Παναθηναϊκός: Καλπασμός Ευρώπης!

Παναθηναϊκός: Καλπασμός Ευρώπης!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Καλπασμός Ευρώπης!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που πέρασε από το Περιστέρι χάρη στην τρομερή κούρσα του Νγκμπακοτό, το ιδανικό ντεμπούτο του ανέτοιμου Σανκαρέ, τον ελπιδοφόρο Νιάς και τον χαρακτήρα που έβγαλε το Τριφύλλι!

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή στο Περιστέρι, σε ένα... ροκ παιχνίδι κατάφερε να σκοράρει τρία γκολ για πρώτη φορά φέτος και να πάρει ένα τεράστιο τρίποντο στην μάχη που κάνει για μία θέση στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Το Τριφύλλι παρότι πέταξε στα σκουπίδια δύο φορές το προβάδισμα στο σκορ εξαιτίας της φοβικής σε βαθμό εκνευρισμού διαχείρισης που κάνει σε όλα τα παιχνίδια μόλις προηγηθεί, κατάφερε στο φινάλε να ξαναβρεί τον δρόμο προς δίχτυα, με τους νέους Σανκαρέ και Νγκμπακοτό να βάζουν... σφραγίδα στην επικράτηση των πρασίνων!

Μία επικράτηση πραγματικά σπουδαία, αν αναλογιστούμε πως η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν το λιγότερο... πειραματική λόγω συνθηκών, με τον Νιάς να παίζει με μία προπόνηση, με τον Μολό δεξιό μπακ, με τον Χατζηθεοδωρίδη αριστερό μετά την πολύμηνη αποχή του λόγω τραυματισμού.

Το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι στο βατό κομμάτι του δευτέρου γύρου μάζεψε 20 από τους διαθέσιμους 24 βαθμούς μέσα στο 2021, έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη και πλέον πηγαίνει στα ντέρμπι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και χωρίς να παίζει με το πιστόλι στον κρόταφο για την επιβίωσή του στον στόχο της τετράδας.

Οι νέοι ήταν ωραίοι και καθοριστικοί!

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το ιδανικό σενάριο στο ματς. Γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο από στημένη μπάλα. Ο κορυφαίος του γηπέδου, Φραν Βέλεθ, άνοιξε το σκορ και το Τριφύλλι αντί να χτίσει σε αυτή την εξέλιξη, επέλεξε με την ίδια αφέλεια των τελευταίων παιχνιδιών να γυρίσει πίσω, να δώσει μπάλα και μέτρα στον αντίπαλο και τελικά να δεχθεί την ισοφάριση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Φαινόταν το πράγμα.

Οι λεπτομέρειες, όμως, ήταν και πάλι απόψε υπέρ των πρασίνων. Το τραγικό λάθος του Γιαννιώτη φέρνει το 2-1 από τον Καρλίτος, ο οποίος δικαιώνεται για την απόφαση του να κυνηγήσει μια φαινομενικά χαμένη μπάλα.

Ξανά πίσω, ξανά ισοφάριση από τον Ατρόμητο. Άμεση. Οι γηπεδούχοι πήραν την μάχη της μεσαίας γραμμής, το παιχνίδι ήταν ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα και ο Παναθηναϊκός χάρη στις μεταγραφές του πήρε το παιχνίδι! Από μία σούπερ ποιοτική ενέργεια και ένα σωστό πάτημα στην περιοχή. Ο Νγκμπακοτό έκανε αυτό για το οποίο αποκτήθηκε. Πέρασε σαν σταματημένο τον Νάτσο από δεξιά, κάλπασε στην πτέρυγα και όταν μπήκε στο κουτί, έστειλε την μπάλα, έτοιμη, σερβιρισμένη για γκολ στον Σανκαρέ. Όλα τα λεφτά η μακρινή μεταβίβαση του Διούδη, που του έδωσε την ευκαιρία να παίξει το 1vs1. Ο... Παγωτό, όπως τον λέμε στο γραφείο για να συνεννοούμαστε χωρίς κράμπα στην γλώσσα, έδειξε ταχύτητα, έδειξε ικανότητα ντρίμπλα, έδειξε ουσία και σκόρπισε ελπίδα για αυτά που μπορεί να προσφέρει στην συνέχεια.

Ο σκόρερ Σανκαρέ ξεκάθαρα δεν ήταν έτοιμος (ούτε προφανώς για να ξεκινήσει το ματς όπως ήταν η αρχική απόφαση), ξεκάθαρα πολύ βαρύς και θέλει χρόνο για να είναι στην ιδανική κατάσταση. Τη θέση όμως την ξέρει, πολύ καλά. Έκανε αυτό που έπρεπε. Ακολούθησε την κούρσα του συμπαίκτη του και έκρινε το ματς.

Ντεμπούτο και για τον τρίτο της παρέας. Ο Σεχ Νιάς πήρε πρώτος το βάπτισμα λόγω του τραυματισμού του Σένκεφελντ. Ο Σενεγαλέζος με μία προπόνηση, χωρίς να ξέρει τα ονόματα των συμπαίκτών του, μπήκε και έδειξε πράγματα. Έκανε καλό παιχνίδι. Καθάρισε πολλές φάσεις, κάποιες από αυτές στα όρια της ευκαιρίας για τον αντίπαλο, ήταν άριστος με την μπάλα στα πόδια και θα έκανε το τέλειο ματς αν είχε καλύτερη τοποθέτηση στην σέντρα του Γκάλο, όπου ο Ατρόμητος ισοφαρίζει για δεύτερη φορά με τον Αγκάγιεφ. Φέρει ευθύνη στην φάση αυτή αλλά πρέπει να είμαστε δίκαιοι, το παιδί κατέβηκε από το αεροπλάνο και μπήκε να παίξει!

Έχει... σκάσει ο Μαουρίσιο

Από κει και πέρα, αξίζει να αναφερθούμε και στην κατάσταση που δείχνει να είναι ο Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος μέσος παίζει ακατάπαυστα από την ημέρα που ήρθε, χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία. Παίζει σερί μετά την ταλαιπωρία με τον κορονοϊό και αυτό φαίνεται πάνω στο χορτάρι. Απόψε ήταν σκιά του καλού του εαυτού, γενικά είναι μακριά από αυτό που μπορεί να προσφέρει και θέλει ανάσες. Σε αντίθετη περίπτωση αργά ή γρήγορα θα βγάλει κάποιον τραυματισμό και ο Παναθηναϊκός θα τον χάσει σε ένα διάστημα που θα κρίνει πολλά.

Υ.Γ: Αποδείχθηκε περίτρανα και απόψε πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήθελαν να μιλήσουν στον Αλαφούζο για καλό. Αν στο μυαλό τους ήταν να... φάνε τον προπονητή και όχι να βελτιώσουν την κατάσταση, δεν θα βλέπαμε αυτή την εικόνα σε όλα τα παιχνίδια του 2021. Το μερίδιο που τους αναλογεί στο comeback της ομάδας είναι σημαντικό και κάπου εδώ κλείνει μια και καλή η όλη κουβέντα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.