Παναθηναϊκός: Έτοιμος να ισοφαρίσει ρεκόρ δεκαετιών απαραβίαστης εστίας!

Παναθηναϊκός: Έτοιμος να ισοφαρίσει ρεκόρ δεκαετιών απαραβίαστης εστίας!

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Έτοιμος να ισοφαρίσει ρεκόρ δεκαετιών απαραβίαστης εστίας!

bet365

Αν ο Παναθηναϊκός δεν δεχθεί γκολ κόντρα στην Λαμία φτάνει το ρεκόρ του 2005 ενώ αν κρατήσει ανέπαφη την εστία του και στο Περιστέρι θα θυμίσει μέρες 1995 και την εποχή του Γιόζεφ Βάντσικ! Ο αξεπέραστος Τάκης Οικονομόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός του Λάζλο Μπόλονι έχει πετύχει πέντε συνεχόμενες νίκες μέσα στο 2021 και με αυτό το σερί έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι της διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Το Τριφύλλι έχει ως πιο σημαντικό του όπλο την αποτελεσματικότητα στην ανασταλτική του συμπεριφορά. Χάρη στην δουλειά που γίνεται στο Κορωπί στην αμυντική προετοιμασία, τον εξαιρετικό Σωκράτη Διούδη και την αστοχία των αντιπάλων, έχει να δεχθεί γκολ από τις 20 Δεκεμβρίου του 2020 και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Από εκείνο το βράδυ μετρά έξι διαδοχικά παιχνίδια με μηδενικό παθητικό και βαδίζει ολοταχώς προς ένα ρεκόρ που έχει να ισοφαριστεί εδώ και δεκαέξι χρόνια, από το μακρινό 2005. Αν, βέβαια, δεν δεχθεί γκολ ούτε από την Λαμία αλλά ούτε και από τον Ατρόμητο θα πιάσει ακόμη μία σπουδαιότερη επίδοση, γυρίζοντας τον χρόνο στο 1995 και την εποχή του τεράστιου Γιόζεφ Βάντσικ!

Επτά clean sheets με Μαλεζάνι και Γκαλίνοβιτς

Το σύνολο του Ρουμάνου τεχνικού, λοιπόν, με καθαρή εστία το βράδυ του Σαββάτου απέναντι στην Λαμία, θα φτάσει τα επτά σερί ματς και θα ισοφαρίσει ένα ρεκόρ 16ετίας που κρατά η ομάδα της σεζόν 2004-2005. Τότε με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι στον πάγκο και τον Μάριο Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, οι πράσινοι έκαναν πορεία πρωταθλητισμού και για σχεδόν δύο μήνες δεν μάζεψαν ποτέ την μπάλα από τα δίχτυα τους! Το σερί τερματίστηκε στην εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί του Εργοτέλη.

Αναλυτικά τα παιχνίδια που έχτισαν εκείνο το ρεκόρ:

20.2.2005: Αιγάλεω-Παναθηναϊκός 0-1

27.2.2005: Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0

6.3.2005: Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 0-1

12.3.2005: Παναθηναϊκός-Ηρακλής 0-0

19.3.2005: Καλλιθέα-Παναθηναϊκός 0-2

4.3.2005: Παναθηναϊκός-Άρης 0-0

10.4.2005: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0

Όταν Βάντσικ και Κωνσταντίνου κατέβαζαν ρολά!

Από κει και πέρα, το ρεκόρ του Παναθηναϊκού στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ανήκει στις ομάδες των σεζόν 1992-1993 και 1979-1980. Τότε, οι πράσινοι δεν δέχθηκαν γκολ για εννιά συνεχόμενες αναμετρήσεις, έχοντας στο τέρμα τον Γιόζεφ Βάντσικ στην πρώτη περίπτωση και τον Βασίλη Κωνσταντίνου στην δεύτερη. Ο Πολωνός πορτιέρε μάλιστα την αγωνιστική περίοδο 1994-1995 δεν είχε δεχθεί γκολ για οκτώ σερί ματς, χτίζοντας τον μύθο του ᾽᾽βουνού᾽᾽ κάτω από τα δοκάρια του συλλόγου!

Χωρίς αντίπαλο ο Οικονομόπουλος!

Κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει αυτή η επίδοση της ομάδας του Λάζλο Μπόλονι, ωστόσο, το απόλυτο ρεκόρ τόσο στην ιστορία του Παναθηναϊκού όσο και του ελληνικού ποδοσφαίρου από το 1959-1960, δηλαδή την χρονιά που δημιουργήθηκε η Α’ Εθνική, το κατέχει το Τριφύλλι του 1964-1965. Στην υπεράσπιση της εστίας βρισκόταν ο κατά πολλούς κορυφαίος άσος όλων των εποχών, ο Τάκης Οικονομόπουλος. Το ᾽᾽πουλί᾽᾽ δεν δέχθηκε γκολ για 11 συνεχόμενα παιχνίδια και από τότε καμία ομάδα, κανένας πορτιέρε, δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα