Αντρέ Σιμόες: Ο Iron Man της ΑΕΚ τρέχει με... 200! (vids)

Αντρέ Σιμόες: Ο Iron Man της ΑΕΚ τρέχει με... 200! (vids)

Δημήτρης Βέργος
Αντρέ Σιμόες: Ο Iron Man της ΑΕΚ τρέχει με... 200! (vids)

bet365

Ο Αντρέ Σιμόες συμπλήρωσε 200 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ, αποτελώντας τον Iron Man της Ένωσης, την οποία νιώθει ως δεύτερο σπίτι του.

Ο Αντρέ Σιμόες είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Από το 2015 που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα μέχρι σήμερα έχει ζήσει τα πάντα με την επιστροφή της Ένωσης. Τον τίτλο του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια, την κατάκτηση του Κυπέλλου, τις μεγάλες προκρίσεις της ΑΕΚ στους ευρωπαϊκούς ομίλους. Χθες, περνώντας αλλαγή στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» ο 31χρονος Πορτογάλος μέσος συμπλήρωνε τον αριθμό 200 μπροστά από τις συμμετοχές του με την Ένωση. Ένα ξεχωριστό επίτευγμα για έναν παίκτη ο οποίος νιώθει την ΑΕΚ σαν δεύτερό του σπίτι.

«Δεν ξέρω που είναι το σπίτι μου, στην Ελλάδα ή στην Πορτογαλία;»

Η καριέρα του Σιμόες είναι συνυφασμένη με την ΑΕΚ και την Ελλάδα. Με τη σύζυγό του και την κορούλα τους έχουν πλέον γίνει μόνιμοι κάτοικοι Αθήνας, συμπληρώνοντας φέτος την έκτη τους χρονιά εδώ. Ο ίδιος άλλωστε δεν το κρύβει όποτε μιλάει γι' αυτό. «Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά στην ΑΕΚ. Νιώθω τη στοργή. Όταν είμαι στην Πορτογαλία μου λείπει η Ελλάδα και το αντίθετο. Δεν ξέρω που είναι το σπίτι μου. Ωριμάζουμε με την οικογένειά μου, είναι ωραίο συναίσθημα. Αισθάνομαι πολύ καλά και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δίνω πάντα στον καλύτερο μου εαυτό, προσπαθώ να ενσωματώνω τους νέους παίκτες στην ομάδα και να συνεχίζουμε μαζί», είχε αναφέρει πριν μερικούς μήνες σε δηλώσεις του στη NOVA.

Ακόμα και όταν το μέλλον του στην ΑΕΚ είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση με το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του πριν μερικά χρόνια, ο Σιμόες πόναγε μέσα του. Δεν ήθελε να αποχωριστεί την ΑΕΚ και μάλιστα κατά αυτόν τον τρόπο. «Ήταν σαν να αφήνει ο πατέρας το παιδί του να φύγει», είχε πει για το πως ένιωθε αφού έβαλε την υπογραφή του και παραμείνει στην Ένωση τον Φεβρουάριο του 2019. Αποτελώντας έναν εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, ο Σιμόες είναι σημείο αναφοράς, κάτι που φροντίζει συνεχώς να το δείχνει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, παίζοντας πάντα με το γνωστό του πάθος.

Η «κολόνα» στα πλάνα του Χιμένεθ

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος είναι γνωστό ότι θαυμάζει ποδοσφαιριστές σαν τον «Σίμο» για την ενέργεια και την ένταση που βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο, τον θεωρεί «κολόνα» στα πλάνα του. Η καλύτερη σεζόν στην καριέρα του Πορτογάλου μέσου ήταν στην πρωταθληματική χρονιά της Ένωσης. Ο Σιμόες έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την κατάκτηση του τίτλου. Ήταν παντού με τα τρεξίματά του στο γήπεδο, κάνοντας τη «βρώμικη» δουλειά ως γνήσιος κόφτης. Ένας ρόλος που ταιριάζει... γάντι στη φιλοσοφία του Χιμένεθ για να κλειδώσει τον αντίπαλο στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Λογικό και επόμενο συνεπώς ο Σιμόες να αποτελεί και στην 4η θητεία του Χιμένεθ στην ΑΕΚ ένα από τα «κλειδιά» του Σεβιγιάνου τεχνικού στο παιχνίδι της ομάδας.

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές του βραδιές

Ο Σιμόες μπορεί να μην σκοράρει συχνά, ωστόσο στο τέλος κάθε ματς με τα χιλιόμετρα και τα καθοριστικά τάκλιν στον χώρο της μεσαίας γραμμής αποτελεί τις περισσότερες φορές έναν από τους διακριθέντες της ΑΕΚ. Και μπορεί να αποτελεί ένα «6άρι» που δεν πατάει πολύ στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο με δικά του γκολ έχει υπογράψει επικές νύχτες με την κιτρινόμαυρη φανέλα στην Ευρώπη. Παίζοντας καθοριστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές προκρίσεις των ομίλων του Europa League με Μπριζ (2017/18) και Βόλφσμπουργκ φέτος. Δύο ματς που αποτελούν σταθμούς στην καριέρα του με τα κιτρινόμαυρα της Ένωσης. Δύο γκολ και κερδισμένο πέναλτι στο 3-0 επί της Μπριζ, και μια εκπληκτική σουτάρα στο 2-1 με τη Βόλφσμπουργκ που έδωσε το σύνθημα της ανατροπής.

Είπαμε, ωστόσο, πως τα γκολ του με την κιτρινόμαυρη φανέλα είναι λίγα. Μόλις 10 σε 200 συμμετοχές εξαιτίας του ρόλου που έχει στην ομάδα ως καθαρός κόφτης. Άλλα δύο κορυφαία του παιχνίδια με την ΑΕΚ έχουν πραγματοποιηθεί σε ευρωπαϊκές βραδιές. Κόντρα στη Σέλτικ, στην πρώτη από τις δύο προκρίσεις της Ένωσης στον δρόμο για τους ομίλους του Champions League, ο Σιμόες είχε καταθέσει και την ψυχή του στον χώρο του κέντρου για την ΑΕΚ. Τόσο στη Γλασκώβη όσο και στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, ο Πορτογάλος μέσος με δύο συγκλονιστικές εμφανίσεις ανασταλτικά είχε αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για τις μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές των κιτρινόμαυρων.

Ο Iron Man με το αρχηγικό πνεύμα

Γι' αυτό άλλωστε έχει το παρατσούκλι Iron Man. Όταν οι άλλοι σταματούν, αυτός συνεχίζει και πλέον τρέχει με... 200! Είναι από τους παίκτες που δεν κρύβονται ποτέ, βγάζοντας το αρχηγικό πνεύμα που τον διακρίνει. «Στο ποδόσφαιρο και τη ζωή υπάρχουν μόνο δύο επιλογές. Να μάθεις από τα λάθη και να σηκωθείς ή να βάλεις κάτω το κεφάλι και να μην προσπαθείς άλλο. Και εμείς ποτέ δεν τα παρατάμε, ακόμα και όταν είμαστε μέσα στα σκ@@@», είχε γράψει μετά την ήττα από τη Ζόρια, ενώ αμέσως μετά την πρόσφατη ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα είχε βγει μπροστά αναλαμβάνοντας την ευθύνη εκ μέρους των παικτών μιλώντας για ντροπιαστική ήττα. Ο Iron Man Αντρέ Σιμόες ετοιμάζεται πλέον να μπει την επόμενη σεζόν με την ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά - OPAP Arena. Θα είναι η 7η σεζόν του στην Ένωση, με την οποία σίγουρα ούτε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι θα βίωνε όταν το 2015 ερχόταν για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα...

Photo Credits: Κώστας Τόπας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα