Γενί Νγκμπακοτό: Εις το όνομα του πατρός...

Γενί Νγκμπακοτό: Εις το όνομα του πατρός...

Νίκος Αθανασίου
Γενί Νγκμπακοτό: Εις το όνομα του πατρός...

bet365

Η απώλεια που τον σημάδεψε το 2016, η λατρεία για το νούμερο 23 από τα παιδικά του χρόνια, το... αμερικανικό διαβατήριο που θα έπρεπε να έχει και η ζωή ενός ιδανικού πατέρα! Το gazzetta.gr παρουσιάζει το life story του Γενί Νγκμπακοτό!

To πρωί της Κυριακής το αφιέρωσε στο νέο του σπίτι. Στόχος; Να βρει το ιδανικό διαμέρισμα κοντά στην θάλασσα για να μπορέσει εκείνος, η συζυγός του και τα τρία του παιδιά να χαρούν τις ομορφιές των νοτίων προαστίων της Αθήνας. Τους περιμένει πως και πως, έχοντας εντυπωσιαστεί από τα όσα βλέπει γύρω του. Πάνω από όλα για τον ίδιο είναι η οικογένεια. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που πήρε από τους γονείς του.

Το προηγούμενο βράδυ, χιλιόμετρα μακριά, στο Περιστέρι, πραγματοποιούσε το ιδανικό ντεμπούτο για κάθε ποδοσφαιριστή. Στο ματς ως αλλαγή, εκπληκτική κούρσα από τα δεξιά και έτοιμο γκολ στον Σανκαρέ που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ του Τριφυλλιού στο φινάλε του ματς. Ο Γενί Νγκμπακοτό άνοιξε την αυλαία με άμεση εισαγωγή στην δράση, την ουσία, την ποιότητα, έτοιμος να γράψει το πιο σημαντικό κεφάλαιο της καριέρας του. Μετς, QPR, Γκινγκάμπ, Παναθηναϊκός. Ταχύτητα, ντρίμπλες, καλή επαφή με το πλεκτό. Για τον Νγκμπακοτό τα πράγματα είναι γνωστά. Ποιος είναι, όμως, ο 29χρονος Γενί που αφήνει για δεύτερη φορά την Γαλλία για να βρει την γη της ποδοσφαιρικής επαγγελίας στην Ελλάδα;

Ο άνθρωπος που του άλλαξε την ζωή

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γαλλία. Στο Κονγκό βρέθηκε για πολύ λίγο καιρό στις αρχές των 00’s, πριν επιστρέψει και πάλι στην γενέτειρά του. Το πέμπτο παιδί οκταμελούς οικογένειας, η οποία είχε ένα καλό βιοτικό επίπεδο χάρη στην σκληρή δουλειά του πατέρα στο Κονγκό. Η επαφή με την μπάλα ήρθε άμεσα. Από μικρό παιδί. Δεν περίμενε, όμως, να γίνει ποτέ επαγγελματίας. Στο success story του Γενί, ένα όνομα, ένας άνθρωπος γύρισε τον διακόπτη. Φιλίπ Ρενάρ. Ο πρόεδρος της ομάδας της πόλης του Μπεσανσό ήταν εκείνος που τον κάλεσε για δοκιμαστικά και δεν το μετάνιωσε ποτέ. Ο Νγκμπακοτό θεωρεί πως χρωστά τα πάντα στον Ρενάρ, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα ήταν σαν δεύτερος πατέρας του, ο μέντοράς του.

Η μεγάλη απώλεια

Όλοι οι άνθρωποι έχουν στιγμές στην ζωή τους, εξαιτίας των οποίων αλλάζουν τον τρόπο σκέψης τους, γίνονται διαφορετικοί. Κάποιες από αυτές; Όταν έρχεται στον κόσμο το παιδί τους ή όταν χάνουν κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο. Ο Γενί είδε το μέσα του, την ψυχή του να αλλάζει το 2016. Ο Ζορζ Γκερέ Νμπαγκοτό, έφυγε από την ζωή. Ο Γενί είχε χάσει τον πατέρα του.

Το στήριγμά του. Τον άνθρωπο που ήταν πάντα σε όλα τα γήπεδα δίπλα του, σε κάθε εύκολη και δύσκολη στιγμή. Οι μήνες που ακολούθησαν από την απώλεια, δύσκολοι. Ο πρωτότοκος γιος του, του έδωσε το νόημα της συνέχειας. Από τότε, όμως, ο Γενί παίζει κάθε παιχνίδι για τον Ζερέ Ουασουνγκά Ζαν Ζοσέφ. Κάθε ενέργεια, κάθε γκολ, κάθε ασίστ είναι αφιερωμένη στον πατέρα του, "o οποίος είμαι σίγουρος πως είναι μαζί μου, με βλέπει, με παρακολουθεί από τον παράδεισο και εγώ πρέπει να συνεχίσω να τον κάνω χαρούμενο και περήφανο". Έτσι συνηθίζει να λέει στους δικούς του ανθρώπους.

Τα είδωλα με το 23

Στις περισσότερες φανέλες με το όνομά του, το 23 ήταν πάντα εκεί. Όπως και σε εκείνη του Παναθηναϊκού. Στο προφίλ του στο Instagram ο συγκεκριμένος αριθμός συνοδεύει το όνομά του. Φυσικά και υπάρχει εξήγηση. Γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 1992. Αυτός ήταν ο πρώτος λόγος και οι υπόλοιποι είναι καθαρά αθλητικοί. Τα παιδικά και εφηβικά του είδωλα φορούσαν την φανέλα με το 23. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ στην Ρεάλ, ο Μάικλ Τζόρνταν στους Μπουλς, ο Λεμπρόν Τζέιμς, τον οποίο παρακολουθεί ασταμάτητα μέχρι και σήμερα.

Τιμής ένεκεν... αμερικανικό διαβατήριο

Το NBA αποτελεί μία από τις κύριες πηγές διασκέδασής του. Και δεν είναι το μόνο made in USA θέαμα που προτιμά. Από μικρός είχε μια δεδομένη προτίμηση σε ότι προερχόταν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ίσως θα έπρεπε οι ΗΠΑ να του έδιναν τιμητικά ένα διαβατήριο για την απόλυτη στήριξή του! Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.

Μουσική; Αμερικανική ραπ. Tupac και πάει λέγοντας. Σειρές; Καλό το γαλλικό Lupin και αποθέωση για τον Ομάρ Σι, τον οποίο θεωρεί κορυφαίο ηθοποιό, αλλά σαν τις αμερικάνικες δεν έχει. Ταινίες; Ζήτω η Αμερική! Το γνωστό σε όλους μας "Μόνος στο σπίτι" με τον Μακόλεϊ Κάλκιν αποτελεί την αγαπημένη ταινία της οικογένειας. Οι προβολές έχουν γίνει πλέον διψήφιες και όσο έρχονται νέα μέλη, τόσο αυξάνεται ο αριθμός.

Μπάλα, Barbie, όλος ο χρόνος στα παιδιά!

Ο Νγκμπακοτό έχει έναν γιο 7 ετών και δύο κόρες. Η μεγάλη του 3.5 ετών και η μικρή μόλις 6 μηνών. Όταν το... μενού έχει ελεύθερο χρόνο, το πρόγραμμα δεν αλλάζει και είναι αφιερωμένο εξ᾽ ολοκλήρου στα παιδιά του. Ο μικρός λατρεύει το ποδόσφαιρο και φαίνεται πως το μήλο είναι έτοιμο να πέσει κάτω από την μηλιά. Έρωτα με την στρογγυλή θεά ο μπαμπάς, έρωτα και ο γιος. Όταν έρχεται η σειρά της κόρης, όμως; Ως σωστός μπαμπάς, ο Γενί θα παίξει και με τις Barbie, θα κάνει τα χατίρια της μικρής και πρέπει να είναι καλά... προπονημένος, καθώς πλέον έχει δύο κορούλες!

Τα χρώματα της πατρίδας

Όνειρα; Πολλά. Το πιο μεγάλο και ρεαλιστικό αυτής της εποχής; Να ξαναφορέσει την φανέλα της χώρας του. Να ξαναπαίξει για την Εθνική του Κονγκό. Μέχρι τα 19 του ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής Νέων της Γαλλίας. Με πάνω από 40 συμμετοχές και 10 γκολ. Όταν ήρθε, όμως, η ώρα της επιλογής και παρά τις πιέσεις που δεχόταν να προτιμήσει τους τρικολόρ, εκείνος διάλεξε την χώρα, τον τόπο όπου μεγάλωσαν οι γονείς του. Τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 11 Νοεμβρίου του 2017. Πέρασε αρκετός καιρός. Ο Παναθηναϊκός του δίνει την ευκαιρία να λάμψει και πάλι, να ξεχωρίσει και εκείνος δείχνει έτοιμος με το... καλημέρα να την αρπάξει!

Photo Credits: Κώστας Τόπας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα