Ατρόμητος: Αυτά που... έκαψαν τον Κάναντι

Ατρόμητος: Αυτά που... έκαψαν τον Κάναντι

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος: Αυτά που... έκαψαν τον Κάναντι

bet365

Παρελθόν από τον πάγκο του Ατρόμητου αποτελεί ο Νταμίρ Κάναντι και το gazzetta.gr, βάζει σε σειρά όσα «πληρώνει» ο Αυστριακός τεχνικός που αποχωρεί αποτυχημένος στο δεύτερο πέρασμά του από τον πάγκο του αστεριού.

Το διαζύγιο μεταξύ Κάναντι και Ατρόμητου επισημοποιήθηκε, με τον Αυστριακό τεχνικό να αποχωρεί από την ομάδα με ακριβώς τον αντίθετο τρόπο με εκείνον που έφυγε το καλοκαίρι του 2019. Κανείς δεν φανταζόταν το περασμένο καλοκαίρι όταν ο Κάναντι επέστρεφε στο Περιστέρι πως θα έχει αυτή την πορεία η δεύτερη θητεία του στους Περιστεριώτες, αλλά τελικά αποχωρεί δίχως να πετύχει ούτε στο ελάχιστον κάτι απ' όσα κατάφερε στο πρώτο πέρασμά του.

Είναι αλήθεια πως εδώ κι αρκετό καιρό η διοίκηση του συλλόγου ήταν στα... όρια της με τις επιλογές του 50χρονου τεχνικού και τις εμφανίσεις της ομάδας όλη την σεζόν. Το gazzetta.gr, προσπαθεί να βάλει σε σειρά όλα εκείνα που κόστισαν εν τέλει στον Νταμίρ Κάναντι.

1. Λανθασμένη διαχείριση του (δικού του) ρόστερ

Οι σχέσεις ανάμεσα σε διοίκηση και Κάναντι όταν εκείνος επέστρεψε στο Περιστέρι το καλοκαίρι ήταν εξαιρετικές. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός πως ο Αυστριακός τεχνικός είναι ο δεύτερος πιο επιτυχημένος προπονητής που πέρασε από το Περιστέρι. Έτσι, υπήρχε απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και του δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσει το ρόστερ όπως εκείνος το ήθελε.

Οι μεταγραφικές επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι, με εξαίρεση τους Μουνίθ, Χριστοδουλόπουλο, ήταν εξ ολοκλήρου δικές του, ενώ είχε θετική εισήγηση και για τις δύο επιλογές που αναφέραμε ονομαστικά. Επίσης, η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να του ικανοποιήσει και το αίτημα για την ενεργοποίηση του... κομμένου το καλοκαίρι Κλαρκ Ενσικουλού.

Τα «θέλω» του Αυστριακού τεχνικού είχαν πραγματοποιηθεί στο έπακρον, όμως αυτό ποτέ δεν φάνηκε εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Νταμίρ Κάναντι, έδειχνε πως δεν μπορούσε να διαχειριστεί ένα κατά πολύ καλύτερο ρόστερ από την περσινή σεζόν, με επιλογές που κανείς δεν καταλάβαινε πέρα από τον ίδιο κι αφήνοντας συχνά πυκνά στην εξέδρα καλοκαιρινές μεταγραφές.

2. Έχασε από νωρίς τα αποδυτήρια

Κάτι για το οποίο φημιζόταν ο Ατρόμητος στο πρώτο πέρασμα του Νταμίρ Κάναντι, ήταν το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια. Μπορεί μεταξύ των ποδοσφαιριστών αυτό να υπάρχει και φέτος, καθώς οι σχέσεις μεταξύ τους παραμένουν εξαιρετικές, όμως από την προετοιμασία κιόλας ο Αυστριακός φαινόταν πως χάνει τον έλεγχο σε αυτά.

Το περιστατικό με τον Αζέρ Μπουσουλάτζιτς, ήταν ένα πρώτο δείγμα πως κάτι δεν πάει καλά στα αποδυτήρια όσων αφορά τον Νταμίρ Κάναντι. Ο Αυστριακός, κατά γενική ομολογία όσων γνωρίζουν τι συνέβη με τον Βόσνιο, είχε λάθος αντιμετώπιση του θέματος με αποτέλεσμα να χαθεί ένας υπέρ πολύτιμος ποδοσφαιριστής με σπουδαίες εμφανίσεις στο σύλλογο.

Πέρα του περιστατικού με τον Μπουσουλάτζιτς, μπορεί να μην υπήρξε κάποιο άλλο χοντρό... παρατράγουδο, όμως όσοι γνωρίζουν την καθημερινότητα της ομάδας ήξεραν πως το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο για τον 50χρονο τεχνικό εντός κι εκτός γηπέδου. Όμως είχε δεδομένη πίστωση χρόνου εξαιτίας του εντυπωσιακού πρώτου περάσματός του από τον σύλλογο.

3. Αποτυχημένες προσωπικές μεταγραφές

Επιστρέφουμε στο θέμα του μεταγραφικού σχεδιασμού ώστε να παρουσιάσουμε κάποια νούμερα που δείχνουν πως οι επιλογές του Κάναντι με ελάχιστες εξαιρέσεις ήταν αποτυχημένες το περασμένο καλοκαίρι. Μάτιτς, Αγκάγιεφ, Τομάσεβιτς, Σάλομον, Γκαλβάο ήταν εξ ολοκλήρου προσωπικές επιλογές του 50χρονου τεχνικού.

Με εξαίρεση τον Βραζιλιάνο αμυντικό που έχει ένα σε γενικές γραμμές καλό πρόσωπο στην άμυνα του «αστεριού» και τον Σάλομον που έχει κάνει κάποια καλά παιχνίδια, οι άλλοι τρεις έχουν απογοητεύσει. Ο Σέρβος επιθετικός παραμένει με 0 τέρματα μετά από 12 παιχνίδια, ο Ισραηλινός εξτρέμ μετρά 1 γκολ και 0 ασίστ μετά από 11 συμμετοχές και ο Κροάτης μπακ (σ.σ. που αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή) έχει σημειώσει 14 συμμετοχές χωρίς να έχει κάνει το κάτι παραπάνω.

4. Έλλειψη βασικού κορμού και σταθερού συστήματος

Από τα βασικά μιας ομάδας που θέλει να πετύχει κάτι είναι να βρεθεί η κατάλληλη... συνταγή ώστε να υπάρξουν αυτοματισμοί κι ένα σύνολο το οποίο θα γνωρίζεται εντός των γραμμών. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν έχει γίνει φέτος στο Περιστέρι κι εξ ολοκλήρου η ευθύνη βαραίνει τον Νταμίρ Κάναντι.

Φτάσαμε στο μισό του δεύτερου γύρου ώστε να καταλήξει σε ένα σταθερό σύστημα, αυτό το 4-3-2-1. Μέχρι και πριν λίγες αγωνιστικές ήταν πραγματικός γρίφος η ενδεκάδα που θα κατέβαζε για όλους. Έχοντας στα χέρια του ένα αρκετά καλό ρόστερ και σαφώς καλύτερο από πέρσι, υπήρχαν ακατανόητες επιλογές με ποδοσφαιριστές πολλές φορές να μην παίζουν στη θέση τους κι ενώ θα μπορούσε να συμβεί αυτό με μια φυσιολογική ενδεκάδα.

Αντ' αυτού, δεν ήταν λίγες οι φορές που βλέπαμε κάποιον ποδοσφαιριστή την μία αγωνιστική βασικό και την επόμενη στην εξέδρα! Αρκετές φορές επρόκειτο για ποδοσφαιριστές με πλούσιο βιογραφικό ή με σπουδαία παρουσία στον Ατρόμητο. Κάποια παραδείγματα είναι ο Χαβιέρ Ούμπιδες, που για κάποιες εβδομάδες βρέθηκε στους... κομμένους, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο Γιώργος Μανούσος, ακόμα και οι Μπράιαν Ραμπέλο και Χουάν Μουνίθ, που στον δεύτερο γύρο είναι εκ των κορυφαίων της ομάδας!

5. Οι επιλογές του με τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα

Και φτάνουμε στη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, το παιχνίδι της Τετάρτης. Ο Ατρόμητος είχε καταφέρει να γυρίσει με προβάδισμα από τα Γιάννενα μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα, με τον Νταμίρ Κάναντι κάπου να... μπερδεύεται!

Διαχρονικά ο Ατρόμητος αναζητά την διάκριση μέσω του Κυπέλλου, πόσο μάλλον φέτος που η εξάδα πλέον έχει απομακρυνθεί για τα καλά. Το παιχνίδι με τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, λοιπόν ήταν κάτι σαν... τελικός για το «αστέρι» καθώς η πρόκριση ήταν μονόδρομος πόσο μάλλον μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα.

Όμως η πρώτη... παγομάρα, ήρθε στο Περιστέρι με την ανάγνωση της ενδεκάδας. Ο Νταμίρ Κάναντι είχε αποφασίσει να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές ενόψει του αγώνα του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως σε πάγκο ή εξέδρα, βρέθηκαν οι Γούτας (πάγκο), Σάλομον (πάγκο), Χριστοδουλόπουλος (εξέδρα), Μανούσος (εξέδρα), Γκάλο (εξέδρα), Τομάσεβιτς (εξέδρα). Ποδοσφαιριστές που λογίζονται βασικοί που ο Ατρόμητος χρειαζόταν στην ενδεκάδα την Τετάρτη για να πάρει την πρόκριση και να μείνει... ζωντανός στη διεκδίκηση του μοναδικού του στόχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα