Παναθηναϊκός: Οι νέοι, ο «στρατιώτης» Βέλεθ και η αλληλεγγύη του Διούδη

Παναθηναϊκός: Οι νέοι, ο «στρατιώτης» Βέλεθ και η αλληλεγγύη του Διούδη

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Οι νέοι, ο «στρατιώτης» Βέλεθ και η αλληλεγγύη του Διούδη

bet365

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Περιστέρι σε ματς όπου δέχθηκε δυο γκολ, είχε τις απαντήσεις για τη νίκη, πήρε πράγματα από τους τρεις νεοφερμένους, είδε ξανά τον Βέλεθ να δίνει το 110% και τον Διούδη να συμπαραστέκεται στον Γιαννιώτη.

Η ομάδα του Μπόλονι για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν πέτυχε τρία γκολ και δέχθηκε δυο τέρματα από αντίπαλη ομάδα για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβρη και την ήττα (2-1) από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Στο ματς του Περιστερίου ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει γκολ από στατική φάση με εκτέλεση στο δεύτερο δοκάρι όπου παραμόνευαν οι Βέλεθ και Σένκεφελντ για την κεφαλιά, είδε τον Ολλανδό ν' αποχωρεί με τραυματισμό, είδε τον αντίπαλο να βρίσκει δυο φορές απάντηση στα γκολ, όμως εξασφαλίστηκαν τρεις υπερπολύτιμοι βαθμοί με... έργο των νέων παικτών.

Ο ορμητικός Ενγκμπακοτό και τα περιθώρια του Σανκαρέ

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να πάρει πολλά και από τους τρεις νέους ποδοσφαιριστές του. Ο Λάζλο Μπόλονι πριν από λίγες μέρες υποδέχθηκε τρία νέα μέλη στο «πράσινο» ρόστερ με τις κινήσεις που έγιναν τις τελευταίες ώρες της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και οι τρεις τους έκαναν ντεμπούτο απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Για τον Νιάς υπάρχει παρακάτω αναφορά στην εμφάνισή του, με τους Ενγκμπακοτό και Σανκαρέ να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο μέρος και να είναι εκείνοι με τους οποίους το «τριφύλλι» κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη κόντρα στο σύνολο του Παντελίδη.

Ο Ενγκμπακοτό με την κίνησή του από δεξιά στη φάση του γκολ έδειξε τι μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Κοντρόλ, σπρώξιμο της μπάλας μπροστά για να πάρει αβαντάζ απέναντι στον αντίπαλό του και να βάλει δύναμη και στο κορμί για να φύγει πρώτος και μόνος στον κενό χώρο και σωστή πάσα στο δεύτερο δοκάρι για να βρεθεί συμπαίκτης και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Είναι, άλλωστε, παίκτης που έχει την κίνηση του φουνταριστού προς την περιοχή και οι διαγώνιες κινήσεις είναι από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του.

Από την πλευρά του, ο Σανκαρέ ναι μεν πέτυχε το γκολ, το οποίο μάλιστα ήταν και αρκετά τυχερό αφού το πρώτο πλασέ που έφτασε στο δοκάρι ήταν πολύ κακό κι αν χανόταν η ευκαιρία θα μιλούσαμε για μοιραίο λάθος, ωστόσο, έδειξε ότι θέλει ακόμα χρόνο για να μπει στο κλίμα και να προσαρμοστεί στα χαφ του Παναθηναϊκού. Είχε τη διάθεση, αλλά από άποψη ετοιμότητας και τρεξιμάτων έδειξε να μειονεκτεί αυτή τη στιγμή, όσο κι αν ήξερε πως έπρεπε να πιέσει και να πηγαίνει στον αντίπαλο παίκτη με την κατοχή της μπάλας στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού όπου ο Ατρόμητος έψαχνε ξανά απάντηση στο τρίτο γκολ που είχε δεχθεί.

Ο απίθανος Βέλεθ και ο σωστός Νιάς

Πολλοί μπορεί ν' ανησύχησαν βλέποντας τον Μπαρτ Σένκεφελντ να μην μπορεί να συνεχίσει στο ματς με τον Ατρόμητο και να χρειάζεται να διακομιστεί στο νοσοκομείο για το χτύπημα στο κεφάλι – ήταν καθαρή η αξονική του, υπέστη ελαφριά διάσειση – όμως, ο Νιάς που πέρασε στη θέση του έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στην πρώτη του εμφάνιση. Με μόλις μια προπόνηση με την πράσινη φανέλα, σε νέο περιβάλλον, σε νέα ποδοσφαιρικά δεδομένα, ο νεαρός χαφ που παίζει και ως στόπερ και απ' ότι έδειξε το κάνει με εξαιρετικά αποτελέσματα, ήταν θετικότατος.

Βέβαια, είναι όλη δική του η ευθύνη για το δεύτερο γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός καθώς ο 21χρονος χάνει το μαρκάρισμα και παραβιάζεται η εστία του Διούδη, ωστόσο, στις τοποθετήσεις του, την πρώτη μπάλα στην οποία έφτανε πρώτος και την πίεση που ασκούσε στον αντίπαλο είχε αυτό που χρειαζόταν.

Ο Φραν Βέλεθ από την πλευρά του, πέρα και από το γκολ που έχει πετύχει με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι, ήταν γι' ακόμα μια φορά μαχητής με όλη την σημασία της λέξης στο ποδοσφαιρικό λεξιλόγιο. Ο Ισπανός αμυντικός που ανέφερε μετά το τέλος του ματς ότι παίζει και με πόνους στον αστράγαλο, σχεδόν δεν έχασε φάση στο παιχνίδι.

Ήταν εξαιρετικός και στο ψηλό παιχνίδι βγαίνοντας πάντα πρώτος στην μπάλα για να διώξει με το κεφάλι, είναι «στρατιώτης» από αυτούς που θα ήθελε κάθε ομάδα να έχει και μετά τις θετικές εμφανίσεις του ως ... χαφ ανάγκης το περασμένο διάστημα, συνέχισε να προσφέρει τα μέγιστα στο «τριφύλλι» για να φύγει η ομάδα του Μπόλονι από το Περιστέρι με το «διπλό».

Η αλληλεγγύη του Διούδη στον Γιαννιώτη και η μπαλιά στον Ενγκμπακοτό

Ο Σωκράτης Διούδης δεν πανηγύρισε ποτέ το γκολ του Καρλίτος με το οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε για δεύτερη φορά το προβάδισμα στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο. Ο Ισπανός επιθετικός ήταν τυχερός διότι κυνήγησε μια φάση την οποία εκτίμησε παντελώς λανθασμένα ο Γιαννιώτης στην αντίπαλη περιοχή, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έπεσε, έχασε τη μπάλα και ο Καρλίτος πλάσαρε για το προσωρινό 2-1. Ναι μεν το «τριφύλλι» πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όμως, ο Σωκράτης Διούδης που γνωρίζει πολύ καλά πόσο εύκολα ένας τερματοφύλακας μπορεί να κάνει την διαδρομή από τον... ποδοσφαιρικό παράδεισο στην κόλαση, όσο κι αν χάρηκε για την ομάδα, άλλο τόσο συμπόνεσε τον συνάδελφό του.

Ξέρει πολύ καλά ότι είναι τέτοια η θέση του πορτιέρε που ένα λάθος μπορεί να γίνει απίστευτα μοιραίο και έτσι έδειξε σεβασμό και αλληλεγγύη στον αντίπαλο γκολκίπερ. Απλά γύρισε και κοίταξε προς τον πάγκο... Ο Διούδης έχει μερίδιο και για το τρίτο και καθοριστικό γκολ των «πράσινων» στο Περιστέρι, αφού είναι εκείνος που έχοντας ανέβει αρκετά μέτρα από την περιοχή του, βγάζει την μπαλιά προς τον Ενγκμπακοτό για να φύγει από δεξιά το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, να κάνει την ασίστ και ο Σανκαρέ με διπλή προσπάθεια ν' αποφύγει την γκάφα της αγωνιστικής και να σκοράρει για το τελικό 3-2.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα