέ για περίπου ένα ημίχρονο, μπορεί και παραπάνω, μπορεί ακόμη να κάνει τη διαφορά, να κρατήσει μπάλα, να κερδίσει φάουλ με προσωπικές ενέργειες κλπ. Το κακό είναι ότι έχει χάσει εντελώς την επαφή του με το γκολ-τις προάλλες έχασε και πέναλτι-κι αυτό έχει επηρεάσει πάρα πολύ την αυτοπεποίθηση του. Η πιο ενδεικτική φάση ήταν μία χθες, όταν ο αντίπαλος τερματοφύλακας βγήκε μακριά από την εστία του για να κόψει τον Μασούρα και από την απόκρουση του η μπάλα έφτασε στα πόδια του Γάλλου. Δείτε στη φωτογραφία σε πόσο καλή θέση ήταν-χρειάζονταν ένα απλά καλά σουτ με εξουδετερωμένο τον Βάτερμαν. Κι ο Βαλμπουενά δεν το επιχείρησε καν, προτιμώντας μία, εν τέλει κακή κιόλας, σέντρα.

Χθες ο Βαλμπουενά είχε στον απολογισμό του ένα σουτ από καλή θέση πάνω στον γκολκίπερ του ΟΦΗ, ενώ θα μπορούσε να σταματήσει την μπάλα και να σουτάρει υπό άλλες προϋποθέσεις. Τέλος πάντων, ακόμη κι έτσι, έχει φτιάξει έξι γκολ κι έχει κερδίσει κι ένα πέναλτι, πάνω απ΄ όλα, όμως, δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει ίσως κι ακόμη περισσότερο έως το φινάλε! Εγώ το βλέπω…

Κατά την γνώμη μου, ο πιο καλός παίκτης του Ολυμπιακού στο καλό α΄ ημίχρονο της ομάδας στο χθεσινό παιχνίδι ήταν ο Μασούρας. Μία διαρκής απειλή για την εστία του ΟΦΗ, αλλά κι ένας παίκτης που έκανε και πολλές άλλες δουλειές.

Ο διεθνής κυνηγός σημείωσε ένα γκολ, ως συνέχεια εκείνου με τον Παναιτωλικό τέσσερις ημέρες πριν στο Κύπελλο, αλλά αυτό ήταν ίσως το λιγότερο απ΄ όσα έδωσε στην ομάδα. Κατ΄ αρχάς κέρδισε, με ένα πολύ ωραίο τσίμπημα της μπάλας, ένα πέναλτι στα πρώτα λεπτά, που κατά ένα περίεργο τρόπο δεν είδαν διαιτητής και Var…Έβγαλε μία πάσα για γκολ στον Ελ Αραμπί, από αυτά που λέμε «πάρε βάλε», άσχετα αν το έχασε ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού, στερώντας από τον ίδιο ένα γκολ κι από τον συμπαίκτη του μία ασίστ!...Είχε κεφαλιά για να σκοράρει σε στιγμή που τον νίκησε ο γκολκίπερ, ο οποίος κι άλλη μία φορά τον πρόλαβε στο τσακ με έξοδο-καμικάζι…Πέρασε κι άλλη πάσα για γκολ στον Βαλμπουενά, που κι αυτός το έχασε, ενώ είχε και καλή σέντρα στον Εμβιλά, που αστόχησε από αρκετά καλή θέση…Είχε συμμετοχή, με εκπληκτική πάσα προς τον Όλεγκ, στο εντυπωσιακά όμορφο γκολ του Αραμπί που ακυρώθηκε για εκατοστά ως οφσάιντ…

Και, βεβαίως, δεν ήταν μόνο η παρουσία του στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, στο οποίο διακρίθηκε ακόμη και για τις πολύ ωραίες αλλαγές με 40άρες πάσες. Τον Μασούρα τον είδαμε επανειλημμένως να γυρνάει πίσω και να βγάζει άμυνες, να κλέβει μπάλες, ενώ όταν σε μία στιγμή ο Όλεγκ βρέθηκε εκτός θέσης κι έφυγε μπροστά για να σκοράρει ο δεξιός μπακ του ΟΦΗ, ο Ουές, ήταν ο Μασούρας αυτός που έκανε κούρσα 60 μέτρων και από θέση έξω αριστερά βρέθηκε σε θέση αριστερού μπακ, κάνοντας το φάουλ στον αντίπαλο και γλιτώνοντας την πιθανή μείωση του σκορ σε 2-1, που δεν θα ήταν κι η πιο ευχάριστη εξέλιξη για τον Ολυμπιακό, στο 52ο λεπτό…

Απλά έχω την εντύπωση ότι ο Μασούρας ίσως πρέπει να κοιτάξει να κάνει καλύτερη κατανομή δυνάμεων μέσα στο παιχνίδι, γιατί το πάει στο 101% κι όσο περνάει η ώρα η μπαταρία αδειάζει και πέφτουν πολύ οι στροφές του.

Θέλω, όμως, να γράψω και κάτι για τον Φορτούνη. Μπήκε αλλαγή στο 39ο λεπτό, λόγω του τραυματισμού του Μπρούμα και ήταν σαν να έπαιζε από το…πρώτο λεπτό! Κάπως έτσι είδαμε πολλές ποιοτικές στιγμές του, με κερασάκι στην τούρτα το καλοχτυπημένο φάουλ από το οποίο ήρθε το τρίτο γκολ στο 68΄, που κλείδωσε κι αυτό το τρίποντο. Είχε ωραίες ενέργειες, καλές πάσες, έβγαλε μεγάλη φρεσκάδα στο παιχνίδι και το μόνο μελανό σημείο ήταν ότι δεν σκόραρε σε ένα ματς στο οποίο εύκολα θα μπορούσε να είχε κάνει χατ τρικ!

Δεν ήταν μόνο το πέναλτι που έχασε-παρεμπιπτόντως δεν ήταν καλοχτυπημένο. Ναι, η μπάλα βρήκε το δοκάρι, αλλά την εξωτερική πλευρά, εξ ου κι έφυγε άουτ. Ο Φορτούνης είχε ένα σουτ φαρμάκι ελάχιστα άουτ, είχε άλλο ένα σουτ που το μπλόκαραν οι αμυντικοί του ΟΦΗ την ύστατη στιγμή, είχε κι άλλο σουτ που έδιωξε ωραία ο γκολκίπερ! Γενικά πρωταγωνίστησε σε πολλές καλές στιγμές και σε συνεργασίες και σε ένα β΄ ημίχρονο στο οποίο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο κάτω σε σχέση με το α΄, κράτησε το επίπεδο της ομάδας σε ένα καλό σημείο.

Πάνω απ΄ όλα, όμως, ο Φόρτου δείχνει σε κάθε παιχνίδι ότι είναι «παρών», έτοιμος να βοηθήσει, είτε παίζει βασικός, είτε μπαίνει αλλαγή.

Άσχετο: Απ΄ ότι καταλαβαίνω, και τα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Άρη στο Κύπελλο θα γίνουν με VAR.

Παρεμπιπτόντως, στην Αθλητική Κυριακή της κρατικής ΕΡΤ θα μας βγάλουν και τρελούς με την ανάλυση των επίμαχων φάσεων; Δηλαδή δεν ήταν πέναλτι του γκολκίπερ του ΟΦΗ πάνω στον Μασούρα; Έλεος! Αν είναι έτσι, καλύτερα να ακούμε τι λέει ο Τάσος Κάκος στο Open του Σαββίδη! Τουλάχιστον αυτός είπε το προφανές, ότι έγινε πέναλτι πάνω στον κυνηγό του Ολυμπιακού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.