Τυχαία βγήκε το παπούτσι του Ουάρντα, τυχαίο και το 100-0 στον Ολυμπιακό…

Τυχαία βγήκε το παπούτσι του Ουάρντα, τυχαίο και το 100-0 στον Ολυμπιακό…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον σημερινό αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, για τα θέματα διαιτησίας που εξακολουθούν να είναι στο επίκεντρο και φυσικά τα μεταγραφικά του Δικεφάλου που εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ σήμερα στην σκιά όλων όσων έγιναν με τους διαιτητές του Κλάτενμπεργκ και αυτές τις τελευταίες ημέρες. Αποφάσεις, κρίσεις και καταστάσεις που δεν συμβαίνουν… τυχαία.

Ο Λόπες βρήκε από πίσω τον Ουάρντα… μόνο με τα χέρια και το πόδι, αλλά ο άνθρωπος που εδώ και μήνες μας κοροϊδεύει σχολιάζοντας φάσεις του ΠΑΟΚ (με τον Άρη μίλησε και για πλεονέκτημα στο πέναλτι, ενώ σε άλλο ματς με την Τρίπολη, έκανε πώς δεν έβλεπε τη σφαλιάρα στον Ελ Καντουρί) ανέφερε ότι το παπούτσι του ποδοσφαιριστή βγήκε… τυχαία! Δεν του έφθανε ρε παιδί μου το σπρώξιμο ψηλά και το παπούτσι που πατήθηκε! Ήθελε (προφανώς) επαφή και με άλλο σημείο του σώματος…

Και πάλι όμως κάτι θα έβρισκε…

Στο κάτω-κάτω, εντελώς τυχαία… ξέχασε να σχολιάσει το φάουλ στον Κρέσπο στη φάση του 1-2 και το πεντακάθαρο πέναλτι του Γκαρσία στον Ίνγκασον που φάνηκε όταν επιτέλους είδαμε και το βίντεο πίσω από την εστία και όχι τα πολλά μακρινά που βλέπαμε και σε όλες τις άλλες φάσεις.

Τυχαία ήταν για τον αρχιδιαιτητή και η συμπεριφορά Τσαγκαράκη-Παπαπέτρου στο Περιστέρι; Τυχαία τα είδαν ΟΛΑ υπέρ της μίας ομάδας; Τυχαίο το 100-0 που θύμισε τα χρόνια της Οργάνωσης που μετονομάστηκε σε συμμορία στη δίκη που συνεχίζεται; Τυχαία και οι δύο Έλληνες διαιτητές δεν ήθελαν να δουν αυτό που βλέπει κάθε σοβαρός, αξιοπρεπής και αμερόληπτος άνθρωπος σε όλες τις φάσεις του αγώνα; Μήπως δεν ήταν τυχαίο ότι όλες τις προηγούμενες εβδομάδες έστελνε μηνύματα ο αρχιδιαιτητής ΜΗ σχολιάζοντας άλλες φάσεις στις οποίες ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός, όπως το διπλό φάουλ στην Τρίπολη;

Τυχαία γίνονται όόόλα αυτά ή απολύτως συνειδητά με προφανείς στόχους;

Ο Άγγλος έχει χάσει κάθε αξιοπιστία, απλά δεν περίμενε να τον εκθέσουν τόσο πολύ οι διαιτητές που ορίζει, για να φθάσει σήμερα σε αυτό το σημείο, να ανεβάζει βίντεο με κρίσεις (όποιες τέλος πάντων επέλεξε και όποιες συνέφεραν…) 15-17 ώρες μετά από την ώρα που συνήθως ανέβαζε… Σε τόσο δύσκολη θέση τον έφεραν Τσαγκαράκης και Παπαπέτρου, οι οποίοι κανονικά έπρεπε να τον διευκολύνουν τώρα και να δηλώσουν από μόνοι τους παραίτηση.

Το τι έχει συμβεί με τον Κλάτενμπεργκ και ενώ αρχικά ήταν εκλεκτός, στην πορεία αποδοκιμάστηκε και μετά φιλοξενούνταν σε σουίτα για να ακολουθήσουν όλα όσα κάνει εδώ και μήνες, το ξέρουν όσοι αντιλαμβάνονται. Οι άλλοι που… κάνουν τους ανήξερους, απλά βολεύονται με αυτά που έχουν και φυσικά δεν έχουν καμία διάθεση ή δύναμη να κοιτάξουν πιο ψηλά.

Τώρα… το πώς όλοι αυτοί θα ψάξουν λύση κοινής αποδοχής για την ΕΠΟ, ένας Θεός ξέρει!

- Παρεμπιπτόντως… Ο Κλάτενμπεργκ τον Τζήλο στον Ολυμπιακό γιατί δεν τον ορίζει ποτέ; Ποιος είναι ο λόγος; Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε; Τυχαίο θα είναι και αυτό, όπως όλα τα παραπάνω…

ΠΑΟΚ παίζει ξανά με τον Ολυμπιακό δύο εβδομάδες μετά από το 1-1 με τις 17-6 τελικές προσπάθειες και την απόλυτη ασπρόμαυρη κυριαρχία του δευτέρου ημιχρόνου στην Τούμπα. Τότε, ο Ολυμπιακός την γλίτωσε πραγματοποιώντας μία και μοναδική επίθεση στο δεύτερο 45λεπτο.

Σήμερα, στην έδρα των ερυθρόλευκων οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες χρειάζονται διαιτησία (Τρίπολη, ΠΑΣ, Ατρόμητος) και τύχη (ΠΑΟΚ) για να παίρνουν βαθμούς και να ξεφύγουν με 12 στη βαθμολογία, ο Δικέφαλος του Βορρά κατεβαίνει αποδυναμωμένος σε σχέση με το περασμένο ματς, αφού έχασε τον Γιαννούλη. Δικαιολογία δεν υπάρχει, αλλά πιθανότατα και στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, αν σε εκείνη τη θέση υπήρχε λύση, το σκορ να διαμορφώνονταν διαφορετικά, μια και δεν θα είχαμε τέτοια εικόνα στο πρώτο ημίχρονο.

Δεν είναι βέβαιο αν ο Γκαρσία παρατάξει ομάδα με ένα εξάρι και δύο οκτάρια ή με δεκάρι όπως επιλέγει τις τελευταίες εβδομάδες, εκεί όπου ο Ουάρντα κάνει καλή δουλειά. Στην Τούμπα κατάφερε και κυριάρχησε κλέβοντας και πολλές μπάλες χωρίς το καθαρόαιμο εξάρι, με παίκτες στο μεσοαμυντικό κομμάτι όπως Ελ Καντουρί και Σβααμπ. Μπορεί να το επαναλάβει και σήμερα στο εκτός έδρας παιχνίδι; Αυτός είναι ο στόχος, όπως χθες δήλωσε και ο Σνάουτσνερ.

Κατά βάση βέβαια ο ΠΑΟΚ να κερδίσει θέλει και αν αυτό συμβεί, κανείς δεν θα νοιάζεται ιδιαίτερα για τον τρόπο που αυτό επετεύχθη…

* Μεταγραφικά για τον Δικέφαλο, προέκυψε μία λύση σπουδαίου παίκτη για τη θέση του αριστερού μπακ. Ο Αμπντουλ Ραχμάν Μπαμπά έχει τρομερό ταλέντο και δεν έφθασε τυχαία στην Τσέλσι. Προφανώς στον ΠΑΟΚ θα ξέρουν πολλά παραπάνω και θα έχουν ψάξει πολύ καλά την τωρινή αγωνιστική του κατάσταση και προσπαθούν να τον φέρουν με δανεισμό αλλά και οψιόν αγοράς που σε μία τέτοια περίπτωση μάλλον θεωρείται απαραίτητη.

Από εκεί και πέρα, οριστικοποιήθηκε η μεγάλη συμφωνία με τον Καγκάβα και από αύριο ξεκινάει η προσπάθεια ώστε ο Ιάπωνας να ενσωματωθεί στην ομάδα. Με βάση όλες τις πληροφορίες κυρίως από την πορεία του στη Σαραγόσα, ο Ασιάτης σούπερ σταρ δεν είναι από εκείνες τις ντίβες που νοιάζονται μόνο για την εικόνα τους, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το σύνολο. Είναι φιλότιμος, είναι ομαδικός και θα παλέψει για το συνολικό καλό.

Από αύριο ξεκινάει για τον ΠΑΟΚ η μεγάλη προσπάθεια να τον αξιοποιήσει σε όλα τα επίπεδα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.