ΑΕΚ-Αρης: Μάχη για την δεύτερη θέση στο ΟΑΚΑ

Gazzetta team
ΑΕΚ-Αρης: Μάχη για την δεύτερη θέση στο ΟΑΚΑ

bet365

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, η ΑΕΚ και ο Άρης βρίσκονται και πάλι αντίπαλοι σε μια μάχη για τη δεύτερη τουλάχιστον θέση, που από ό,τι φαίνεται θα έχει διάρκεια.

Ο αγώνας έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού οι δύο ομάδες έχουν αρκετές απώλειες τελευταία.

Η ΑΕΚ
Πέρασε νικηφόρα στην προηγούμενη αγωνιστική από το Ηράκλειο με 2-0, ανέβηκε πάλι στην δεύτερη θέση και την Πέμπτη έχασε στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα στο Κύπελλο 2-1, χωρίς όμως συνέπειες, αφού προκρίθηκε.

Ήταν η πρώτη ήττα της στο «Γεώργιος Καμάρας» σε επίσημο αγώνα μετά από 32 χρόνια και 30 αγώνες!

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που έχει πετύχει πάνω από 30 γκολ και έχει δεχτεί πάνω από 20, καθώς σκοράρει τακτικά, αλλά δέχεται και εύκολα γκολ.

Έχει δεχτεί 21 γκολ, τα περισσότερα από κάθε ομάδα που είναι στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Έχει σκοράρει όμως στα 17 από τα 20 παιχνίδια της.

Η ήττα της από τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η δεύτερη εντός έδρας, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στις αρχές Δεκεμβρίου.

Είχε να ηττηθεί από ομάδα της περιφέρειας στην έδρα της από την πρεμιέρα πέρσι, όταν τη νίκησε η Ξάνθη.

Και στην έδρα της έχει αμυντικά προβλήματα, αφού έχει δεχτεί γκολ στα οκτώ από τα εννέα τελευταία, με εξαίρεση τη νίκη επί του Ατρομήτου.


Ο Άρης
Μετά από δύο νίκες, έχασε στην Τρίπολη την προηγούμενη αγωνιστική, χάνοντας για πρώτη φορά στη σεζόν σε παιχνίδι που προηγήθηκε! Στο ίδιο γήπεδο νίκησε την Πέμπτη για το Κύπελλο και προκρίθηκε.

Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν το πρώτο παιχνίδι στο Super League Interwetten, που ο Άρης προηγήθηκε και δεν νίκησε. Μάλιστα το έχασε! Ως τότε είχε κερδίσει και τα 11 που προηγήθηκε στο σκορ!

Και στις 11 τελευταίες νίκες του δεν έχει δεχτεί γκολ! Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από την πρεμιέρα, όταν νίκησε 3-1 τη Λαμία, αφού είχε βρεθεί πίσω στο σκορ. Οι επτά από τις 10 τελευταίες νίκες του είναι με 1-0!

Εκτός έδρας έχει κάνει έξι νίκες εκτός έδρας και έχει πλησιάσει το ρεκόρ στην ιστορία του, που είναι επτά, αλλά έχει να παίξει ακόμα με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Μεταξύ τους
Μόλις στις 14 Ιανουαρίου έγινε το παιχνίδι του πρώτου γύρου, καθώς είχε αναβληθεί έτσι σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα ξαναπαίζουν για το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ νίκησε 1-0, συνεχίζοντας μια σειρά καλών αποτελεσμάτων τελευταία στις «κιτρινόμαυρες» κόντρες.

Η ΑΕΚ συμπλήρωσε πέντε παιχνίδια αήττητη, με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι νίκες είναι εκτός και οι ισοπαλίες εντός!

Έχουν να φέρουν 0-0 εδώ και 30 σχεδόν χρόνια.

Μάλιστα με την ΑΕΚ γηπεδούχο, αυτό έχει να συμβεί από το 1964!

Η ιστορία

Νίκες ΑΕΚ: 58
Ισοπαλίες: 31
Νίκες Άρη: 26
Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 41
Ισοπαλίες: 13
Νίκες Άρη: 3

Στον πρώτο γύρο
14.01.2021: Άρης – ΑΕΚ 0-1
(65’ φάουλ Γκαρσία)
Πέρσι στην κανονική διάρκεια
24.11.2019: ΑΕΚ – Άρης 1-1
(81’ πέναλτι Μάνταλος – 64’ σουτ Λάρσον. Στο 53’ κόκκινη Ιντέγε)

Πέρσι στα πλέι οφ
20.06.2020: ΑΕΚ – Άρης 2-2
(62’ σουτ Αραούχο, 86’ πέναλτι Νέλσον Ολιβέιρα – 55’ πέναλτο Γκάμα, 73’ κεφαλιά Μαρτίνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ PDF

- ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (pdf)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα