Γιατί στον ΟΦΗ δεν... αξίζει να έρθει η καταστροφή

Γιατί στον ΟΦΗ δεν... αξίζει να έρθει η καταστροφή

Gazzetta team
Γιατί στον ΟΦΗ δεν... αξίζει να έρθει η καταστροφή

bet365

Η ήττα από τον Αστέρα απομάκρυνε τους κρητικούς από τα play off, συνέχισε το αρνητικό τους σερί, αλλά στο «γιατί» φτάσαμε ως εδώ υπάρχουν πολλές «απαντήσεις» που αναζητούμε
Στο -11 από την 6η θέση που στέλνει στα play off και στο -17 με ματς παραπάνω από την 4η που κατά πάσα πιθανότητα οδηγεί στην Ευρώπη βρίσκεται πλέον ο ΟΦΗ, μετά την ήττα που γνώρισε σήμερα (26/1) από τον Αστέρα Τρίπολης. Εύλογα η όποια κουβέντα για την ανανέωση της εκτός συνόρων παρουσία του περνά σε δεύτερη μοίρα και φαντάζει ουτοπική, ενώ επί χάρτου η τρέχουσα σεζόν μπορεί να χαρακτηριστεί, με γνώμονα τα ως τώρα αποτελέσματα, ως αποτυχημένη. Αφού υπάρχει και το 2-0 του Κυπέλλου από τον Βόλο στο πρώτο παιχνίδι του ζευγαριού και αυτόματα είναι πιθανό η ομάδα να αποχαιρετήσει πρόωρα και το δεύτερο τη τάξη θεσμό.
Αυτά με γνώμονα τα αποτελέσματα, αν και κακά τα ψέμματα στην μπάλα αυτά «μετράνε». Ομως κάθε νόμισμα έχει 2 όψεις και για κάθε «γιατί» ή «διαπίστωση», από το «Γεντί Κουλέ» υπάρχει και μία απάντηση. Ας την αναζητήσουμε.
-Τα αποτελέσματα και η θέση του ΟΦΗ «φωτογραφίζουν» πως όχι μόνο δύσκολα θα προλάβει και φέτος το «τρένο» της Ευρώπης, αλλά την ίδια στιγμή είναι και πολύ πιθανό πως θα μείνει και εκτός play off.
Σωστό το είπαμε και στον πρόλογο. αλλά έχει κάνει ο ΟΦΗ (και ο κάθε ΟΦΗ) κάποια συμφωνία πως κάθε χρόνο θα βγαίνει στην Ευρώπη; Αν μάλιστα θυμηθεί κάποιος που βρίσκονταν η ομάδα 2 χρόνια πριν, μερικούς μήνες μετά την έλευση του Μπούση και των συνεργατών του, τότε θα δει πως «πάλευε» για την παραμονή της. Από το ένα άκρο (παραμονή στο διπλό μπαράζ με τον Πλατανιά στο τελευταίο δευτερόλεπτο) στο άλλο (κάθε χρόνο Ευρώπη) υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση για να τη διανύσει κάποιος σε μόλις 2 έτη. Αλλωστε η χώρα μας «έχασε» και ένα «εισιτήριο», άρα μειώθηκαν και οι πιθανότητες. Ο ΟΦΗ βλέπει πάντα ψηλά, σωστό, όμως δεν είναι και το πιο εύκολο/απλό πράγμα.
-Η εικόνα του ΟΦΗ στα τελευταία παιχνίδια ήταν κακή και για αυτό χάνει συνέχεια.
Δεκτό κατά το ήμισυ. Τα αποτελέσματα είναι αμείλικτα και «λένε» πως η ομάδα «τρέχει» ρεκόρ 1-1-5, ενώ δεν έχει σκοράρει από το 85΄της αναμέτρησης της με τη Λαμία, δηλαδή για περισσότερα από 365 αγωνιστικά λεπτά. Αυτό δεν αμφισβητείται. Διαφωνεί όμως κανείς πως με Παναιτωλικό και Αστέρα δικαιούνταν κάτι περισσότερο από το «0 βαθμοί» που μάζεψε; Ουδείς λογικά. Αρα αν είχε τώρα π.χ. 23 και ο 6ος Αστέρας 27 θα λέγαμε άλλα πράγματα. Για αυτό και ναι μεν η συγκομιδή του δεν είναι ανάλογη της περσινής, αλλά αδικεί την εικόνα του.
-Ναι, αλλά ακόμη και έτσι θα ήταν εκτός 6άδας.
Πάλι σωστό αλλά ξέχωρα από το γεγονός πως σε αρκετά ματς ήταν καλό και αδικείται από το σκορ, υπάρχει και ο παράγοντας ατυχία. Κόντρα σε Ατρόμητο, Παναθηναϊκό δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις και δεν κέρδισε. «-4» βαθμοί αυτοί, συν οι «4» παραπάνω, τώρα μπορεί να είχε άνετα 27 πόντους και να συζητάγαμε για τον ΟΦΗ των play off.
-«Πονάει» στο γκολ και έχουν γίνει λάθος επιλογές.
Ουδείς το έχει αρνηθεί και για αυτό άλλωστε αποκτήθηκε ο Λουκ Καστάνιος, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πάρει και άλλο «9άρι». Από το Γεντί Κουλε το έχουν πει πολλάκις και οι ίδιοι. Αλλά ακόμη και με αυτά τα δεδομένα, αν δεν είχαν υποστεί ρήξη χιαστών οι Ναμπί, Βαζ και o Τσιλιανίδης δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά πέρσι και ήταν διαθέσιμος από την αρχή της σεζόν, είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα είχε βρει πολλά περισσότερα γκολ. Απλά να θυμηθεί κάποιος πως Ναμπί και Τσιλιανίδης είχαν αθροιστικά πέρσι 10 τέρματα και 8 ασίστ, ενώ ο Ελληνας ακραίος ήταν ίσως ο MVP του. Αρα υπάρχει και ο παράγοντας χιαστοί, ενώ κατά καιρούς νοκ άουτ έχει τεθεί φέτος ο Νέιρα. Ας μην πάμε στον Σολίς που ως τώρα μετρά, για τους ίδιους λόγους, μόλις 4 συμμετοχές στη Super League. Και για να τα λέμε όλα επειδή η κουβέντα μπορεί να γυρίσει στην πώληση του Φιγκερέιδο. Τέτοια πρόταση για τέτοιο deal είναι... αδύνατο να αρνηθεί μία ομάδα, εκτός αν έχει ιδιοκτήτη έναν τύπο με μηχάνημα που κόβει λεφτά.
-Αλλαξε πολλά σε σχέση με πέρσι.
Για τον Φιγκερέιδο τα είπαμε παραπάνω. Για όλους τους άλλους η σκέψη ήταν και παραμένει να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ. Οντως ορισμένοι δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα (π.χ. ο Σελίμοβιτς δεν μοιάζει καλύτερος του Κουτρουμπή), όμως δεν είναι μόνο το φέτος, αλλά και οι επόμενες χρονιές. Ενδεικτικά ο Ουές είναι 22, ο Διαμάντης 20, ο Βούρος 25 και ο Μπαλογιάννης 21, ενώ ουσιαστικά «μεταγραφή» λογίζεται και ο Στάικος που φέτος παίζει και είναι 24. Οταν βάζεις νέους, πρέπει να έχεις υπομονή. Οσο για τον Σεμέδο που έφυγε η απάντηση είναι διπλή. Α) Αν δεν ήταν τραυματίες οι Ναμπί, Βαζ και Τσιλιανίδης ίσως να μην τον θυμόνταν κανείς (παρότι όντως προσέφερε πολλά, κυρίως στον πρώτο γύρο) και Β) Η Φορτούνα Σιτάρντ ζητούσε περίπου ένα χαρτί, ποσό απαγορευτικό και ίσως δυσανάλογο της αξίας του.
Τα παραπάνω «συμφωνούν» λοιπόν πως ο φετινός ΟΦΗ δεν είναι ίδιος με τον περσινό, ότι έγιναν λάθη, υπήρξαν αστοχίες, αλλά «εξηγούν» όμως και «γιατί» δεν μπορεί να έρθει η καταστροφή και να υπάρξει ισοπέδωση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα