ΑΕΚ: Ο «διαβασμένος» Χιμένεθ και η δουλειά στις στατικές φάσεις

ΑΕΚ: Ο «διαβασμένος» Χιμένεθ και η δουλειά στις στατικές φάσεις

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Ο «διαβασμένος» Χιμένεθ και η δουλειά στις στατικές φάσεις

bet365

Η σωστή ανάγνωση του αντιπάλου από τον Σεβιγιάνο τεχνικό, ο οποίος θα εστιάσει με τους παίκτες του το επόμενο διάστημα στη βελτίωση των αντιδράσεων στις στατικές φάσεις.

Με την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, οι κιτρινόμαυροι βελτίωσαν τόσο τα αποτελέσματά τους, όσο και την εικόνα τους στο γήπεδο και μάλιστα σε χρόνο... ρεκόρ. Προφανώς και υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης και αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει. Ωστόσο, η Ένωση από εκεί που ήταν μια ομάδα τρομερά ευάλωτη στην ανασταλτική της λειτουργία, μεταμορφώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αυτό το κομμάτι από τον Ανδαλουσιάνο κόουτς, πετυχαίνοντας νίκες και ενισχύοντας την εύθραυστη ψυχολογία της.

Η σωστή ανάγνωση του αντιπάλου

Εκτός από τη βελτίωση της ανασταλτικής συμπεριφοράς, σε σύγκριση με τον Μάσιμο Καρέρα, ο Χιμένεθ σε μια σειρά αγώνων πλέον δείχνει ότι «διαβάζει» σωστά τα παιχνίδια. Η ανάγνωση του αντιπάλου τόσο πριν από τα ματς, όσο και κατά τη διάρκειά τους, με τις κατάλληλες αλλαγές και τις οδηγίες του, κάνει τη διαφορά. Ο Χιμένεθ περνάει στους παίκτες του τη σωστή τακτική προσέγγιση, αναλύοντας με την παραμικρή λεπτομέρεια στους ποδοσφαιριστές του τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα του αντιπάλου πριν από τα παιχνίδια. Ενόψει τις αναμέτρησης στην Τούμπα ο 57χρονος τεχνικός ανέλυσε δύο φορές σε βίντεο τον ΠΑΟΚ, όπως συνηθίζει άλλωστε να κάνει.

Η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία μέσα από τις ομιλίες

Με την επιστροφή του Χιμένεθ η ΑΕΚ αποκτάει ταυτότητα και ομαδικό πνεύμα. Οι κιτρινόμαυροι αγωνίζονται με αυτοπεποίθηση και αυτοθυσία παίζοντας για το σύνολο. Ο Χιμένεθ έχει περάσει στους παίκτες του την ενότητα, θέλοντας από όλους να αμύνονται και να επιτίθενται μαζί. Κάτι που έχει πετύχει τόσο με τις ομαδικές ομιλίες του στα Σπάτα, όσο και στα προσωπικά τετ-α-τετ που έχει με τους ποδοσφαιριστές του σε καθημερινό επίπεδο. Αυτή η νοοτροπία της ομοψυχίας άλλωστε είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τον Χιμένεθ, όπως ήταν γνωστό από τις προηγούμενες θητείες του, αποτελώντας και ένα συστατικό της επιτυχημένης πρωταθληματικής σεζόν.

Ο Χιμένεθ θα εστιάσει στις στατικές φάσεις

Ο Χιμένεθ στα εκτός έδρας crash tests με Άρη και ΠΑΟΚ παρουσίασε μια διαφορετική ΑΕΚ, έχοντας «διαβάσει» καλά τους αντιπάλους και έχοντας προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του, ωστόσο όπως αναφέραμε και πιο πάνω υπάρχουν ακόμα αρκετά βήματα βελτίωσης που επιβάλλεται να γίνουν. Το ζήτημα των στατικών φάσεων είναι το κομμάτι εκείνο πάνω στο οποίο θα εστιάσει το επόμενο διάστημα ο Χιμένεθ στις προπονήσεις. Η ΑΕΚ στο 2-2 με τον ΠΑΟΚ δέχθηκε δύο γκολ από στατικές φάσεις, μια σε εκτέλεση φάουλ και μια σε έμμεσο. Ο Χιμένεθ δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από το δικαίωμα που έδωσαν οι παίκτες του στον ΠΑΟΚ στις φάσεις αυτές, κάτι που δήλωσε και μετά το παιχνίδι.

Ο Ανδαλουσιάνος τεχνικός θα δώσει έμφαση λοιπόν στις προπονήσεις πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι, αν και τη δεδομένη στιγμή με τα συνεχόμενα ματς κάθε τρεις με τέσσερις μέρες δεν είναι εύκολο να το δουλέψει σε βάθος. Όπως γίνεται αντιληπτό, κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο. Ήδη τα όσα έχει καταφέρει να αλλάξει αγγίζουν τα όρια του... μύθου, ωστόσο οι στατικές φάσεις, πέρα από τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ στη χθεσινή αναμέτρηση, είναι ένα σημείο στο οποίο τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του έχουν εντοπίσει ότι χρειάζεται βελτίωση. Βέβαια πέρα από τη δουλειά στις προπονήσεις, η συμπεριφορά στις στατικές φάσεις είναι ένα ζήτημα που εξαρτάται και από τη συγκέντρωση και την προσήλωση των ίδιων των παικτών μέσα στα παιχνίδια. Κάτι που επίσης ο Χιμένεθ απαιτεί να διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές του στο 100% από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα