Σερί γίνεται μόνο αν συνηθίσεις να κρατάς και το μηδέν πίσω...

Σερί γίνεται μόνο αν συνηθίσεις να κρατάς και το μηδέν πίσω...

Σερί γίνεται μόνο αν συνηθίσεις να κρατάς και το μηδέν πίσω...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο gazzetta για μία άμεση αγωνιστική υποχρέωση του ΠΑΟΚ, μερικά μεταγραφικά θέματα και... κάτι μπασκετικό.

Ο ΠΑΟΚ στην μεταβατική φετινή περίοδο, που κάνει προσπάθεια εξορθολογισμού του μπάτζετ και ανανεώνει το ρόστερ του με πολλούς νεαρούς παίκτες και άλλαξε προπονητή που προσπαθεί να παρουσιάσει μία άλλη ποδοσφαιρική φιλοσοφία, βρίσκεται τώρα στην τέταρτη θέση...

Ναι! Δεν είναι και ότι καλύτερο αυτό...

Ο ΠΑΟΚ πληρώνει την... παραπάνω μετάβασή του σε μια άλλη κατάσταση, κυρίως όμως πληρώνει τα λάθη που έγιναν σε αυτή τη διαδικασία από τον αποκλεισμό της Μπενφίκα και μετά, μέχρι και τώρα.

Να τα αναλύσουμε και πάλι σε επίπεδο επιλογών με το πώς αντικαταστάθηκαν όσοι έφυγαν;

Το θέμα είναι πώς θα βγει τώρα αυτή η χρονιά με την ομάδα του Δικεφάλου να φθάνει στο ανώτερο σημείο της επιτυχίας που... προλαβαίνει.

Για να γίνει αυτό, για να φτιάξει την ομάδα του πρώτα απ’ όλα και μετά για να τερματίσει όσο το δυνατό πιο ψηλά, για να πάρει το κύπελλο και να οδηγήσει σε αγωνιστική πρόοδο τους νέους του παίκτες μέσα από όλα τα παραπάνω, οφείλει κάποια στιγμή να βελτιώσει -στο σύνολό της- την αμυντική του λειτουργία.

Το θέμα δεν είναι μόνο στο τέρμα. Δεν είναι μόνο στα αμυντικά χαφ και την ταχύτητά τους. Δεν είναι στην πίεση που ασκούν οι μεσοεπιθετικοί. στα ατομικά λάθη, στις συνεργασίες, στις αλληλοκαλύψεις, στις μεταβάσεις κτλ κτλ. Όλα χρειάζονται δουλειά! Προπόνηση, δουλειά, αλλαγές, νέα χαρακτηριστικά, φυσικά και νέα πρόσωπα σε διαδικασία που συνεχίζεται μέχρι το καλοκαίρι.

Αλλά και τώρα που θεωρητικά ο ΠΑΟΚ έχει πιο βατό πρόγραμμα τις προσεχείς εβδομάδες και σήμερα με τον Παναιτωλικό και την άλλη εβδομάδα που θέλει και πρέπει να κάνει σερί για να ανέβει, δεν θα τα καταφέρει αν δεν εξασφαλίσει το μηδέν πίσω. Σε διάρκεια -όσο γίνεται-. Όσο ο ΠΑΟΚ δεν «πατάει» καλά πίσω και όσο «καταφέρνει» να τρώει γκολ με κάθε τρόπο, τόσο και δεν θα υπάρχει αυτή η σιγουριά πίσω που φέρνει επιτυχίες και δίνει τίτλους.

Ο Γκαρσία τα έχει καταφέρει και βελτίωσε τον ΠΑΟΚ δημιουργικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ο προπονητής του... όσα βάλουμε και όσα φάμε. Ίσα-ίσα! Θα δουλέψει πολύ για να επιφέρει την επιθυμητή και απαραίτητη ισορροπία. Ξέρει τι πρέπει να κάνει, ξέρει και τι υλικά χρειάζεται. Θα τα περιμένει...

* Ο ΠΑΟΚ και όλη η φίλαθλη Ελλάδα γνώριζαν πολύ καλά από το καλοκαίρι και μετά, ότι ο Δημήτρης Γιαννούλης μετράει… εβδομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ήταν υποχρεωμένος ο ΠΑΟΚ να ετοιμάζει την επόμενη μέρα. «Διοικείν εστί προβλέπειν» και... να που γύρω στα μέσα Ιανουαρίου έγινε η δουλειά με τη Νόριτς! Ο ΠΑΟΚ όμως δεν αποδείχθηκε έτοιμος να καλύψει ένα τεράστιο κενό, ενός από τους καλύτερους του παίκτες. Μετά από πολλά και διάφορα και αφού ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το κενό στα ντέρμπι που πέρασαν, χθες 30 του μήνα, έκλεισε ο Μπάμπα της Τσέλσι. Ο Μπάμπα των 20 αγώνων στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Για να δούμε τι θα δούμε...

* Ο Σάντος αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ και έγινε πρωταθλητής Ευρώπης! Ο Λουτσέσκου έφυγε από τον ΠΑΟΚ και έγινε πρωταθλητής Ασίας! Ο Φερέιρα έφυγε πριν λίγους μήνες και γρήγορα-γρήγορα έγινε πρωταθλητής Νότιας Αμερικής!! Είναι και αυτή άλλη μία διαφήμιση του ΠΑΟΚ! Μπράβο στον Πορτογάλο που χθες κέρδισε το Λιμπερταδόρες στην τελευταία φάση!

* Μπράβο και στο Λαύριο! Αλήθεια! Τις ομάδες που έχουν τέτοια αντιμετώπιση από τη διαιτησία, τις δίνεις συγχαρητήρια! Επιτυχία τους είναι! Ήταν στον πόντο χθες το ματς με τον ΠΑΟΚ, μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο και μέσα σε 40΄΄ τα φάουλ έγιναν ξαφνικά 5-1! Εκτέλεσαν 18 βολές στα τελευταία λεπτά! Εκτέλεσαν 18 βολές παραπάνω από τον ΠΑΟΚ χωρίς να περάσουν την μπάλα ούτε μια φορά στη ρακέτα! Κάθε άγριο... βλέμμα στην περιφέρεια του ΠΑΟΚ, σφυρίζονταν φάουλ! Μπράβο στο Λαύριο και μαζί στους Σώμο, Τσώνο, Ζαχαρή

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.