ΑΕΚ: Ο Γαλανόπουλος προσθέτει στοιχεία στο παιχνίδι του και εξελίσσεται (vids)

ΑΕΚ: Ο Γαλανόπουλος προσθέτει στοιχεία στο παιχνίδι του και εξελίσσεται (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Γαλανόπουλος προσθέτει στοιχεία στο παιχνίδι του και εξελίσσεται (vids)

bet365

Ο Κώστας Γαλανόπουλος έχει επιστρέψει δριμύτερος έπειτα από την πολύμηνη απουσία του, πατώντας πλέον περισσότερο και στην αντίπαλη περιοχή, δημιουργώντας τελικές και σκοράροντας.

Έντεκα μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, με σκοπέλους στην αποθεραπεία και μεγάλη ταλαιπωρία δεν είναι λίγο. Το αντίθετο. Αλλά η υπομονή και η επιμονή αποδίδουν τις περισσότερες φορές καρπούς. Και ο Κώστας Γαλανόπουλος μετά την μακροχρόνια απουσία των 11 αυτών μηνών από τα γήπεδα δείχνει πως έχει επιστρέψει δριμύτερος. Και αυτή τη φορά πιο αποφασισμένος από ποτέ. Άλλωστε το δήλωσε και ο ίδιος μετά το τέλος του ματς με τον ΠΑΟΚ: «Με τον Μανόλο και μετά τον τραυματισμό μου έχω γυρίσει πιο ώριμος πιστεύω».

Από τη μέρα που μπήκε αλλαγή στην Ουκρανία στο ματς με τη Ζόρια πατώντας και πάλι χορτάρι μετά από τόσους μήνες μέχρι και το χθεσινό ματς με τον ΠΑΟΚ, ο 23χρονος μέσος διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους του στην ΑΕΚ σε επίπεδο διάρκειας απόδοσης. Η ανανέωση του συμβολαίου του το καλοκαίρι που μας πέρασε του πρόσφερε ηρεμία και από εκεί και πέρα με πείσμα έχει καταφέρει να γυρίσει δυναμικά, βελτιώνοντας στοιχεία στο παιχνίδι του και βγάζοντας προσωπικότητα.

Ο Γαλανόπουλος εκτός από τα τρεξίματα, το πάθος, την ενέργεια και τη βοήθεια στο ανασταλτικό κομμάτι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, προσθέτει πλέον στο παιχνίδι του και στοιχεία που αδυνατούσε να τα βγάλει σε μεγάλο βαθμό στο επιθετικό κομμάτι. Πατώντας την αντίπαλη περιοχή, δημιουργώντας τελικές και σκοράροντας. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι μετά την επιστροφή του μόλις σε 12 συμμετοχές τους τελευταίους μήνες έχει καταφέρει να βρει δίχτυα τρεις φορές, ισοφαρίζοντας την καλύτερή του επίδοση παραγωγικά της σεζόν 2016/2017.

Προφανώς από ένα χαφ οι επιδόσεις στο σκοράρισμα δεν αποτελούν το βασικό κριτήριο, ωστόσο ο Γαλανόπουλος τελευταία προσθέτει πολλά σε αυτό το κομμάτι και εξελίσσεται. Η ΑΕΚ βάζει έξτρα παίκτες στην περιοχή του αντιπάλου και δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για να σκοράρει. Στο χθεσινό 2-2 με τον ΠΑΟΚ ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου, έχοντας πραγματοποιήσει τρεις τελικές προσπάθειες, βρίσκοντας το γκολ στη μία από αυτές, ενώ και οι τρεις αυτές τελικές ήταν εντός περιοχής. Την ίδια στιγμή είχε πέντε κομβικές πάσες, ενώ παράλληλα ήταν παντού στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας έξι κλεψίματα όντας από τους πρώτους στο ματς στη σχετική κατηγορία. Άλλωστε από δικό του κλέψιμο ξεκινάει το γκολ που σκοράρει ο ίδιος λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Σε ανάλογα επίπεδα είχε κυμανθεί και η εμφάνισή του κόντρα στον Παναιτωλικό, όταν και τότε είχε βρει γκολ που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ, στην πρώτη επικράτηση με την επιστροφή του Χιμένεθ. Και σε εκείνο το ματς με τα τρεξίματά του σε όλο το γήπεδο είχε κάνει εμφάνιση ενός σύγχρονου χαφ έχοντας σωστές μεταβιβάσεις και φυσικά πατώντας στην αντίπαλη περιοχή, κάτι που τον βοήθησε να χριστεί και σκόρερ.

Γενικότερα ο Γαλανόπουλος πέρα από το ότι βελτιώνεται και στο επιθετικό κομμάτι, αποκτάει και διάρκεια στις εμφανίσεις του. Από την επιστροφή του και μετά έχει ένα σερί γεμάτων εμφανίσεων, ανεβάζοντας σταδιακά απόδοση. Το σουτ στην κίνηση και το πανέμορφο γκολ που είχε σημειώσει στα οκτώ λεπτά που αγωνίστηκε στο ματς με την ΑΕΛ ήταν ουσιαστικά η πρώτη ένδειξη, ενώ έπειτα ήρθε η είσοδός του στο Καραϊσκάκη για να δώσει μεγαλύτερη φρεσκάδα στο κέντρο της ΑΕΚ παρά την ήττα, ενώ και στην πρόσφατη εκτός έδρας νίκη επί του Άρη μαζί με τον Σιμόες είχαν κομβικό ρόλο, κλείνοντας τους χώρους και ακυρώνοντας το παιχνίδι του αντιπάλου στη μεσαία γραμμή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα