Νέιρα στο gazzetta.gr: «Στον ΟΦΗ βρήκα αυτό που έψαχνα, μια ομάδα με ταυτότητα»

Νέιρα στο gazzetta.gr: «Στον ΟΦΗ βρήκα αυτό που έψαχνα, μια ομάδα με ταυτότητα»

Δημήτρης Βέργος
Νέιρα στο gazzetta.gr: «Στον ΟΦΗ βρήκα αυτό που έψαχνα, μια ομάδα με ταυτότητα»

bet365

Ο Χουάν Νέιρα μιλάει στο gazzetta.gr για το νέο συμβόλαιο και τον ενθουσιασμό από την παρουσία του στον ΟΦΗ, για τη φιλοσοφία της ομάδας και για την πορεία της φετινής σεζόν.

Ο ΟΦΗ παίζει το δικό του στυλ ποδοσφαίρου ανεξαρτήτως αντιπάλου και αυτό είναι κάτι που καταγράφουν είτε οι νέοι είτε οι παλιοί του ρόστερ. Είναι μια ομάδα που δεν αλλάζει τη φιλοσοφία της, με ένα ποδόσφαιρο ελκυστικό στο μάτι. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι δεν φέρνει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα, είναι κάτι που αναγνωρίζεται...

«Είναι κάτι που δεν το βλέπεις συχνά. Το παιχνίδι του ΟΦΗ έχει ταυτότητα. Όποια ομάδα και να αντιμετωπίσουμε εμείς πάντα παίζουμε με τη δική μας νοοτροπία και αυτό μου αρέσει πολύ. Με ευχαριστεί να παίζω επιθετικό ποδόσφαιρο και να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι», αναφέρει ο Χουάν Νέιρα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr.

Ο Αργεντινός μέσος γίνεται 32 ετών μέσα στον Φεβρουάριο και πρόσφατα είπε «ναι» στην πρόταση ανανέωσης που του έγινε από τους Κρητικούς υπογράφοντας ως το καλοκαίρι του 2025. Φέτος συμπληρώνει τρία χρόνια στο Ηράκλειο και πλέον πάει να γίνει μόνιμος κάτοικος της πόλης με το νέο τετραετές συμβόλαιο, βρίσκοντας στον ΟΦΗ ανθρώπους που τον κέρδισαν και το μέρος που έψαχνε να βρει για να εγκατασταθεί και να νιώθει ωραία.

«Εγώ και η οικογένειά μου δεν θέλαμε να φύγουμε»

«Όταν ήρθα στην Ελλάδα έψαχνα σταθερότητα. Η αλήθεια είναι ότι στον ΟΦΗ μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά, με αγάπη και αυτό δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Ήταν αυτό που έψαχνα. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, το ίδιο και η οικογένειά μου και δεν θα το αλλάζαμε. Οι οπαδοί του ΟΦΗ με είχαν υποδεχθεί από την πρώτη στιγμή με σεβασμό και με αγάπη επίσης», τονίζει ο Νέιρα, προσθέτοντας ότι παρά την πρόταση που προέκυψε από τον Απόλλωνα Λεμεσού, εκείνος δεν έβαλε ως προτεραιότητα τα χρήματα:

«Υπήρξε ένα ενδιαφέρον από τον Απόλλωνα Λεμεσού, ωστόσο προτίμησα να μην δώσω σημασία στα χρήματα για να μείνω εδώ. Όλοι στον ΟΦΗ δουλεύουν με επαγγελματισμό και με σεβασμό προς τους παίκτες και πήρα την απόφαση να συνεχίσω στην ομάδα».

«Τα λάθη μας κόστισαν, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο»

Η πορεία της φετινής σεζόν δεν είναι ανάλογη της περσινής. Ο ΟΦΗ, όπως εξηγεί ο Νέιρα, συνεχίζει να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, όμως πλήρωσε τα λάθη που έκαναν ως σύνολο. Όμως αυτό δεν πρέπει να ρίξει το ηθικό του ίδιου και των συμπαικτών του.

«Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν έρχονται τα αποτελέσματα. Έχουμε κάνει λάθη, κάποιες λεπτομέρειες που μας στοίχισαν. Υπήρξαν παιχνίδια που δεχθήκαμε γκολ στο τέλος και χάσαμε βαθμούς. Πάντα όμως προσπαθούμε να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Είναι δύσκολο να προλάβουμε τα πλέι οφ, αλλά θα προσπαθήσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε με σοβαρότητα. Στον ΟΦΗ βγαίνουμε στην επίθεση όλοι μαζί, ξεκινώντας από τον τερματοφύλακα που χτίζει το παιχνίδι και αμυνόμαστε όλοι μαζί», υπογραμμίζει ο Αργεντινός μέσος, προσθέτοντας:

«Έχουμε κάνει λάθη, σε άλλα ματς δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας, όπως με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν συνεχίσουμε την προσπάθεια θα έρθουν και τα γκολ και τα αποτελέσματα και θα υπάρξει εξέλιξη στην ομάδα».

«Οι τραυματισμοί και ο αποκλεισμός από την Ευρώπη μας επηρέασαν»

Στον ΟΦΗ μεγάλο πλήγμα αποτέλεσαν οι πολλοί τραυματισμοί που προέκυψαν τη φετινή σεζόν, ενώ όπως λέει ο Νέιρα, και ο αποκλεισμός στο Europa League ήταν κάτι που επίσης επηρέασε την ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν.

«Οι τραυματισμοί επηρέασαν πολύ την ομάδα. Ήρθαν καλοί παίκτες στο ρόστερ, αλλά είχαμε πολλούς τραυματισμούς οι οποίοι κράτησαν ποδοσφαιριστές για αρκετό καιρό εκτός. Εμείς πάντα είμαστε στο πλευρό τους, αλλά δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τραυματισμούς και τιμωρίες μέσα στη σεζόν», τονίζει ο Νέιρα, προσθέτοντας για το ευρωπαϊκό όνειρο που χάθηκε νωρίς:

«Θέλαμε πολύ να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Προερχόμασταν από μια περίεργη χρονιά λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό και της διακοπής. Η αλήθεια είναι ότι και ο αποκλεισμός από την Ευρώπη επηρέασε την ομάδα γιατί ήταν ένα όνειρο το οποίο είχαμε και πέταξε. Ωστόσο, πλέον, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στην Ευρώπη».

«Μειονέκτημα η απουσία του κόσμου μας, είναι ο δωδέκατος μας παίκτης»

Φυσικά, ένα ακόμα μειονέκτημα, όπως επισημαίνει και ο Νέιρα, ήταν και η απουσία του κόσμου της ομάδας από τις εξέδρες. Αυτό προφανώς επηρεάζει κάθε ομάδα, ωστόσο ο Αργεντινός μέσος τονίζει πως η βοήθεια που παίρνει ο ΟΦΗ στην έδρα του από τους φίλους του είναι κάτι ξεχωριστό.

«Ναι αυτό ήταν ένα μειονέκτημα για εμάς τη φετινή σεζόν. Ο κόσμος του ΟΦΗ μας βοηθάει πολύ. Για όποιον αντίπαλο έρχεται στο Ηράκλειο είναι δύσκολο να αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ με τον κόσμο στο πλευρό του. Όταν έχουμε τους οπαδούς μας στις εξέδρες παίζουμε με παίκτη παραπάνω. Φυσικά σε όλα τα γήπεδα συμβαίνει αυτό, αλλά σε μας είναι ξεχωριστό γιατί μας βοηθάει πάρα πολύ και μας σπρώχνει, κάτι που γινόταν πριν έρθει η κατάσταση με την πανδημία».

«Μου αρέσει ο ρόλος που έχω στο κέντρο του ΟΦΗ»

Ο ίδιος είχε έρθει ως 10άρι στον ΟΦΗ, ωστόσο είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη χρησιμοποίησή του από την περσινή σεζόν στη θέση «8» στον χώρο του κέντρου από τον Γιώργο Σίμο.

«Όταν ήρθα στον ΟΦΗ έπαιζα περισσότερο ως δεκάρι. Αλλά από την περσινή σεζόν άρχισα να παίζω ως οκτάρι κυρίως. Ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ, ενώ υπήρχαν κι άλλοι παίκτες που μπορούσαν να παίξουν πιο μπροστά. Μου αρέσει αρκετά αυτή η θέση γιατί έχω τη δυνατότητα να οργανώνω το παιχνίδι, να πασάρω, να δημιουργώ και να βοηθάω με αυτόν τον τρόπο την ομάδα. Πρέπει να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά».

«Θα ήθελα να μείνω για πολλά χρόνια στο Ηράκλειο»

Η υπογραφή του νέου του συμβολαίου θα τον κρατήσει για άλλα τέσσερα χρόνια στο Ηράκλειο. Ο ίδιος θέλει πολύ να μείνει εκεί για πολλά χρόνια ακόμα, ωστόσο αυτό που προέχει είναι να αφήνει ικανοποιημένους τους ανθρώπους της ομάδας με τις εμφανίσεις του κάθε σεζόν.

«Θα το ήθελα. Τα πάντα βέβαια εξαρτώνται από τις εμφανίσεις μου καθώς και την επόμενη σεζόν αυτές θα πρέπει να κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα για να ικανοποιώ τους ανθρώπους του ΟΦΗ. Πρέπει συνεχώς να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να πηγαίνω από το καλό στο καλύτερο. Θα ήθελα πάντως να μείνω για πολλά χρόνια εδώ, ωστόσο ακόμα ο δρόμος είναι μακρύς».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα