Ενίσχυση μπροστά για τον ΠΑΟΚ, αβεβαιότητα για τους μέσους και την άμυνα…

Ενίσχυση μπροστά για τον ΠΑΟΚ, αβεβαιότητα για τους μέσους και την άμυνα…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Ενίσχυση μπροστά για τον ΠΑΟΚ, αβεβαιότητα για τους μέσους και την άμυνα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου κάνει τον χειμερινό μεταγραφικό απολογισμό του ΠΑΟΚ με τα πρώτα εμφανέστατα αποτελέσματα. Γράφει για το… από εδώ και πέρα έργο του Γκαρσία, αλλά και κάτι για τον Αμπέλ Φερέιρα…

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Έχουμε πλέον ένα… τελικό αποτέλεσμα για τις χειμερινές μεταγραφές του ΠΑΟΚ. Τις πρώτες που –κατά τη γνώμη μου- έπρεπε να έχουν ως βασικό στόχο τη στήριξη του νέου προπονητή της ομάδας και της προσπάθειες που πραγματοποιεί αυτό το τεράστιο κεφάλαιο που λέγεται Πάμπλο Γκαρσία, να φτιάξει το δικό του σύνολο. (Αν ήταν άλλος ο στόχος, μπορεί να καταγραφεί από τους υπευθύνους. Έτσι και αλλιώς περιμένουμε να τους ακούσουμε…).

Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη και ανάλυση για το τι έγινε τελικά…

Στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο ΠΑΟΚ απέκτησε με διάφορες συμφωνίες τους: Μπράντονιτς, Ουάρντα, Μπαμπά, Κρμέντσικ, Λάμπρου, Καγκάβα. Δύο οι δανεικοί, ένας ο Λάμπρου που επέστρεψε από δανεισμό και άλλοι τρεις με συμβόλαιο για τα επόμενα χρόνια.

Είναι τόσο απλά τα πράγματα… Πρόκειται για έναν φορ, έναν αριστερό μπακ και τέσσερις(!!) μεσοεπιθετικούς. Άρα… Η ενίσχυση της ομάδας είναι δεδομένη και αριθμητικά, αλλά και ποιοτικά στον επιθετικό τομέα. Εκεί όπου επέστρεψε ακόμη και ο Ζαμπά! Είναι πάρα πολλοί…

Πάμε σε αυτούς που αποχώρησαν μέχρι τώρα, γιατί υπάρχει περιθώριο να φύγει και άλλος για Λατινική Αμερική. Έφυγε ο Γιαννούλης, ο Μπίσεσβαρ και ο Εσίτι. Και οι τρεις παραχωρήθηκαν με δανεισμό, άρα μπορεί και να επιστρέψουν…

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι στην άμυνα ο ΠΑΟΚ έχασε έναν βασικό και πολύ ποιοτικό παίκτη με μεγάλη επίδραση και στη δημιουργία της ομάδας (Γιαννούλη) που αντικαταστάθηκε από ποδοσφαιριστή (Μπαμπά) που… θα φανεί αν μπορεί να προσφέρει μετά τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς του. Στο κέντρο ο ΠΑΟΚ αποδυναμώθηκε και αριθμητικά, ενώ για τις ίδιες θέσεις των αμυντικών μέσων αυξήθηκαν τα ερωτηματικά για το πώς, από εδώ και πέρα η ομάδα θα βασιστεί σε παίκτες όπως ο Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Είναι θετικός ο απολογισμός; Είναι μικρός; Έπρεπε να είναι καλύτερος σε αυτό το ξεκίνημα του Γκαρσία;

Θεωρώ ότι μπροστά ο ΠΑΟΚ έκανε υπέρβαση και πλέον έχει… πάρα πολλούς παίκτες για να υπολογίζει, ενώ πίσω στο κέντρο αλλά και στην άμυνα, έχουν δημιουργηθεί σημαντικοί πονοκέφαλοι στον προπονητή του. Αν ο Ντόουγκλας είχε τα μυαλά στο κεφάλι του και αν ο αριστερός μπακ είχε ρυθμό αγώνων, τότε θα ήταν όλα καλύτερα. Τώρα επικρατεί αβεβαιότητα…

(Για τον Ντόουγκλας έγραφα εδώ και εβδομάδες… «Στο ρόστερ του έχει παίκτες όπως ο Ντόουγκλας Αουγκούστο το σώμα του οποίου είναι εδώ, αλλά το μυαλό σε άλλη ήπειρο. Γρήγορο κόφτη ζήτησε ο προπονητής για το κέντρο, αλλά αντ’ αυτού θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του με τους 21χρονους Τσιγγάρα και Νινούα, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και προσευχές για να ισορροπήσει πνευματικά ο Ντόουγκλας Αουγκούστο». Και στον ΠΑΟΚ τα έβλεπαν αυτά, αλλά επέλεξαν τη διατήρηση αυτής της κατάστασης…).

Παρά το ότι είχε ομολογηθεί (κυρίως από τον προπονητή) η ανάγκη για την εξεύρεση ενός γρήγορου αμυντικού μέσου, η αναζήτηση δεν έφερε αποτέλεσμα. Στη λογική ότι… «δεν θα πάρουμε παίκτη απλά για να πούμε ότι πήραμε» η χρονιά φαίνεται ότι θα συνεχιστεί με το σημερινό ρόστερ και μένει να φανεί πώς θα καλυφθούν τα θέματα που υπάρχουν στη μεσαία γραμμή. Όλα αυτά μέχρι το καλοκαίρι...

(Σε κάθε περίπτωση πάντως το να θεωρούμε ότι αυτός ο ΠΑΟΚ με χαφ Ελ Καντουρί, Σβααμπ, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Τσιγγάρα, Νινούα,θα μπορούσε να έχει τον ίδιο στόχο πρωταθλητισμού με εκείνη την ομάδα του 2019 που τελείωσε με Ολιβέιρα, Μαουρίσιο, Κάνιας, Σάκχοφ, πέμπτο τον Μίσιτς και αν χρειάζονταν ακόμη και τον Ελ Καντουρί, είναι τουλάχιστον ουτοπικό, για να μην γράψω τίποτα άλλο…).

Όπως και να έχει, ο Πάμπλο Γκαρσία θα συνεχίσει με τους υπάρχοντες στην προσπάθειά του να φτιάξει την δική του ομάδα…

Από εδώ και πέρα πάντως θα έχει καθημερινά στο γήπεδο 32 παίκτες, αριθμό πολύ μεγάλο για τα δεδομένα. Δεν θα έπρεπε να έχει τόσους παίκτες. Στην καταμέτρηση βλέπουμε τουλάχιστον πέντε που θα μπορούσαν να έχουν παραχωρηθεί για να προκύψει μία απαραίτητη αποσυμφόρηση στην προπόνηση, αλλά και μία ευκολία στον προπονητή που τώρα θα πρέπει κάθε φορά να αφήνει εκτός αγώνα πάνω από 10 παίκτες τους οποίους οφείλει να διαχειρίζεται. Η αποτυχία στην απομάκρυνση του Τσόλακ, είναι μία από τις μεγαλύτερες αυτής της περιόδου. Δεν γίνεται να μην κατάφεραν να βρουν ομάδα σε έναν παίκτη τον οποίο πίστεψαν τόσο πολύ και για τον οποίο δαπανήθηκαν τόσα πολλά χρήματα.

Για όλα τα παραπάνω έχω εγώ μία άποψη, έχει ο κάθε φίλαθλος μία άλλη άποψη… Όλοι τέλος πάντων κάτι πιστεύουν για κάθε τέτοιο θέμα, χωρίς να γνωρίζουν και όλα τα δεδομένα. Υπεύθυνος στον ΠΑΟΚ για όλα αυτά είναι ο Όλαφ Ρέμπε, ο οποίος πρέπει και να κριθεί συνολικά, αφού τοποθετηθεί. Εκείνος γνωρίζει τα δεδομένα, ξέρει ποιοι ήταν ακριβώς οι στόχοι, γνωρίζει τα περιθώρια των κινήσεων και για να κριθεί στο σύνολο, πρέπει και να μιλήσει. Αν θέλει… Για όσα έγιναν μέχρι τώρα και για όσα έρχονται. Από την τελευταία φορά που μίλησε, άλλαξαν πάρα-πάρα πολλά και η δική του οπτική έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Αν θέλει θα τοποθετηθεί, για να μάθει και ο κόσμος τις θέσεις του

*Τις απόψεις μου για τον Αμπέλ Φερέιρα ως προπονητή του ΠΑΟΚ, τις έγραφα τότε (εδώ και εδώ) που σχεδόν ΟΛΟΙ τον έσκιζαν. Για άλλη μία φορά «πήγαινα» κόντρα στο ρεύμα και στον λαϊκισμό που «πουλούσε».

Τώρα, που ο Πορτογάλος πήρε το Λιμπερταδόρες θα βγω για να κάνω τον έξυπνο και να μπω στην περίφημη λίστα των… ταλεγαμενάκηδων που όλο και αυξάνεται στην ποδοσφαιρική Ελλάδα; Αστεία πράγματα… Δεν αλλάζω άποψη ούτε για τον προπονητή, αλλά ούτε και για την απόφαση του ΠΑΟΚ.

Ο Φερέιρα ήταν και είναι ένα κανονικός και καλός προπονητής, που έχει μία ενδιαφέρουσα ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Έχει άπειρους συνεργάτες, ήρθε σε κακή στιγμή για τον ΠΑΟΚ μετά από τον πιο επιτυχημένο προπονητή της ιστορίας του και… δεν κόλλησε! Δεν ταίριαξε, παρά την φιλότιμη προσπάθειά του, δεν ενέπνευσε σχεδόν κανέναν! Παρά τα όσα έγραφα για να τον υπερασπιστώ μπροστά στα κύματα επιθέσεων που δεχόταν, πίστευα και πιστεύω ότι ΚΑΛΩΣ ο ΠΑΟΚ συμφώνησε στην αποχώρησή του, μια και αυτή την περίοδο έπρεπε να αρχίσει την πορεία του στην ομάδα το πιο μεγάλο πρότζεκτ του πολύ καλού προπονητή Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος πέρα από τις ικανότητες που έχει, νιώθει στον απόλυτο βαθμό και την ΠΑΟΚτσήδικη πραγματικότητα.

Αυτά και τέλος με τους… ταλεγαμενάκηδες. Είναι αστείο να κρίνουμε μετά από κάθε αποτέλεσμα και ανάλογα να αλλάζουμε άποψη μετά από νίκες ή μετά από ήττες… Όλοι και όλα πρέπει να κρίνονται σε βάθος χρόνου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.