Η τιμωρία για τη ζημία την οποία υπέστησαν Ολυμπιακός και Μαρινάκης…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η τιμωρία για τη ζημία την οποία υπέστησαν Ολυμπιακός και Μαρινάκης…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τα "παρεπόμενα" της δικαστικής αθώωσης του Ολυμπιακού και του προέδρου του.

bwin - Παναθηναϊκός - Λαμία με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ικανοποίηση που υπάρχει στον Ολυμπιακό, αλλά και στον κόσμο της ομάδας για την δικαστική αθώωση πανηγυρικά του συλλόγου και του Βαγγέλη Μαρινάκη αναφορικά με τις κατηγορίες περί δήθεν στημένων αγώνων.

Βεβαίως επρόκειτο για μία όχι απλά αναμενόμενη, αλλά υπερσίγουρη αθωωτική απόφαση, πολύ απλά γιατί ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε καν υπόθεση! Αν θυμάστε, από εδώ, αλλά κι από το ραδιόφωνο, επανειλημμένως είχα εκφράσει την άποψη μου ότι ακριβώς αυτή θα ήταν η απόφαση. Υποτίθεται ότι έπαιρνα ρίσκο, «προβλέποντας» απόφαση δικαστηρίου και δη σε πολύκροτη υπόθεση, αλλά στην ουσία δεν υπήρχε κανένα ρίσκο. Ήταν μία πολύ εύκολη εκτίμηση, για την οποία δεν χρειάζονταν παρά οι ελάχιστες ποδοσφαιρικές και νομικές γνώσεις…

Από εκεί και πέρα, αντιλαμβάνομαι και την «απαίτηση» του κόσμου του Ολυμπιακού να υπάρξουν τιμωρίες σε όλους όσους έριχναν επί τόσα χρόνια λάσπη στον σύλλογο και στην ηγεσία του και πρωτίστως στους εμπνευστές της σκευωρίας. Και την κατανοώ γιατί πολύ απλά θεωρώ ότι τόσο ο Ολυμπιακός, όσο κι ο ίδιος ο Μαρινάκης μπορεί μεν να αθωώθηκαν πανηγυρικά και δη απ΄ όλα τα δικαστήρια (τακτικά κι αθλητικά, όπως και νωρίτερα από ΟΥΕΦΑ και CAS), αλλά υπέστησαν τεράστια ζημία από αυτή την ιστορία. Ζημία από πλευράς πρεστίζ.

Δεν ήταν καθόλου μικρό πράγμα που κάθε τρεις και λίγο τα ΜΜΕ σε όλη την Ευρώπη έγραφαν «κατηγορείται για στημένα παιχνίδια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού», «σε δίκη ο Μαρινάκης», «κινδυνεύει με υποβιβασμό ο Ολυμπιακός», «σε δίκη ο Ολυμπιακός κι ο πρόεδρος του» κλπ, κλπ. Και πρέπει να το σκεφθούμε λίγο διαφορετικά. Εμείς εδώ, ξέρουμε τι γίνεται. Ξέραμε ότι ήταν μία γελοιότητα, ότι ήταν ένα κατασκεύασμα των αντιπάλων του Ολυμπιακού και προσωπικά του Μαρινάκη. Στην Ευρώπη, όμως, δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τι πραγματικά παίζεται στην ψωροκώσταινα…

Να θυμίσω δε ότι πριν από αυτή την ιστορία ήταν και το Κοριόπολις, επίσης με κατηγορούμενο τον Μαρινάκη, που και τότε είχε αθωωθεί. Μιλάμε για μία ολόκληρη δεκαετία που όλος ο οργανισμός Ολυμπιακός και φυσικά ο κόσμος του Ολυμπιακού υπέστη την ψυχική φθορά να ακούει χίλια δύο, να "απειλείται", δήθεν να τον πετάνε έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ και τόσα άλλα απίστευτα.

Ασφαλώς και υπέστη ζημία το γόητρο του Ολυμπιακού σε επίπεδο εντυπώσεων στην Ευρώπη, με όλα όσα ακούγονταν. Φανταστείτε μόνο ότι στην ΟΥΕΦΑ κάθε τρεις και λίγο το κλαμπ έπρεπε να στέλνει την κάθε εξέλιξη της υπόθεσης. Τη μία για την ανάκριση, την άλλη για το βούλευμα, τη δίκη κλπ, κλπ. Μίνιμουμ το λες πολύ άβολο όλο αυτό…

Και ασφαλώς και υπέστη ζημία κι ο ίδιος ο Μαρινάκης, τόσο από τη θέση του προέδρου του Ολυμπιακού, όσο και ως επιχειρηματίας. Να είσαι στο χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη, να έχεις γραφεία στο Λονδίνο και να βγαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι τα διεθνή ΜΜΕ και να γράφουν ότι κατηγορείσαι για στημένα παιχνίδια κλπ…

Κάτω από αυτό το πρίσμα, λογικό είναι να υπάρχει πρόθεση και σκέψεις για δικαστική αντεπίθεση από πλευράς Ολυμπιακού και Μαρινάκη. Για αγωγές και άλλες «ιστορίες» που θα πονέσουν και θα τσούξουν κόσμο και κοσμάκη…Αλλά αυτά είναι θέματα που τα ξέρουν και για τα οποία θα αποφασίσουν ακριβώς για το τι και το πώς ο σύλλογος κι ο πρόεδρος του. Εγώ θέλω να «καταθέσω» κάτι άλλο.

Πιστεύω ειλικρινά ότι πολύ μεγάλη τιμωρία για όλους τους συκοφάντες, εχθρούς του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη, είναι η πορεία της ομάδας του Ολυμπιακού! η δυναμική πορεία της για το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, η συνέχιση της παρουσίας της στην Ευρώπη, ακόμη κι η διεκδίκηση ενός δεύτερου Κυπέλλου-νταμπλ.

Κυρίως δε, ο Ολυμπιακός κι ο Μαρινάκης θα τιμωρήσουν ακόμη περισσότερο τους λασπολόγους και συκοφάντες τους με την ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της ομάδας! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία για τους εχθρούς του Ολυμπιακού και του προέδρου του, από το να βλέπουν τον Ολυμπιακό να γίνεται καλύτερος, πιο ισχυρός, να παίρνει το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο, να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ και να διακρίνεται σε αυτά.

Και δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλά να κάνει ακόμη: και να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, κάτι πολύ σημαντικό όταν θα ξανανοίξουν κάποια στιγμή τα γήπεδα κι ο κόσμος θα συρρεύσει στο Καραϊσκάκη, αλλά και να κάνει μεγαλύτερα βήματα στα Κύπελλα Ευρώπης, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Με τη δημιουργία μίας ακόμη πιο δυνατής ομάδας, με ακόμη μεγαλύτερη οργάνωση, προγραμματισμό και μεράκι, βεβαίως κι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει πιο ψηλά στην Ευρώπη. Δεν ξέρω πόσο ψηλά, αλλά δεν είναι δυνατόν αυτός ο σύλλογος με αυτή τη δυναμική και με αυτή την ηγεσία να μην έχει φτάσει έστω στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ!

Ο Ολυμπιακός τους τιμωρεί εδώ και δυο χρόνια, όπως τους τιμωρούσε κι επί χρόνια πριν, με εξαίρεση μία διετία της κορύφωσης της δήθεν εξυγίανσης, αλλά μπορεί να τιμωρήσει τους συκοφάντες του και περισσότερο και με πολλούς τρόπους. Και δικαστικούς, αλλά και ποδοσφαιρικούς. Με το να μεγαλώσει ακόμη πιο πολύ σε επίπεδο ευρωπαϊκής καταξίωσης.

Παρεμπιπτόντως, διάβαζα σε ένα άρθρο για τον Παναθηναϊκό, ότι το 2010 με την πολυμετοχικότητα και το πρωτάθλημα που πήραν τότε οι πράσινοι έχασαν την ευκαιρία να γίνουν η δύναμη που ήταν παλιότερα, επί Βαρδινογιάννη, γιατί γκρεμίστηκαν μόνοι τους από την κορυφή, με την εσωστρέφεια και τα λάθη που έκαναν. Συγνώμη, αλλά αυτός που γκρέμισε τον Παναθηναϊκό τότε από την κορυφή, αλλά και το «σύστημα» που είχε δημιουργήσει, έχει ονοματεπώνυμο-Βαγγέλης Μαρινάκης. Και το έκανε με το που ανέλαβε τον Ολυμπιακό από τον Κόκκαλη.

Άσχετο: Κένι Λάλα! Τον περιμέναμε το καλοκαίρι, ως ελεύθερο από την Στρασμπούρ. Τελικά έρχεται από τώρα. Πολύ απλά γιατί ο Μαρτίνς ζήτησε δεξί μπακ «εδώ και τώρα». Θα τον έχει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.